LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Újraindítás 3…2…1…

Két hónappal és egy héttel a 25. játéknap után az 1.fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga 2019/20-as szezonja. Ezt a mondatot írta és rendezte a Fradi nyári nemzetközi szereplése és a COVID-19. Az üresen kongó Groupama Aréna gyepére nem mi futunk majd ki esélyesként, de ez egyáltalán nem baj. Sokkal jobban járunk, ha a találkozóra a hátralévő másik 8 forduló, és a velejáró vesszőfutás főpróbájaként, egyfajta kemény edzőmeccsként tekintünk. Annál is inkább, mert ezen a meccsen inkább a zöldeknek van veszítenivalójuk, én pedig abban is biztos vagyok, hogy bármi is lesz az eredmény, sokatok számára üdítő élmény lesz újra NB I-es találkozón látni a Lokit.

Bár azt meg kell hagyni, hogy ennyi kérdőjellel igen nehéz beharangozót írni. Hirtelen is szakadt félbe a szezon, sokáig el se dőlt, mi lesz a bajnokság sorsa, illetve keveset lehet tudni az egyes csapatok felkészüléséről. A legtöbb helyen csak 1-2 edzőmeccset játszottak a klubok, máskor azért könnyebb képet kapni azok alapján az erőviszonyokról. Csupán annyi biztos, hogy a Ferencváros idén is a bajnoki cím első számú favoritja, illetve ismét megpróbálja majd Rebrov gárdája elérni az EL főtábláját. Ennek érdekében viszonylag korán, mások előtt elkezdték a kiscsoportos edzéseket, illetve a Vidi után a jelenlegi legerősebb magyar klubbal, a Mezőkövesddel játszottak két felkészülési meccset (0:1 és 1:1 lett). Mi sokáig egyéni edzéstervekkel, majd pedig április 22-től kis csoportokban, végül pedig két kisvárdai edzőmeccsel hangolódtunk, ott 1:1 és 2:1 lett az eredmény a mi javunkra.

Alighanem jelen pillanatban Vitelki Zoltán az egyetlen, aki pontosan tudja már, mi lesz a várható kezdőnk, én és szerkesztőtársaim kissé sötétben tapogatózunk. Legnagyobb valószínűséggel megegyezik majd a múlt szombati első kisvárdai edzőmeccsen látott csapattal, amely így nézett ki: Nagy S. – Habovda, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Bódi, Csősz, Kusnyír, Varga – Szécsi, Adenji. Az ismét csak hiányos klubkommunikáció miatt nem tudni, hogy ebben a tizenegyben miért nem szerepelt Bényei, Tőzsér, Haris és Milunovic, de valószínűleg kisebb sérülések, Tőzsér esetén pedig a közelgő visszavonulás állhat a háttérben.

Az elmúlt években ugyanúgy játszottunk nagy iramú, sziporkázó meccseket a Fradi otthonában, mint már-már nézhetetlen, 1-2 gólt hozó, lötyögőseket, melyeken a hazai csapat fél gőzzel küzdött, mi pedig nem tudtunk hirtelen mit kezdeni a kínálkozó lehetőségekkel. Ezúttal úgy érzem, utóbbira fogunk egy újabb példát látni. A Ferencváros a mi csatánk után 4 nappal derbire készül, ahol minden esélye megvan arra, hogy a Megyeri úton komolyan megruházza ősi riválisát. Ellenünk is kell azonban a 3 pont, ezért arra gyanakszom, pont annyit fognak kiadni magukból, ami ennek eléréséhez feltétlenül szükséges. Nekünk pedig sokkal jobb esélyünk van egy héttel később a középcsapat Honvéd ellen pontokat szerezni, akik akkorra már két kupameccsen is túl lesznek az MTK ellen. Ettől függetlenül, ahogy minden egyéb tétmeccsen, kutya kötelessége lesz Bódiéknak a maximumot nyújtani a pályán, és megnehezíteni a favorit zöldek dolgát.

A Ferencváros – DVSC találkozó május 23-án, szombaton 15:55-kor kezdődik és az M4 Sport közvetíti. Ezúttal valószínűleg az egész ország ránk figyel majd, mivel más bajnoki találkozó nem lesz ebben az időpontban, mindenki más egy hét múlva (pontosabban május 29 és 31 között) folytatja a küzdelmeket. Közvetlenül a meccs után pedig két Magyar Kupa elődöntővel szegeznek majd minket a képernyő elé.

Mindörökké hajrá Debrecen!

Lucas