LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Karrier a Loki után #13 – Engel Alex

Hová lettek? Milyen utat jártak be? Várjuk-e visszatérésüket? Cikksorozatunkban a DVSC-t korábban elhagyó játékosok karrierjét vizsgáljuk meg. Hová kerültek, mi lett velük, sikerek, vagy inkább kudarcok várták őket? A sorozatunk tizenharmadik saját nevelésű alanya, Engel Alex.

Engel Alex Miskolcon látta meg a napvilágot, 1992. augusztus 11-én. Mielőtt a DVSC utánpótlásába került volna, futballozott Abaújszántón, Erdőbényén és az Erdőhorváti ifiben is. 2007-ben tette át székhelyét a Cívisvárosba. Itt nevelkedett, majd 2010-ben kölcsönbe került Létavértesre a fiatal balhátvéd. Két szezont töltött itt, megkapta a játéklehetőséget az NB III-ban. Ezt követően a DVSC második csapatában folytatta pályafutását az NB II-ben. Szép lassan lépegetett felfelé a ranglétrán. 2013-ban a szintén másodosztályú Vasas csapatában futballozott kölcsönben. A feljutás nem jött össze nekik, a negyedik helyen zárták a szezont, de Engel Alex 27 tétmérkőzésen játszhatott.

Innen indult el lefelé a pályafutása. A kölcsön után Debrecenben nem számítottak rá. Ismét jöhetett az NB II, most Mezőkövesden. Egy ideig a másod- és a harmadosztályú csapatok körében mozgott. Mezőkövesd után Felsőtárkányon, Kazincbarcikán, Cigándon és Sajóbábonyon szerepelt, majd külföldön próbált szerencsét, az osztrák negyedik ligában, ahol csapattársa volt egy számunkra ismerős név, Varga Kevin. Természetesen ez egy másik Varga Kevin. Itt sem töltött hosszú időt, bő fél év után visszatért az országba, és azóta az SC Sopron csapatát erősíti. Ez az együttes nem összetévesztendő a korábbi NB I-es, azóta megszűnt Matáv Sopronnal, illetve az NB II-ben is megforduló SVSE-vel. Csapatával idén megnyerte a megye I-et, így ősszel készülhetnek az NB III-ra.

A még mindig csak 27 éves futballista, aki magyar szinten is hiányposzton játszik, nem kapta meg a lehetőséget a Lokiban. Alsóbb osztályokban meghatározó tagja volt klubjainak, de az áttörést nem érkezett el számára. Ő is egy olyan nevelésünk lett, aki „elveszett” alsóbb osztályokban.

Hajrá Loki!