LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings #10

Újraindult a futballélet a vírushelyzet után, három fordulón vagyunk túl azt követően, hogy ismét rendeznek bajnoki mérkőzéseket a több mint két hónapos kényszerpihenőt követően. Lassan a véghajrához közeledünk, így ismét rangsoroljuk a csapatokat az aktuális forma alapján.

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1., 0)

A Fradi a két elmaradt meccsének bepótlásával gyakorlatilag biztossá tette bajnoki címét, és mivel a Vidi hullajtja a pontokat, így az is belefér, hogy ők is bőkezűen adományozzanak azoknak, akiknek az érdekek úgy kívánják. Ennek persze mi most nem örülünk.

2. Videoton (2., 0)

Nekik a kupagyőzelem lett volna a prioritás, ám miután kiestek az elődöntőben, nem nagyon maradt motivációjuk a bajnokságra. A második helyük biztos, a Fradit már nem előzik meg. Van idejük próbálgatni a fiatalokat.

3. Mezőkövesd (3., 0)

A bajnokság meglepetéscsapata bejutott a kupadöntőbe (szintén nem kis meglepetésre), ám a lehetőség kapujában megszeppentek. Az elveszített döntőnek hatásai vannak a bajnokságra is, nehéz a játékosok motivációját és önbizalmát helyreállítani. Ez könnyen a dobogós helyezésükbe kerülhet, de még mindig saját kezükben van a sorsuk.

4. DVTK (5., +1, )

Miskolcon ugyanott folytatták, ahol a vírus előtt abbahagyták, nem csökkent a lendület, szépen nyeregetik a meccseket és hajszolják a dobogót. Viszont a hátrányuk még mindig nagy, ami miatt nem érezzük esélyesnek őket a harmadik helyre, de a negyedik hely is igen fényesen fon „csillogni”.

5. Puskás Akadémia (4., -1, )

Nehéz eldönteni, hogy Felcsúton akarják a dobogót, annyira hektikusak az eredményeik. A Fradi ellen mindig jól megy nekik, aztán sima vereség Egerszegen, majd kínkeserves győzelem a Kaposvár ellen otthon. Emiatt nem fognak tudni odaérni a harmadik helyre.

6. Honvéd (6., 0)

A kupagyőzelemmel megmentették a pocsékul kezdődő szezonjukat, kiesési gondjaik már nem igazán vannak, így a maradék mérkőzéseken ők is tervezgethetik a jövő csapatát, immár a Pisont-Dajka párossal a kispadon.

7. Újpest (9., +2, )

Sokáig úgy tűnt, hogy komoly bajban lesznek a lilák, ám nagyon jó ütemben váltottak edzőt, és rögtön utána két kulcsfontosságú győzelmet is arattak, ezzel fel is lélegezhettek, és úgy gondoljuk, hogy meg is nyugodhatnak, nem fognak kiesni.

8. ZTE (8., 0)

A Márton-magic folytatódik, egyáltalán nem viselte meg a Zalaegerszeget, hogy pont akkor jöttek lendületbe, mikor félbeszakadt a bajnokság, emellett az sem jelentett nekik lelki tehert, hogy a kieső helyről várták a folytatást. Jócskán megtáltosodtak, nem lesz már félnivalójuk a hátralévő fordulókban.

9. Kisvárda (7., -2, )

Várdán még talán rezeghetne a léc, súlyos sérülések és eltiltások tizedelik a csapatot, de Bódog Tamás van olyan jó edző, hogy gond nélkül benn tartsa őket. Kell még nekik 4-5 pont a maradék fordulókban, és nem lesz gond.

10. DVSC (10., 0)

Szomorú ezt látni, de egyre nehezebb helyzetben vagyunk. Azzal, hogy a Kaposvárt sem tudtuk megverni, és az Újpest elleni hatpontos kiesési rangadót is elveszítettük, tényleg nagy a baj. A sorsunk akár már most a hétvégén megpecsételődhet, amennyiben nem tudunk győzni a Felcsút ellen. Bízunk a csapatban és reménykedünk természetesen, de a jelenlegi tendenciák nem sok jót sugallnak, nincs önbizalom, nem nagyon van játék. A szurkolók beálltak a csapat mögé, reméljük, hogy legalább ez jelent majd valami kis pluszt.

11. Paks (11., 0)

Úgy gondoljuk, hogy a kiesés elleni harc kétcsapatosra szűkült, tehát a Paks és a Loki közül fog egy kiesni. A paksiak az elmúlt három fordulóban a három élen álló csapattal játszottak, és nemhogy nem kaptak ki egyiktől sem, hanem mindjárt öt pontot zsebeltek be ezeken a találkozókon, melyek közül főképp a legutóbbi, Fradi elleni pontmentésük néz ki elég hihetetlenül… Mentálisan az egekben lehet a gárda, az önbizalommal sincs gond, most jönnek majd a nyerhető meccseik, amelyeken biztosíthatják a helyüket az NB I-ben. Egyébként szerkesztőségen belül sincs egyetértés a kérdésben, hogy benn tudunk-e maradni. Mégis bízunk, remélünk és hiszünk a csapatban.

12. Kaposvár (12., 0)

A sorsuk már márciusban eldőlt, nem volt kérdés, hogy búcsúzni fognak. Kár, hogy előtte még belénk rúgtak egy jó nagyot, és nem kizárt, hogy magukkal rántanak minket az NB II poklába.