LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Csak akkor véd a maszk, ha eltakarja az Ajkát

Az augusztusi hadjárattal megkezdtük a visszakapaszkodást az NB I-be, a körülményekhez képest pedig nem is rajtoltunk rosszul, a szusszanásnyi szünetet pedig az első helyen töltöttük. Most viszont ismét belecsapunk a lecsóba és négy nap alatt két bajnokit játszunk. Első ellenfelünk az az Ajka lesz, amelyik parádésan kezdte a szezont, aztán megtorpanni látszik, utolsó két mérkőzésüket elveszítették. Tegyünk róla, hogy ne törjön meg a rossz sorozatuk.

A kéthetes szünetben két fontos változás volt a keretünket illetően, Varga Kevin Törökországba igazolt, szerződtettünk viszont egy kapust Gróf Dávid személyében, akivel rég nem látott minőség költözhet a hálónk elé. Azt gondolom, hogy nem kérdés, hogy a kezdőbe hoztuk őt, így az eddig bizonytalankodó Zöldesi számára egyelőre marad a kispad. Varga Kevin pótlását meg tudjuk oldani házon belül, igazából eddig sem számított kihagyhatatlan játékosnak, Ferenczi az elmúlt találkozókon elég jól megoldotta a balszélt. Arra számítok, hogy ezúttal is a Vasas ellen látott formációban játszunk majd, azaz 4-4-2, elöl Bárány mellé Szécsivel vagy Sóssal. Tischlernek nem nagyon ment az előző pár meccsen, pedig ő sem kezdett rosszul, de mintha picit formán kívül lenne. Jót tenne neki 1-2 gól.

A kapuba tehát Grófot várom, a védelemben Korhut helye biztos, rajta kívül most Pávkovicsot és Szatmárit várom a kezdőbe, a jobbszélre meg titkon bízom Kusnyír felbukkanásában (Eli bácsi egyébként furcsa nyilatkozatot tett vele kapcsolatban, ha már az ő mellőzését is feszegettük hétközi adásunkban: „Szó sincs arról, hogy Kusnyír Erikre rászórtuk a szalicilt, becsomagoltuk egy celofánba, s betettük a spájzba…”. A középpályán a már említett Ferenczi mellett Varga Józsi, a jó formában lévő Baráth, valamint Bódi játékára számítok, míg elől Bárány mellé ezúttal Sós Bencét várom. Meglátjuk, hogy végül hogy dönt Kondás.

Az Ajkáról annyit érdemes tudni, hogy edzőjük az a Kis Károly, aki Pakson szép sikereket ért el az előző évtized elején, az ő irányításával érte el történelme legjobb helyezését a bajnokságban a csapat (2. hely), szerepelhetett az Európa Ligában (ment is 3 kört), illetve hódították el a Ligakupát (éppen ellenünk). A Mátraballáról származó tréner azóta megfordult már a Szolnok, a Balassagyarmat, valamint a Vasas kispadján is, Ajkán pedig második edzői időszakát tölti, jelenlegi regnálása 2019 óta tart. Az Ajkának egyébként ez zsinórban a második szezonja az NB II-ben, a 2018-2019-es szezonban toronymagasan nyerték meg az NB III nyugati csoportját, egyébként éppen ebben a szezonban futottunk velük össze a Magyar Kupában is (Ajkán győztünk 3-2-re, Debrecenben 1-1 lett). Tavaly a csonka idényben a 9. helyen végeztek 26 lejátszott mérkőzéssel, 35 pontot begyűjtve.

Keretüket számos egykori NB I-es játékos alkotja, kiegészülve néhány Honvédos fiatallal, hiszen a fővárosi csapat kooperációs szerződés keretén belül több tehetséget is a rendelkezésükre szokott bocsájtani. Ismerősen csenghet Horváth Tamás, Zsolnai Richárd, Heffler ‘Nem akarok a Lokiban játszani‘ Tibor, Présinger Ádám, Tar Zsolt vagy Zamostny Balázs neve a keretükből. Emellett kiemelendő még Nagy Krisztián, aki jelenleg 8 góljával vezeti az NB II-es góllövő listát, őrá mindenképp érdemes lesz majd odafigyelni.

A címben tálalt frenetikus szóviccemen felbuzdulva tehát maszkot fel (nem elfeledni, kötelező a stadionban), és irány a stadion vasárnap! Nem biztos, hogy olyan sokáig lesz még rá lehetőségünk az idén, így éljünk a lehetőséggel, amíg lehet. Hajrá Loki!