LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Az ősz rangadója

A bajnokság sorsolásakor minden debreceni valószínűleg ezen párharc találkozóinak időpontjait kereste legelőször a szemeivel. Hiszen az őszi szezon legnagyobb, legfontosabb mérkőzése ez a debreceniek és a nyíregyháziak számára egyaránt, legalábbis presztízs szempontjából mindenképp. Keleti rangadó, hat év után ismét!

Sajnos a két csapat igen régen találkozott egymással. 2016-ban a kupában 7-1-es összesítéssel búcsúztattuk a szabolcsiakat, bajnoki párharcig viszont 2014-ig kell visszamennünk az időben. Az idegenbeli találkozón 1-1-et értünk el a bajnokság első fordulójában, Pekár és Seydi voltak a gólszerzők. Ha már jelenleg is bajnokiról van szó és idegenbeliről, akkor íme erről az összecsapásról egy rövid összefoglaló.

Hazai pályán viszont kiütöttük 5-0-ra a Szparit, Sidibe és Tisza is duplázott, majd Szakály büntetőjével zárult a meccs. Ez volt az az év, amikor hiába végzett bennmaradást érő 12. helyen a Nyíregyháza, mégis a kizárás sorsára jutott. Jól mutatja az erőfölényünket az utóbbi években, hogy az utolsó nyíregyházi sikerig egészen 2012-ig kell visszatekintenünk, de ekkor is hiába győzedelmeskedtek megye szomszédjaink, mert a hazai meccset követően mi jutottunk tovább a kupában.

A tavalyi csonka szezonos 8. helye után a Nyíregyháza idén jobban teljesít. Az eredményeit tekintve elég szoros találkozókat játszanak, hiszen két bajnokijukat leszámítva minden meccsen maximum egy gól különbség döntött a szabolcsi csapat és aktuális ellenfele között.  A mi formánk jónak is mondható lenne, ha nem lennének azok a fránya idegenbeli meccsek. Hiába a könnyed hazai győzelmek, hiába varázsolnak minden idegenbeli találkozón hazai hangulatot szurkolóink, ennek ellenére az eredmények és a játék is nagyon más, mint a Nagyerdei Stadionban.

Ami a kezdőcsapatunkat illeti, bízom benne, hogy sérültjeink felépültek és a lehető legerősebb csapatunk lép pályára vasárnap este a Városi Stadionban. Az biztos, hogy Bényei Ágoston még hiányozni fog (egy hónapra dőlt ki), de nem tudunk semmit Korhut, Kundrák és Bárány állapotáról. Utóbbi talán már játékra kész. A fiataljaink számára pedig igazán különleges este lehet a vasárnapi, hiszen sok ilyen hangulatú találkozón valószínűleg még nem léptek pályára. Bízom benne, hogy ennek hatására is remek teljesítményt nyújtanak.

Mire számítok? A hangulat az kiváló lesz minden bizonnyal, mindkét szurkolótábor odateszi magát és több ezer ember igazi futballhangulatot teremt. A játék és a mérkőzés végkimenetele már egy másik kérdés, amelyet sokkal nehezebb meg jósolni. Lehet, hogy az utóbbi idők simán nyert edzőmeccseihez hasonlóan könnyedén nyerünk. Viszont én inkább érdemesnek tartom összevetni a Nyíregyháza szoros mérkőzéseit azzal, hogy mi többnyire nem brillírozunk idegenben, így azt kapjuk, hogy egy kiélezett, szoros mérkőzés vár ránk. Bármely forgatókönyv is valósulna meg elvárom, hogy mindent adjanak bele a fiúk, ne csak a lelátón legyen érezhető, hogy ez egy rangadó.

A rangadó vasárnap este fél nyolckor kezdődik a nyíregyházi Városi Stadionban. Azoknak, akiknek nincs lehetőségük a helyszínen megtekinteni az összecsapást, az M4 Sport élőben közvetíti a találkozót.

Hajrá Loki!