LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Városi derbi zárásként

Az év utolsó bajnokiján ismét összecsap a két debreceni csapat, a DEAC és a DVSC. A két klub nagyon ellentétes félszezont tudhat maga mögött. A frissen feljutott egyetemi csapat az utolsó, míg a Loki az első helyről várhatja az összecsapást. Mindkét csapat számára fontos a három pont megszerzése a célok eléréséhez, de csak egyikük zárhatja jó szájízzel a 2020-as évet.

A bajnokság elején megvívott találkozón egy remek hangulatú meccset játszott a két csapat a Nagyerdei Stadionban több mint 6000 szurkoló előtt. Három Loki találatnak örvendhetett a szép számú publikum, Pintér, Bódi és Tischler voltak a gólszerzőink. Most ismét a Nagyerdei Stadionban találkozik a két csapat, ezúttal viszont mi leszünk a pályaválasztók. Sajnos azonban most a hangulatról le kell mondanunk a vírusnak köszönhetően. Még abban reménykedhetünk, hogy a jövő év elején megrendezendő Magyar Kupa mérkőzésen ismét ott lehetünk a stadionban a következő városi rangadón.

Az előző fordulóban mindkét csapat megszakított egy rossz szériát: a DEAC négy vereséget követően győzte le a Soroksár együttesét, míg mi végre nyertünk idegenben Kondás Elemérrel a kispadon, az idei szezonban harmadjára (Kondással csak másodjára). Tehát mindkét klub pozitív előjelekkel várhatja a városi rangadót. A kistesónál egyébként szezon közben edzőváltás történt, Balogh Pált a gyenge eredmények miatt menesztették, a helyét pedig Sándor Tamás vette át, segítője pedig Györky Gábor lett.

Így hát amellett, hogy a keret 90%-át DVSC nevelésű játékosok alkotják, immár az edzői stábban is olyan személyek dolgoznak, akik korábban a DVSC kispadján is megfordultak (Sándor Tamás játékosként pedig máig a klub egyik, ha nem a legnagyobb legendája). Amennyiben a múlt heti, győztes csapatot küldi pályára a stáb, úgy a kezdőcsapatban Orosz Marcellt és Nagy Krisztiánt leszámítva csupa olyan labdarúgó kap majd helyet, akik annak idején (vagy épp jelenleg is) tartoztak a DVSC kötelékébe.

A mi összeállításunkat tekintve erős kezdőcsapattal léphetünk pályára, betegséggel szerencsére már senki sem küszködik, néhány sérültünk azonban van, a legfrissebb ilyen okból hiányzó játékos Korhut Misi, akit a héten műtöttek meg. Valószínűleg Eli bá sem változtat majd a múltheti győztes kezdőn, bár elképzelhető, hogy ezúttal bátrabban szavaz majd bizalmat fiataloknak, így nem lenne meglepő, ha az eddig kevesebbet játszó Pintér Ádám, vagy a Szentlőrinc ellen debütáló Lakatos Benjámint is látnánk a pályán, illetve amennyiben teljesen egészséges, úgy a házi gólkirály Bárány ismét kezdhetne Tischler helyett.

A félszezon zárásként egy könnyed győzelemre számítok, így megőrizve 100%-os hazai mérlegünket. Hasonló forgatókönyvet tartok lehetségesnek, mint az augusztusi mérkőzésen, nem hiszem,  hogy annyi gólt szereznénk, amennyit csak tudunk, de egy magabiztos siker elvárható. Ezen találkozót leszámítva szorítok a DEAC-nak, hogy megőrizzék másodosztályú tagságukat. Remélem, télen érkeznek hozzájuk erősítést jelentő igazolások, akár tőlünk is kölcsönbe. Most viszont nem lehetünk adakozó kedvünkben, muszáj győzelemmel zárnunk az őszi szezont.

A városi rangadó kezdési időpontja az előzetes 17 óra helyett 13 órára változott. A mérkőzés látható lesz online, illetve a DTV-n is.

Hajrá Loki!