LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Fontos lenne a jó rajt

Kicsivel túl a féltávon nyolcpontos előnnyel vezetve a bajnokságot vonult téli pihenőre a csapat. Apró szépséghiba, hogy a másodosztályról van szó, de jelen állás szerint jó esély mutatkozik arra, hogy csak egy szezonon át kell szippantania a hajdúságiaknak a Merkantil Bank Liga levegőjét. Hétvégén beköszönt a tavasz, a Siófok látogat Debrecenbe a 22. fordulóban.

Különösebb megerőltetés nélkül a legmagasabb osztályba masírozhatnak a piros-fehérek, habár ehhez az kell, hogy sokkal meggyőzőbben teljesítsenek a tétmeccseken, mint ahogy azt tették a felkészülési mérkőzéseken (3 vereség, 1 győzelem). Ezt már vasárnap be is bizonyíthatják a Siófok ellen hazai pályán. Egy magabiztos győzelemmel egyúttal arra is választ adhatnának a fiúk, hogy az edzőmeccsek eredményeiből messzemenő következtetéseket nem ildomos levonni.

Ami a téli átigazolási időszakot illeti, számottevő történés nem igazán történt a hajdúságiak háza táján egyelőre, hiszen 6 perifériára szorult játékos kölcsönben (Bényei Balázs, Sármány Kristóf, Kenderesi Dávid, Sárosi Norbert, Kundrák Norbert és a kapus Zöldesi Illés) tette át a székhelyét városon belül a kiesőjelölt DEAC-hoz, hogy segítse az egyetemistákat. Utóbbi játékost egyébként a napokban végleg megszerezte a Loki a Kisvárdától. Új érkező elvileg még lehetséges, hiszen az elmúlt hetekben két próbajátékost (Gaczella, Kalafat) is tesztelt a szakmai stáb, így nekik van még esélyük arra, hogy Loki mezbe öltözzenek. Ezért aztán főként az állandóság volt a mottója a vezetőségnek a télen, így nem is volt nagy jövés-menés a Nagyerdőn. Legvalószínűbb kezdőcsapatunk az lehet, ami a Kazincbarcikát 4-0-ra lesimázta múlt hétvégén.

Ellenfelünknél ősszel történt egy edzőváltás, ami után Waltner Róbert váltotta Gál Istvánt. Eddig hét mérkőzésen dirigálta csapatát a Kaposváron is megforduló tréner és négy győzelem mellett három vereséget tudhatnak magukénak a sárga-kékek. Legyőzték többek között a Budaörsöt és a Békéscsabát is, ami komoly fegyverténynek számít. Csupán egy játékos érkezett a télen, az utánpótlás válogatott középpályás, Varjas Zoltán a Mezőkövesdtől. A jelenleg a 13. helyen tartózkodó somogyiakkal szemben azért van némi törlesztenivalónk, hiszen nyáron csak egy ikszre futotta a lelkesen játszó hazaiak ellen a Balaton partján, holott Tischler Patrik bombagóljával a félidőben még vezettek a hajdúságiak, de ahogy az lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat és pontosztozkodással ért véget a balatoni nyár. Most egy ilyen forgatókönyv szóba se jöhet, hiszen ha minél hamarabb meg szeretnénk szerezni a vezetőedzőnk által áhított 30 pontot a biztos feljutáshoz, ahhoz bizony nem ártana egy nagyon jó tavaszi rajtot produkálni.

A mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik, a Debrecen TV élőben közvetít, de online is követhető lesz majd az összecsapás.

HAJRÁ LOKI!