LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Vasutasok csatája

A tavaszi szezonban a második ellenfelünk a Szolnoki MÁV csapata lesz, idegenben. A két, NB I-es múlttal rendelkező gárda másodjára találkozik egymással ebben a kiírásban, a helyszín ezúttal a Tiszaligeti Stadion. Nagy kérdés, hogy folytatódik-e a hektikus idegenbeli szereplésünk, vagy végre esélyeshez méltóan hazulról távol is magabiztosan győzünk.

A tabellát magabiztosan vezető Loki és a nyolcadik helyen tanyázó Szolnok augusztus közepén találkozott egymással utoljára. Arról a találkozóról jó emlékeink lehetnek, hiszen Sós duplája mellett Bárány is betalált, így nyertünk simán 3-0-ra a Nagyerdei Stadionban. A vendéglátóink az előző fordulóban az eddig jól szereplő Budaörs otthonába kezdték a tavaszt, és az egyik pontot el is hozták a 0-0-val zárult összecsapásról. A DVSC, ha nyögvenyelősen is, de sikerrel vette a Siófok elleni mérkőzést, Szécsi – Dzsudzsák duó két villanásának köszönhetően.

A két csapatnál nem mondhatni, hogy nagy játékosmozgások lettek volna a télen. Nálunk több fiatal és kevésbé meghatározó játékosok távoztak, többnyire a DEAC-hoz. Ellenfelünk keretében pedig pár új fiatalt véltem felfedezni, akik az utánpótlásból kerültek fel. Egyetlen érkezőjük Lakatos István, korábban a Ferencvárosban nevelkedett. Nagyobb igazolásokra nem is igazán volt szükség egyik oldalon sem, hiszen a tabellán elfoglalt pozíciójával egyik csapat sem lehet elégedetlen.

A kezdőcsapatunkat idén sem könnyebb megtippelni. Továbbra sem közli a klub, hogy kik azok, akik nem alkalmasak játékra. Bényei, Bárány és Korhut alighanem most sem lesz bevethető. Hozzájuk csatlakozik Varga József is valószínűleg, aki a Siófok ellen sérült meg. Remélhetőleg elfelejtjük a három védős felállást, mert ugyan úgy gondban leszünk, mint a Balaton-partiak ellen az első félidőben, ha megint úgy kezdünk.

Mire számíthatunk a Lokitól idegenben? Ahogyan a körkérdéses cikkben is mondtam, az első öt meccsre azt tippelem, hogy hozzuk a három hazai találkozót, és a két idegenbelin egy-egy gyenge döntetlen. Sajnos a realitás továbbra is ezt mondatja velem, az első tavaszi forduló után csak még jobban felerősödött bennem ez az érzés. Ráadásul a Szolnok védelme nem mondható rossznak a 20 kapott góljukkal. Ha nyerünk is, akkor egy soványka győzelmet tippelnék, 0-1 vagy 1-2. A játék képét tekintve illene kezdeményeznünk, de inkább számítok egy kiegyenlített találkozóra.

A labda szombaton 14:00-tól indul útjára a Tiszaligeti Stadionban, a találkozó streamen lesz követhető. Érdemes tehát észben tartani a szombati kezdést, hogy nehogy berögzötten vasárnap várjuk az összecsapást!

Hajrá Loki!