LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings – Reloaded #3

Újabb három forduló telt el, összességében pedig már hat. Még mindig nagyon egyben van a mezőny, ráadásul nem mindenkinek van még hat lejátszott meccse. Ennek ellenére nagyjából körvonalazódni kezdenek az erőviszonyok. Lássuk, hogy egész pontosan hogy is néz ki pillanatnyilag az erősorrend!

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1., 0, )

Ebben az etapban ismét csak két meccset játszott a Fradi a nemzetközi kötelezettsége miatt, azt a kettőt viszont megnyerte. Az egyiket éppen ellenünk, egy igencsak fordulatos, gólgazdag meccsen, legutóbb pedig Kispesten nyertek, ráadásul bő 70 percet emberhátrányban játszva. Továbbra is érződik, hogy a Fradi más szint az összes többi magyar csapathoz képest, és nem fogja őket hátrányosan érinteni a kettős terhelés. Idén is ott lesznek az első helyen, legfeljebb kevesebb ponttal, mint az előző években.

2. Videoton (3., +1, )

Bármennyire is meglepő, de a Vidi a mezőny egyetlen veretlen csapata. Persze a képet árnyalja, hogy nekik is eggyel kevesebb meccsük van a többiekhez képest, és hogy az öt találkozójukból csak kettőt nyertek meg. Viszont az érem másik oldala az, hogy rengeteg a hiányzójuk, majdnem egy csapatravaló sérültjük van, akiknek a visszatérésével, illetve egy jó téli átigazolási szezonnal alaposan megerősödhet a csapat. Az ősz tehát a túlélésről szól nekik, illetve arról, hogy minél inkább lőtávolon belül maradjanak az élmezőnyhöz. Most úgy érezzük, hogy visszahódíthatják a második helyet a Felcsúttól.

3. Felcsút (2., -1, )

Ugyanis a falusiak sem meggyőzőek, a Paks ellen már beleszaladtak egy nagy pofonba otthon, most pedig (bármennyire is furcsa és fájó kimondani) egy rangadót veszítettek el otthon a Kisvárda ellen. Hiába a sok minőségi légiós és a tehetséges fiatalok, idén egyelőre nem olyan magabiztosak, mint a korábbi szezonokban. A dobogó vélhetően most is meglesz nekik, de lehet hogy csak a legalsó foka.

4. Kisvárda (7., +3, )

A Várda továbbra is menetel, egyértelműen a szezon meglepetéscsapatai eddig. A Fradi után a Felcsútot is legyőzték idegenben, de értékes a Mezőkövesd ellen megszerzett három pontjuk is. A hibátlan mérleget a Vidi elleni vereség rontotta el, de hat meccs után 15 ponttal vezetik a bajnokságot, erre aligha lehetett számítani. Az sem kizárt, hogy végig harcban lesznek majd a dobogóért, még ha a szezon során lesz majd nekik is hullámvölgyük.

5. Paks (5., 0, )

Meglepő vereséget szenvedtek a Honvéd ellen, még ha ezt fura is kimondani egy Paks esetében. Utána viszont legyőztek két másik fővárosi csapatot (Újpest, MTK), így pillanatnyilag a második helyen vannak. Idén is ül a rúgjunk többet, mint kapunk taktikájuk, és vélhetően Hahn János utolsó pillanatos távozása sem fogja visszavetni a teljesítményüket.

6. Mezőkövesd (4., -2, )

Sokan a Mezőkövesdet várták idén meglepetéscsapatnak, de egyelőre hullámzó a teljesítményük, az első két fordulóban győztek, azóta viszont nyeretlenek. Persze itt is árnyalja a képet, hogy ebben a 4 nyeretlen meccsben találkoztak a Fradi-Vidi-Várda hármassal, de az már nem mutat jól, hogy a Gyirmótot sem tudták otthon megverni. Idén valószínűleg marad nekik a középmezőny, vagy a felsőház alja, vagy az alsóház teteje.

7. Honvéd (10., +3, )

A már szokásosnak nevezhető pocsék rajtot követően két roppant fontos győzelmet aratott a Kispest, melyek közül a Zalaegerszegen elért 3-1-es siker az értékesebb. Ezzel elmozdultak a kiesőzónából, de messze még az alagút vége. Amíg Horváth Ferenc az edző, aligha lehetnek vérmesebb reményeik, bár lassan már az az ember érzése, hogy lehet ott bárki vezetőedző, ezzel a garnitúrával sosem lesznek meghatározó csapat, még ha a nevek alapján erősnek is tűnik a keret. Egyelőre picit fellélegezhettek, de rezegni fog a léc idén is.

8. DVSC (9., +1, )

A biztató kezdést négymeccses nyeretlen széria követte, közte fontos meccseken elhullajtott pontokkal. A Gyirmót elleni gólgazdag siker remélhetőleg egyenesbe hoz minket, amin segítene, ha a sérültek is minél hamarabb felépülnének. Messze vagyunk még attól, hogy kijelenthessük, hogy idén nem lesznek kiesési gondjaink, de közel sem reménytelen a helyzetünk, fogalmazhatunk úgy is, hogy az eddig látottak alapján vannak nálunk rosszabb csapatok. A következő pár meccs újfent irányt mutathat, hiszen a Kisvárda, Vidi, Mezőkövesd hármas elleni összecsapások komoly értékmérő ütközetek lesznek.

9. MTK (8., -1, )

Az MTK folytatja a zuhanórepülést, és egyre inkább úgy tűnik, hogy identitását is elvesztette. A nyári edzőváltás egyelőre nem vált be, és a légiósokkal feltöltött keret sem remekel a pályán. Egyelőre még a felszín fölött vannak, és a közvélemény is sokra tartja őket, de az sem kizárt, hogy ahogy az a korábbi években is előfordult már (nem is egyszer), nagyot fognak koppanni a szezon végén. Biztosan a kiesőzónában fogják tölteni az idei szezont.

10. Újpest (6., -4, )

Eddig nem néz ki jól az Újpest mérlege, nincs még győzelmük, és a sorsolásuk sem kedvező, a következő négy fordulóban lesznek a Fradi és a Kisvárda vendégei is, illetve fogadják majd a Vidit és a Gyrimótot. Talán utóbbi ellen születhet meg az első sikerük. Persze meglepetések történhetnek, de mutatna jól, ha 10 forduló után is csak egy győzelemmel állnának. Lehet hogy egy edzőváltás fogja csak tudni kihúzni őket a gödörből, de hosszabb távon még mindig jobban jöhetnek ki a szezonból, mint más vetélytársak.

11. ZTE (11., 0, )

Nagy kár, hogy első és egyetlen győzelmüket Debrecenben szerezték meg… Sajnos azt a meccset sokszor emlegetni fogjuk még a szezonban. Waltner Róbert csapata tehát továbbra sincs kint a gödörből, most hétfőn Újpesten is csak döntetlenre futotta nekik a kiesési rangadón, ráadásul jókora szerencsével, az utolsó pillanatokban. Továbbra is az az érzésünk, hogy ők lesznek a szezon nagy vesztesei a rutintalan vezetőedző, valamint a csapatot nagyon jól összerakó sportigazgató távozása miatt.

12. Gyirmót (12., 0, )

Érett már, hogy valaki csúnyán megruházza őket, és szerencsére mi voltunk azok. A Gyirmót hiába lóg ki papíron a mezőnyből, mindenki számára kellemetlen ellenfél, és defenzív taktikájukkal sok csapat életét keserítik majd meg. Többször is írtuk illetve mondtuk már, vélhetően sokszor fognak pontokat csipegetni, de kevés győzelmük lesz. Viszont akitől a legtöbb pontot veszik majd el, azt könnyen magukkal ránthatják.