LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Szegény ember keleti rangadója

Nem gondoltam volna a bajnokság kezdete előtt, hogy a hetedik fordulót megelőzően azt lehet kijelenteni a Kisvárda – Loki meccs előtt, hogy a listavezető otthonába látogatunk. Ez már majdnem akkora vicc, mint ráaggatni erre a találkozóra a keleti rangadó jelzőt. Leszámítva, hogy az előző vicc az igaz.

Kezdjük egy érdekes ténnyel a beharangozót, mely szerint, ha nem kapunk gólt Kisvárdán, akkor az lehet zsinórban a harmadik ilyen tétmérkőzésünk. Utoljára, ilyen 2020-ban, november negyedikén történt, amikor legyőztük a Kazincbarcikát 3-0-ra, előtte a Győrt ugyanilyen arányban, a Magyar Kupában pedig a BVSC otthonában 2-0-s sikert arattunk. Akkoriban ezt a három kapott gól nélküli meccset még „megfejeltük” a Békéscsaba elleni 3-0-ra ideítélt találkozóval. Szóval itt a lehetőség egy közel egy éves eredmény ismét elérésére. Bár erre a jelenlegi helyzetben nem látok túl sok esélyt, a védekezésünk elég kényes téma.

A két csapat tavaly márciusban találkozott egymással utoljára, akkor a Nagyerdei Stadionban 1-0-ra győztünk Varga Kevin góljával. Kisvárdán pedig 2019-ben játszottunk tétmérkőzést, ott mi kaptunk ki 1-0-ra, Kravchenko volt eredményes hazai részről. Mint már említettem, csapatunk két győztes meccsen van túl, a bajnokságban a Gyirmótot vertük 5-0-ra, míg a kupában a Veszprém csapatát győztük le 1-0-ra, Nikolics góljával. A jelenlegi házigazdáink remek formában vannak, hat meccsből öt győzelem: nyertek a Groupama Arénában, a Gyirmót ellen, az MTK sem jelentett gondot, ahogyan a Mezőkövesd és a Felcsút sem. Egyedül a Fehérvár otthonában kaptak ki 2-1-re. Legutóbb pedig pont Debrecenbe győztek és jutottak tovább a kupában, a nagyot küzdő DEAC-ot múlták fölül 2-0-ra.

Sérültjeink listája egyre rövidebb szerencsére. A múlt heti találkozóhoz képest azért várok néhány változtatást a kezdőcsapatban, inkább a Gyirmót ellenihez hasonló 11 kifutását várom, annyi változással, hogy Bényei helyén Varga és Soltész posztján Szécsi Márk kezdene. Az új igazolás, Németh Krisztián elég régóta csapat nélkül volt, ahogy Huszti Szabolcs is elmondta, az ő debütálása nem a következő hetekben várható. Reálisan majd csak a tavasszal lehet a segítségünkre, addig is maximum 20-30 perceket kaphat majd az ősz második felében.

Nagyon nehéz találkozó vár ránk a remek formában lévő Kisvárda otthonában, rettentő nehéz dolgunk lesz, ha pontot akarunk szerezni. Remélem a gólerős játékunk továbbra is megmarad, illetve hátul nagyon figyelnünk kell, mert a hazaiak többnyire csak eggyel szereznek több gólt, mint aktuális ellenfelük, szóval jól sáfárkodnak a helyzeteikkel, nekünk is erre kell törekednünk, ha pontot, pontokat akarunk szerezni. Bízhatunk Ugrai jó formájában is, hiszen hat bajnokin hat gólnál jár, reméljük továbbra is gólerős játékát.

A mérkőzés vasárnap délután, 14:15-kor kezdődik Kisvárdán, amelyet az M4 Sport élőben közvetít.

Hajrá Loki!