LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Végre itt a futballtavasz!

Ebben az idényben szokatlanul hosszú téli szünetre vonultak az élvonal csapatai, köszönhető ez többek közt a szezon közbe ékelődött katari világbajnokságnak. Ezért aztán nem meglepő, ha a Loki szurkolók nagy részénél, köztük nálam is futball éhség jelentkezett már az utóbbi hetekben, ami elvonási tünetekkel is párosulhatott. Van egy jó hírem azonban: a szenvedéseinknek vége, hiszen hétvégén indul a tavaszi szezon, ahol kulcsfontosságú lenne sikeres rajtot venni a jó erőkből álló Zalaegerszeg ellen.

Ez azért is lenne fontos, hiszen meghatározhatja az első négy tavaszi fellépésünk kimenetele azt, hogy milyen céljaink lehetnek a továbbiakban. Azaz egy kisebb fajta repülőrajt esetén összejöhetne, hogy végre csont nélkül és mindennemű idegeskedés nélkül megújíthatnánk az élvonalbeli bérletünket a következő kiírásra akár felsőházi tagsággal megspékelve. Ez önmagában is jól hangzik, de evés közben jön meg az étvágy alapon mindezt akár egy bravúrral is megfejelhetjük. Ez pedig egy kupagyőzelem lehetne egy amolyan édes ráadásként, amire az esélyünk természetesen megvan, hiszen már a Ferencváros és Videoton is kiesett, így az ETO testén átverekedve már csak egy jobb sorsolásban kellene bízni, hogy eme vad álmunk elérhető közelségbe kerüljön.

Ne szaladjunk azonban ennyire előre, hanem tartsuk a fókuszt a szombati tavaszi nyitányon, amelyen a hetedik helyezett DVSC-nek az ötödik pozícióban lévő Zalaegerszeget kellene felülmúlnia a három bajnoki pontért. Ellenfelünk annak ellenére, hogy egyedül a mezőnyben nem utazott el külföldi edzőtáborba, már túl vagy egy tétmeccsen, hiszen a második fordulóból elhalasztott mérkőzését pótolta a Ferencváros ellen Ricardo Moniz csapata a héten. Ezen pedig jókora mázlival nyertek a zöld-fehérek. Így ezek alapján mindenképpen egy parázs összecsapásra van kilátás, ami akár végelszámolásnál is döntő lehet. A két egylet között ugyanis jelenleg két pont és helyezés van, amit könnyen be lehet hozni, egy holnapi győzelemmel pedig helyet cserélhetnek egymással a felek. Moniz csapatában télen egyébként az állandóságot jelölték legfőbb erősítésként, hiszen nem igazoltak eddig senkit. Ellenben két kulcsemberükkel, a góllövő listát holtversenyben vezető Ikobával, valamint Gergényivel hosszabbítottak.

Nálunk ellenben a törökországi edzőtábor mellett a keret optimalizálására mentek rá az illetékesek, ami valahol érthető is volt, miután csak mennyiségre voltunk meg több poszton is, így távoztak többen is a Nagyerdőről. Közülük a brazil Charleston és a marokkói Loukili volt az, akiért nem igazán hullajtottunk krokodilkönnyeket, míg Hrabina Alex és Horváth Krisztofer esetében már ilyen-olyan okokból csalódottak vagyunk. Ez a lista azonban még bővülhet, hiszen többen (Major, Olawale, Sana Gomes) nem utaztak el az edzőtáborba, közülük még bárki távozhat a transzferablak bezárásáig. Érkeztek is azért ketten is erősítés gyanánt: a középpályára a montenegrói Stefan Loncar, valamint a csatársorba a horvát Antonio Mance, akikben azért bőven lehet potenciál tavasszal, de ide is érvényes az a kijelentés, hogy van még bőven idő adott esetben a hiányposztokra igazolni a vezetőségnek.

Ami a várható kezdőcsapatunkat illeti, abban biztos vagyok, hogy Megyerivel fog az összeállításunk kezdődni, és nagyjából a Hannover és a Topolya elleni edzőmeccsünkön játszók elegye lesz az, akiknek bizalmat fog szavazni Srdjan Blagojevic. Talán egyedül a védelem közepe kérdéses, nagy kérdés, hogy az egyetlen ballábas belső védőnek, Deslandes-nak bizalmat szavaz-e a mester, esetleg meghagyja az ősz végén jól muzsikáló Romancsuk – Dreskovics kettőst, netán az edzőmeccseken is próbálgatott Lagator kap újfent bizalmat? Négyőjükből sokféle kombináció összeállítható…

Ami az egymás elleni eredményeket illeti, 2019-ben sikerült utoljára nyerni a zalaiak ellen hazai pályán, azóta azonban párszor igencsak kellemetlen pofonba szaladtunk bele. Elég csak megemlíteni a Joao Janeiro hattyúdalának számító tavaly augusztusi 4-2-es idegenbeli pofont. Már csak ezért is jó lenne visszavágni a kék-fehéreknek. Az előző bajnokságban viszont kis híján sikerült begyűjteni a skalpjukat a Nagyerdei Stadionban, de Demjén Patrik kivédte Dzsudzsák Balázs büntetőjét, így akkor csak pontosztozkodással végződött az a csörte. A másik két találkozón pedig egyaránt a ZTE örülhetett a 2-1-es győzelmüknek köszönhetően…

Személy szerint nehéz mérkőzést várok. Könnyen lehet, hogy egy gól fog dönteni, de ebben az esetben remélhetőleg mi fogunk örülni majd a lefújás után. A mérkőzés 17 órától kezdődik és élőben is sugározza az M4 Sport, de mindenkit arra biztatok, hogy látogasson ki és buzdítsa a csapatot. A játékvezető Káprály Mihály lesz, akinek munkáját Bornemissza Norbert és Garai Péter fogja segíteni.

HAJRÁ LOKI!