LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Jó szerencsét?!

Adott két csapat, akik merőben más célokért fognak játszani szerdán. A listavezető Debrecent ugyanis a kiesés szele által igencsak fenyegetett Dorog együttese fogja vendégül látni Tatabányán. A hajdúságiak vélhetően a győzelem igényével fognak pályára lépni, hiszen számukra is roppant fontos lenne sikerrel venni a túrát. Amennyiben ez sikerülne, akkor egy lépéssel közelebb kerülhetnénk a hőn áhított célunkhoz, a feljutáshoz.

Nem szeretném ugyanakkor mindezt elkiabálni, hiszen idegenben eddig nem sok babér termett a Lokinak ebben a bajnokságban, ha leszámítjuk a Pécs elleni legutóbbi idegenbeli kirándulást vagy éppen a Budaörs bravúros legyőzését. Elég csak megemlíteni a Szolnok, vagy éppen az Ajka elleni kellemetlen zakót. Így most már tényleg nem ártana javítani ezen a nem túl fényes idegenbeli mérlegen. A jó példa persze a csapat előtt van, hiszen megvan a siker receptje a bányászok ellen. Csak úgy, mint a mecsekaljaiak ellen is, taktikus játékkal meglehet a győzelem. Én ugyan hasonlóan kemény és kiélezett összecsapásra számítok, mint amilyen volt az Ajka ellen még március elején, de remélhetőleg a jó szerencse most a Lokihoz fog szegődni a bányászvárosban.

Az előjelek alapján a piros-fehérek lehetnek jobb lelkiállapotban, mivel úgy fest, a háromhetes válogatott szünet sem törte meg a lendületüket és kétgólos győzelmet arattak az erős középcsapatnak számító Soroksár ellen. Erre a pozitív löketre mindenképpen építhet majd a Huszti – Toldi edzőpáros. Valamint arra, hogy minden kulcsemberünk valószínűleg hadra fogható lesz szerdán. Mivel hétközi fordulóról beszélünk, így várható majd némi változtatás a vasárnapi kezdőhöz képest, pláne, hogy vasárnap keleti rangadó vár majd ránk a Szpari ellen. Nem lepne meg tehát, ha Korhut helyén Ferenczi, Varga helyén Haris, Pintér helyén Sós, Dzsudzsák helyén pedig Bényei játszana. De Bárány kezdőbe kerülésére is bőven van esély, ez esetben Ugrai is csak a kispadon kezdene.

A dorogiak vasárnap másik ideiglenes lakótársukkal, a Budaörssel vívtak fontos összecsapást Tatabányán. Nagy mezőnyfölényük dacára végül egygólos vereséget szenvedtek. Ez a kudarc azért is lehetett fájó számukra, mert mindössze négy pontra van tőlük a kiesőzóna és még egyáltalán nincsenek biztonságban. Nem árt megjegyezni ugyanakkor, hogy a Komárom-Esztergom megyeikkel azért már nem egyszer meggyűlt a bajunk korábban, hiszen élvonalbeli csapatként a Magyar Kupában többször is találkoztunk velük. Elég csak megemlíteni, hogy két éve búcsúztatták a jóval esélyesebbnek számító debrecenieket tizenegyesek után a legjobb tizenhat közé jutásért rendezett ütközet alkalmával. Ezt a „gaztettet” megbosszulták a mieink ősszel a Nagyerdei Stadionban egy sima 3-0-val. A végeredményt akkor Bódi duplája valamint Pintér gólja állította be, így lett egál az örökmérlegünk velük szemben.

Szerdán pedig tovább javíthatjuk a statisztikánkat a délután fél ötkor kezdődő mérkőzésünk alkalmával a Grosics Gyula Stadionban. A játékvezető Káprály Mihály lesz. A két segítője Baghy Csaba és Kovács Gábor lesznek. Streamen nyomon követhető lesz a találkozó.

Hajrá Loki!