LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A 7. forduló díjazottjai

18Megint véget ért egy forduló, ismét debreceni győzelmet jegyezhettünk fel, immár a hetediket zsinórban. Természetesen a hétvége újfent nem múlt el kiemelkedő gólok, durvaságok, valamint alkotások nélkül. Volt, aki a szájával alkotott nagyot, más a lábával, de akadt egy drapi, ami mindent felülmúlt. Folytatódik a múlt héten elkezdett sorozatunk, amely most a hetedik forduló legfontosabb eseményeit tekinti át.

 

A hét Loki játékosa (Sándor Tamás – díj)

A vasárnapi mérkőzésen több jó teljesítményt láthattunk, hiszen Coulibaly visszatérte után gólt szerzett, Bódi ismét betalált, valamint Yannick a második játékrészben gólpasszt és gólt jegyzett. Mégse ők, hanem Ramos lett a díj nyertese, hiszen egész meccsen robotolt, volt egy-két hibája, de nagyon hasznosan játszott.

A hét legszebb találata (Czvitkovics Péter aranyérme)

Ismét nagyon szép gólokat láthattunk, Völgyi például két remek gólt szerzett, de három pontot érő találata miatt az érmet a diósgyőriek spanyolja, Luque szerezte meg.

A hét legdurvább szabálytalansága (Bajzát Péter aranymankó)

Ez nem is lehet kérdés, hiszen Kabát azután, hogy a kézfogásnál, még összemosolygott Simaccal, a tizenötödik percben hátulról, nyújtott lábbal beleszállt a vádlijába. Sárgát kapott, pedig pirosat érdemelt.

A hét legnagyobb védése (Mező József aranykesztyű)

Ahogy a fentinél elkezdtem, úgy kezdhetném itt is. A pápaiak pécsi vendégjátékakor a negyvenharmadik percben Lovrencsics került hatalmas ziccerbe, alápörgetett a labdának, Dibusz bravúrosan hárított. Gyönyörű volt!

 

A hét nyilatkozata (Mészöly Kálmán – díj)

Az elismerés a zalaiak leköszönő trénerét illeti, és hogy miért? Csa(n)k: „Felülök a buszra, hazamegyek. Aztán folytatom a munkát, végzem tovább a feladatomat. Vagy nem. Kétesélyes a dolog… Természetesen a párharcokat azokon a posztokon, amelyiken tudtuk, hogy nehéz a helyzet, elbuktuk. Főleg megint a harmadik gól… Volt egy rossz váltás és az a fickó mindig betüzel egyet nekünk távolról… Az jó lövés volt, az nem tett jót, lehetett érezni, hogy nincs úgy bennünk a kraft. Viszont ilyen belső védelmi hibákat csinálni ezen a szinten már nagyon nem lehet. Úgy, hogy ez biztos volt, lehetett érezni, hogy ott középen előbb-utóbb bebetliznek.” A Dumaszínház vezetői helyében mi megkörnyékeznénk, most hogy munka nélkül maradt.

 

A forduló edzői húzása (dr Mezey György – díj)

Nagyon egyszerű dolgunk van, hiszen ezt a momentumot vasárnap öt óra két perckor jegyezhettük fel, amikor Kondás Elemér becserélte Yannickot és Vargát. Nem gondoltuk volna, hogy két szűrővel is (plusz Yannick) ilyen lendületes támadásokat tudunk vezetni, de bejött. Gratulálunk Eli bá’!

A hét meglepetése (Mourinho – díj)

Sok meglepetés nem volt az elmúlt fordulóban, hiszen a Vidi veresége, valamint a Sousa-féle „jól játszottunk” nyilatkozat nem számít annak. Egy meghökkentő eseményt mégiscsak feljegyezhettünk: ez a vasárnapi záró forduló volt. Nyert a Vasas!

A hét fegyelmezetlensége (Kabát Péter plecsni)

Egyértelmű, hogy a Honvéd – Videoton meccsen történt két eset közül kellene választanunk, de nem tudunk, így két győztesünk van. Az első az a Hector Sánchez, aki két buta, sárgás szabálytalansággal kiállította magát, ráadásul az egyik tizenegyest is ért. A másik pedig a kispesti Akassou, aki nemes egyszerűséggel leköpte Horváthot, azonnali piros.

A hét legviccesebb jelenete (Benny Hill – díj)

A kaposvári első gól a legmegmosolyogtatóbb, hiszen Csernyánszki Perics lábára üti a labdát, ami onnan a hálóba pattan.

 

A hét legelképesztőbb momentuma (Higuita – díj)

Akár választhattuk volna Oláh belebotlását is a labdába, de inkább Junior fejesére voksoltunk a videó végén.

A hét lúzere (Mr Bean aranybabja)

A győriek negyedik góljánál Völgyi nagyon megetette Bogunovicsot, szépen le is csücsült a földre.

A hét válogatottja

19

A hét képe

Magáért beszél…

20

(A képet készítette: Sándor Judit)