LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Most mi vehetünk revansot

hali - lokiFurcsa, de most egy olyan csapattal kerülünk össze, akivel szemben nekünk van törlesztenivalónk. Aczél Zoltán csapata az előző szezonban Szombathelyen 3-0-ra, míg Debrecenben 1-2-re győzött le minket. Kondás Elemér személyesen is érintett a dologban, hiszen neki eddig az a tavaszi vereség a Hali elleni mérlege. Azonban, ha már muszáj ellenük játszanunk, kétségtelen, hogy a mi szempontunkból a legkedvezőbb időszakban csapunk össze. Hogy miért, az kiderül az Elolvasom gombra kattintva.

Akkor ahogy ígértem, először a jó hírrel kezdem. (A jó híren persze azt kell érteni, hogy az illetőkkel nem kell számolnunk, nem pedig azt, hogy sérültek.) A szombathelyieknél rengeteg a hiányzó, főleg a középpályáról. Nagy I. Gábor Videoton ellen elszenvedett sérüléséből még mindig nem épült fel, így ő leghamarabb tavasszal lehet csapata hasznára. Iszlai Bence bokasérülés, Tóth Péter mandulagyulladás, Rajos Gábor pedig láz miatt nem tudja vállalni a játékot. Bár Korolovszky Gábor is csak 50%-os állapotban van hetek óta rakoncátlankodó vádlija okán, ő mindenképpen pályára lép ellenünk. A helyiek legnagyobb erőssége, Halmosi Péter pedig max. a lelátóról buzdíthatja övéit, összejött neki ugyanis az öt sárga, és ezzel együtt a kényszerpihi. Ja, és nem mellesleg már nincs náluk az ellenünk mesterhármast szerző Branislav Fodrek.

hali kezdő 2Persze nem szabad mindent feltenni arra, hogy egy tartalékos Halit azért csak megverünk, Aczél bizonyára jól összerakja majd a bandáját. (Nem mellesleg a Rohonci úton mindössze egyszer kaptak ki, még a 2. fordulóban a Honvéd ellen.) Biztosak lehetünk benne, hogy alaposan feltérképeztek bennünket a korábbi fordulók meccsei alapján, és tisztában vannak a gyengéinkkel. Amiben reménykedhetünk, hogy mivel otthon vannak, és a 11. fordulóban nyertek utoljára, valószínűleg ők is focizni akarnak majd. Ez azért lenne nekünk jó, mert általában azok ellen vagyunk képesek kibontakozni, és magabiztosan győzelmet aratni, akik célja ugyancsak a három pont, nem pedig a bunkerfoci. A mostani Haladás pedig nem éppen olyan focistákból áll, akiknek az agya leszabályoz, ha átlépik a felezővonalat. Mivel a vendéglátók bal oldala igencsak foghíjas, kézenfekvő lenne ennek kihasználására törekedni, és egy-két variációt begyakorolni, ám sajnos nem vennék mérget rá, hogy Nagy Zoli képes lenne érdemben segíteni ebben. Pedig ha valamikor, akkor most égetően nagy szükség lenne egy Korhutra a jobb oldalon, mert Varga Józsi eltiltott – szintén öt sárga. A védekező rész még csak-csak megoldható Ramosszal, de hogy ő osztogasson…

loki kezdő12Tehát a kezdőcsapatunk fixnek tűnik ugyan, a szerepek mégsem kellően tisztázottak, sőt számomra inkább homályosak. Ami fontos számunkra, hogy Bódi súlyosnak tűnő térdsérülése mégsem olyan vészes, így ott lehet a kezdőben, és Szakálynál is nagyobb volt a dolog füstje, mint a lángja, hál’Isten. Igaz, Kulcsárt a kezdőbe jelöltük, ám ez csak azért van, mert nem lehet, hogy ne ő kezdjen Adamo társaként. Sokkal szívesebben látnánk ott már Nikolicsot végre, aki letett már annyit az asztalra a pályára, hogy a kezdő sípszónál is a gyepen lehessen egyszer. Mindenesetre szükség esetén ő olyan csere, akit nemcsak az ideális létszám megtartása miatt érdemes beállítani. A felépült Ferenczi Jani szintén tudja, hogy kell frankón beszállni egy meccsbe, kitűnő alternatíva ő a bal oldalon. Csak ha cserélünk, akkor lehetőleg ne a 80. percben tegyük.

A múlt heti produkcióhoz képest több mozgás szükségeltetik a támadások során, ennek megakadályozására e heti ellenfelünk vélhetően nem a recesszív kick-boxer énjét igyekszik majd felszínre hozni. Gondolom hiú ábránd feltételezni, hogy a szombathelyi edzőstáb nem vette észre, hogy a Honvéd ellen Bódi kényszerű kiválásával gyakorlatilag meghalt a középpálya, de minimum annak jobb oldala. És ha ez igaz, mármint hogy hiú ábránd, akkor mindent el fognak követni a semlegesítésére. Ezért felváltva kellene használni a széleket, s gyors mögékerülésekkel megbontani a védelmet. Egy véletlenszerű Bódi-Selim-féle oldalcserének szintén tudnánk örülni. Sokat segíthetne az ellenfél összezavarásában és kifárasztásában. (Herczeg András Halmosival és Dombival alkalmazta ezt előszeretettel.) Azért azt még megemlíteném, hogy a zöld-fehéreknél is van olyan csere – jelesül Oross Márton -, aki okozhat nekünk gondot.

Ha már ilyen szépen muzsikáltunk egész ősszel, ne a záróakkordot basszuk már el. Persze Rábáék legyőzték a vezérét vesztett Pápát, de ne legyen már meg az az örömük (se), hogy őszi bajnoknak mondhatják magukat.

Hajrá, Loki!