LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Célkitűzés

szécsi1Az előző szezon végén a csapatot mostanra az egyik csoportkörbe vizionáltuk, titokban ez volt a célunk. Persze remény még van – hiszen az hal meg utoljára, mint tudjuk -, de a realitás az, hogy idén is itthon kell vitézkednünk, viszont már erre az évre is megvannak a magunk céljai. A sérülések, a rotáció és a formaingadozások mutattak rá arra, hogy a csapat erősítésre szorul. Ezen az állapoton kell javítunk, akár a tehetségesebbek beépítésével, akár igazolásokkal.

Távol álljon tőlünk, hogy vérben forgó szemekkel követeljük bizonyos játékosok elküldését, de azt látni kell, hogy vannak olyanok a keretben, akik nem képesek felnőni a feladatokhoz, amikor is szükség lenne rájuk egy-egy kulcsjátékos hiányzása vagy pihentetése idején. Az elmúlt évek során a másodosztályban szereplő, szintet lépni nem tudó játékosok, azok elől veszik el a helyeket, akikben még a fiatalos lendület következtében buzog a bizonyítási vágy. Ebben a szezonban az egyik legfőbb feladat, hogy az első és második csapat között ingázók stabilan az előbbihez tartozzanak. Ferenczi, Csorba, Slimane és Szécsi beépítése kulcsfontosságú lehet a következő évi céljaink elérésében, fiatal koruk pedig nem szabad, hogy hátráltató tényező legyen. A többi csapatnál van pár jó példa arra, hogy a magyar szempontból igen fiatal tehetség is képes elsőosztályú teljesítményre, nekünk pedig van egy türelmes évünk, hogy feljebb taszigáljuk őket a lépcsőn.

Lehetne az NBI-ben meghatározó, akár külföldöt is megjárt játékosokat igazolni, csak ehhez Dagobert bácsi kellene főtámogatónak, már ha nem lenne annyira zsugori. A nyári átigazolási időszakból azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a tulajdonos nem akart olyan tranzakciót végrehajtani, amelytől rezegne a klub pénzügyeit szimbolizáló léc. Ezt kívülállóként nehéz megítélni, de valószínűleg nem lett volna egy helyben toporgás az átigazolások terén, ha könnyen ki tudnánk pengetni több százezer eurót. A fenntartható stabilitás fontosabb egy magyar szinten sztárigazolásnak számító játékos megszerzésénél, akinek beválási esélye ugyanúgy ötven százalék, mint egy tizenkilenc éves, saját nevelésű futballistánál. Alapvetően a klub célkeresztjében azok a fiatal, némi NBI-es rutinnal rendelkező és a klubjaikban jó teljesítményt nyújtó játékosok lehetnek, akiknek az ára nem verdesi az eget. A piac zárulásáig hátralévő napokban bejelenthet a klub még egy-két nevet, főleg azokat, akikkel már titokban tárgyaltak, illetve a tesztelésen meggyőzték a stábot.

(A kép forrása: dvsc.hu)