LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Miért nem esik a hó?

lokitél1Nyilván azért, mert végre fehér karácsonyunk lesz. Ha Katalin kopog, karácsony locsog, habár a nyugati zöldek elleni mérkőzés egy nappal előbb lesz, de ha ma vagy holnap elkezdene szakadni a fehér áldás – esetünkben mindenképpen az -, akkor vasárnapig biztosan nem állna el. Jól is jönne. A csendes hóesés feltűnés nélkül, de rendkívül gyorsan takarja el szemünk elől mindazt, amit csak viszolygással tudunk nézni. Ráhullana a vereségekre, a gyenge játékra, illetve időt adna edzőknek, játékosoknak és szurkolóknak, hogy feldolgozzák az ősz utolsó heteiben történteket, megtalálják újra azt az utat, amelyet egymás segítése, meccsre hergelése jellemez, nem pedig a fütyülés és a gúnyolódás.

Rimánkodunk a hóért, de nem fog jönni. Ki kell állni, mert meg fogunk mérettetni. A Nyíregyházán elszenvedett vereség az eddigi produktum csúcsa. Az erősebb középpálya-elmélet is elhasalt, nem a legerősebb felállásban, de a DEAC győzelme után illet volna némi ellenálló erőt kifejteni. Szerencsésen megpattanó labdából, borzalmas pontrúgásos védekezésből kapott gólok. Na, ezért kell a hó. Ami most történik, az hihetetlen, minden most zúdul a nyakunkba. Tavaly stimmelt minden, a puzzle darabkák helyét is sikerült megtalálni, most meg minden szétesett. Igen, a szétesés a legjobb szó.

Elvileg haladunk kifele a gödörből, mert a Diósgyőr ellen sikerült nyerni a Ligakupában. Erre aztán az egész ország felkapja a fejét, mint Tisza Tibi belgiumi góljainál. Sorozat van, mégpedig vereségi, bajnoki vereségi. El kell ismerni – nem mentegetőzni -, és cselekedni, ez a legfőbb. Változtatni, variálni, mert ami eddig volt, eddig működött – mármint négy héttel ezelőttig -, az többet nem válik be. Kiismerhető és könnyedén legyőzhető csapat képét mutatjuk, amely a mérkőzések bizonyos részében produkál valamit, fellángol, de néhány perc elteltével elalszik a tűz, és vele az ötletesség is. Az összeomlás szakadékának szélén táncolunk, amely elkerüléséhez a stábnak kell az első, a csapatnak a második lépést megtennie.

eloszoro

Először neki kell változtatnia

A Győrbe utazó csapaton – habár csak az információmorzsákból próbáljuk összerakni a képet – némiképp meglepődünk. Ott van Szécsi a keretben, ráadásul nem is egy. Ennek lehetne egy olyan jelentősége, hogy végre szerepet kapnak a DEAC-ból kiemelkedők, de igazából nincs. Egyszerű az oka: Sidibe, Pölöskey és Kulcsár is sérült, cserecsatár viszont kell, Szécsi Márk lesz az. Pedig mennyivel szebben hangzana az előbbi verzió! Ha még beáll, lő és… Isten őrizz attól, hogy úgy járjon, mint Sziszka, aki első meccsén betalált, most meg Angyalföldön keresi múltbéli énjét. Ebben az évben teljes mértékben megkaptuk a kórházas kitűzőt, cserkészes hasonlattal élve. Hiába tér vissza valaki, ha ugyanarra a hordágyra kapásból hárman pályáznak. Nonszensz.

Győr. Igen. Ők jók, mi nem. Elintézhetjük ennyivel is, azonban mindenképpen megjegyzendő, illetve el nem felejtendő, hogy hozzánk képest kilenc ponttal vezetik a bajnokságot. Ez pedig azért nem elkerülendő tény, mert azt a taktikát fogják alkalmazni, amit az MTK Debrecenben. Kivárják, hogy fütyörészve és széles, de buta mosollyal sétáljunk a csapdába. Muszáj lesz végre Kondás Elemérnek felhúznia azt a többrétegű, rés nélküli falat, amely képes a passzsávok lezárására, a szabad területek szűkítésére. Ebben viszont kulcskérdés a játékosok helyezkedése, amely odafigyelést igényel, ami most éppen nincs meg. Valószínűsíthető a Szakály-Cicó páros középen, amelyből előbbi felkelt és járt, utóbbi pedig a saját elmondása szerint fárad el a meccs végére. Nem biztató, de legalább kisebb infarktus. Bouadla és a győri cserepad közelebbi viszonyban lesznek, Kiso és Spitzmüller kilencven percen keresztül táncikáltak Nyíregyházán, így a két védekező középpályásos felállás kilőve, Vargának egyedül kell a feldönthetetlen oszlop szerepét felvállalnia.

Konklúzió: essen a hó. Most rögtön. Jobban félek a meccstől, mint Döme a vízzel teli pohártól. Nem akarunk meccset játszani. Ez az álláspontunk, de el fog kezdődni szombaton kettő órakor a Győr-Debrecen összecsapás. Szurkolni kell, mert fütyüléssel nem segítünk, bármilyen meglepő.

MINDÖRÖKKÉ HAJRÁ DEBRECEN!

Várható kezdők:

Győr: Stevanovic – Tokody, Lipták, Takács, Völgyi – Kamber, Pátkai, Trajkovics – Varga R., Strestík, Koltai

Debrecen: Verpecz – Nagy, Mészáros, Simac, Korhut – Varga – Bódi, Czvitkovics, Szakály, Rezes – Coulibaly

(A képek forrása: dvsc.hu)