LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Viharos győzelem az éjszakában

macskaszemmelAlig vagyunk túl az első bajnoki fordulón, ismét egy nagyon fontos mérkőzés következett, ezúttal a nemzetközi porondon, a BATE Boriszov ellen. Nem tudtam, hogy az ellenfelünk gyengébb vagy erősebb lett-e a 2 évvel ezelőtti párharchoz képest, ezért nagyon izgatott voltam. Ráadásul még az időjárás is jelentős tényezőnek látszott.

A mérkőzés előtti napon és a hétvégén is kedvező volt az időjárás, ennek ellenére kedd délután Nyíregyházán végig esett az eső, villámlott. Nagyszerű! Hogy fogok így elindulni? Debrecenben is ilyen vihar van? Kétségbeesetten próbáltam nyugtatni magam, hogy még sok idő van a kezdő sípszóig, addig elállhat és oda is érek. A vihar azonban percről percre csak erősödött. Nem mintha magamat félteném, sokkal inkább a mérkőzés elmaradását. Ennek ellenére reménykedve indultam el otthonról.

Nagy kő esett le a szívemről mire Debrecenbe értem. Teljesen tiszta volt az ég, már csak pár csepp eső esett. Most már láttam, hogy nem ezen fog múlni a mérkőzés színvonala. Végül – nem zökkenőmentesen – újra a Nagyerdei Stadionban szurkolhattam. Majdnem 12 ezer néző volt a helyszínen, akik – mint mindig – nagyon jó hangulatot teremtettek. Külön tiszteletem a hosszú útra vállalkozó BATE ultráknak!

LBm

Éreztem, hogy amennyire rosszul indult ez a nap, annyira jól fog végződni és nyerni fogunk. Az első félidő nem igazolta ezt a gondolatomat. 0-0, de amíg nincs BATE gól addig nyugodt maradok. A második játékrész sokkal jobban indult. Rögtön az 56. percben tizenegyeshez jutottunk, amit Sidibe értékesített. Felrobbant a stadion! Mindenki állva tapsolt, majd az eredményt kiabálta a hangosbemondóval /ez milyen jó érzés…/. Nagy volt az öröm, de még sok volt hátra. Minket szurkolókat mindenesetre nagyon feltüzelt ez a gól. A lelátókon zúgott a hajrá Debrecen. Az utolsó percekben már éreztem, hogy nem lehet egyenlítés. Szép győzelem volt ez, egy nagyon jó ellenfél ellen. A visszavágón ugyanilyen harcos, fegyelmezett és taktikus játékkal meglehet a továbbjutás. Vihar ide, kellemetlen időjárás oda: ez csodálatos győzelem volt: Szép volt fiúk!

LBsz

vadmacska01