LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Gólzápor?

Az odavágón hoztuk a kötelező házi feladatot, így a továbbjutás kérdése lefutott. Azt is kár volna állítani, hogy a La Fiorita most majd mindent egy lapra feltéve fog rohamozni, s ezért egy rendkívül látványos, nyílt sisakos, fordulatos ütközetet láthat a kilátogató nagyérdemű. Mégis van értelme rendezni egy visszavágót is, túl a kötelezőn, erre igyekszem választ adni.

dvsc629

Fortuna kegyéből eredően egy meghosszabbított felkészülési időszakként tekintek a selejtező eme állomására. Plusz két hét arra, hogy formába rázódjunk, s felkészüljünk a valódi kihívásokra. Nem szeretnék lenéző lenni a miniállam lelkes csapatával szemben, de az már régen rossz, ha egy ilyen félamatőr brigád ennél nagyobb próbatétel elé képes állítani azt a csapatot, amely elvileg vérmes reményekkel vágott neki a küzdelemsorozatnak. Ettől független hasznos számunkra az összecsapás, hiszen élesebb körülmények között próbálhatunk ki taktikai variációkat, begyakorolt figurákat, illetve kombinációkat. Különösebb veszíteni való nélkül kísérletezhet Kondás Elemér, s kereshet megnyugvást kételyeire. Ennek hasznosságát nem szabad alábecsülni, sőt illene maximálisan kiaknázni.

Az ellenfél végig szinte egyforma erőbedobást fog kifejteni, számukra nem születhet szégyenteljes eredmény, ők gyakorlatilag felül teljesíteni tudnak csak, mert nincs egzakt elvárás megfogalmazva feléjük. Nem törnek meg 3-0 után sem, mivel egyetlen céljuk minél kevesebb gólt kapni, ők ezért tesznek meg minden tőlük telhetőt. Hab a tortán, ha ez kézzel fogható eredménnyel párosul. Mindez semmilyen edzéssel nem szimulálható, valamint a felkészülési meccsek sem alkalmasak erre, hiszen azokon gyakran még a szertáros is pályára léphet.

lfdvscblog

Takács Tamásra nem számíthat a szakmai stáb, így ismét megnyílik a lehetőség valamelyik szárnya szegett támadónk számára, hogy növelje az önbizalmát. Korhut viszont bevethető lesz már az élményekkel teli válogatott kaland után. Nem jelenthet problémát, hogy az első perctől kezdve nagy nyomást helyezzünk a riválisra. Gördülékeny labdakihozatalt, magasan megvalósított folyamatos labdajáratást várok, tapsra késztető megoldásokkal. Érdemes lesz majd figyelni, mennyire sikerül csírájában elfojtani a vendégek kontra kezdeményezéseit, mivel a következő körben szintén ez a játékstílus vár ránk, de veszélyesebb kivitelezésben.


Az odavágó góljai

A jelentős előny dacára kisülhet belőle arcpirító eredmény, egy izzadságszagú győzelem formájában. Ez a végkimenetel roppant kínos és kártékony lenne az első hazai fellépésen. Azt várom a csapattól, hogy ennek még az esélye is hamar elillanjon. Szórakoztató, a közönséget teljes mértékben kiszolgáló játék, s nagy különbségű győzelem lehet csupán az egyetlen célunk.