LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Nagyon kéne a három pont

lokigyirmotTizennegyedik fordulójához érkezett az OTP Bank Liga, ezúttal az ország másik végébe, a Gyirmót csapatához látogatunk. A vártnál jóval közelebb van hozzánk a kis csapat, a mindössze két pontos hátrány azt jelenti, hogy egy győzelemmel akár meg is előzhetnek minket, még közelebb taszítva a Lokit a kiesőzónához…

 

Továbbra sem megy túl jól ez a szezon, ahogy már többször is elmondtuk, ez ősszel valószínűleg nem is fog sokat javulni már. Ennek eredményeként viszont jelenleg ott tartunk, hogy ha kikapunk, simán kieső helyre is csúszhatunk vissza a tabellán, azt pedig így is-úgy is nehezen venné be a gyomrunk. A formánk sem a legjobb, az utolsó öt meccsből csak a Diósgyőr otthonában tudtunk nyerni, még rosszabb adat, hogy egynél több gólt utoljára az Újpest ellen tudtunk lőni, még szeptember elején, vagyis lassan két hónapja. Mostani ellenfelünk ellen július végén játszottunk hazai pályán, pontosan Kondás Elemér távozása után. Akkor, Herczeg András irányításával jó játékkal vertük meg őket négy-nullra, Takács, Tisza, Korhut és Horváth góljaival. Azóta viszont a sárga-kékek sorsa sokkal jobbra fordult, a szezon elején (általunk is) tök utolsónak gondolt gárda jelenleg a tizedik helyen áll, legyőzve többek között a Haladást és a Vasast is.

gyirmot-loki

 

Szerencsére ismét a legjobb csapattal állhatunk majd fel, a régóta sérült Chukán kívül mindössze az alapembernek nem nevezhető Ferenczire nem számíthat Leonal Pontes. Bár a vele készült interjúban Völgyi maga mondta el, hogy játékra kész állapotban van, vélhetően továbbra is a Bobko, Mészáros, Brkovics, Jovanovics négyessel kezdünk hátul, előttük a Tőzsér, Filip kettős szűrhet, a támadásokért pedig Szakály, Holman, Könyves és Vittek felelhet. Utóbbi az előző meccsen debütált a kezdőnkben, igaz, maradandót nem nyújtott, de erre talán jobb esélye lehet a Gyirmótiak otthonában. A cserepadról leginkább Horváth és Mészáros Karol beállására lehet számítani, utóbbi akár a kezdőbe is bekerülhet Könyves helyére.

A hazaiak legnagyobb erőssége a védekezés, a gyenge helyezésükhöz képest meglepően kevés gólt kaptak (tizenhatot, szemben a mi húsz kapott gólunkkal például), viszont messze a legkevesebbet is lőtték (hat, szemben a mi tizenhét találatunkkal). Egynél többször utoljára az első (!) fordulóban örülhettek gólnak, legjobbjuk pedig a két gólos Sallói Dániel…

Ez az a meccs, amire nagyon szívesen mondanám, hogy kötelező győzelem, de a jelenlegi formánkban meglepődnék, ha simán menne minden. Nyerni márpedig kell, ha nem akarunk szégyenszemre visszacsúszni egészen az utolsó helyekig… A találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik, az m4sport.hu-n követni is lehet majd.

Hajrá Loki!

(borítókép: dvsc.hu)