LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Fontos lenne a három pont

040Újabb fontos mérkőzés elé ért a Loki, bár hazai környezetben a tök utolsó Gyirmót ellen alapból kötelező lenne a három pont megszerzése, de egyrészt ezek szoktak a legnehezebben menni, másrészt a jelenlegi formánkban bárki megnehezítheti a dolgunkat. A következő három fordulóban nagyjából el is dőlhet a sorsunk, ezt a sorozatot pedig jó lenne nem egy demoralizáló pontvesztéssel indítani…

A tavaszunk egyelőre meglehetősen hasonlít egy hullámvasúthoz. A Fradi elleni pontszerzéstől a Diósgyőr legyőzéséig nagyjából a várt szerint alakultak a mérkőzések, majd a Paks elleni blamát egy Vasas elleni bravúrral sikerült némiképp javítani. A mindig kritikus pontnak számító góllövés terén is sikerült javulnunk valamelyest, ősszel összesen kétszer szereztünk legalább három gólt, ezt most öt mérkőzés alatt sikerült elérni. Ennek eredményeképp a helyezésünkön is javítottunk egy kicsit, jelenleg a tabella kilencedik helyén állunk a fent már említett fontos három mérkőzés előtt. A biztos kiesőnek tűnő Gyirmót után ugyanis a gyengélkedő Mezőkövesdhez látogatunk, majd pedig fogadjuk a szintén csalódást keltő szezont futó MTK-t, ezeken a meccseken nagyjából be is biztosíthatnánk magunkat.

Nem ilyen reményteli a helyzet Gyirmóton, ahol a gyenge ősz nagyjából tönkre vágta a csapat minden esélyét. Bár tavasszal egyáltalán nem szerepelnek rosszul (mindössze a Haladástól kaptak ki három döntetlen és az MTK elleni fontos győzelem mellett), mégis öt pont a lemaradásuk az utolsó előttihez képest, a bent maradást jelentő pozíciótól pedig hét egységre vannak. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az összes felsőházi csapattal játszanak még, bizony nem sok reményük maradt már.

loki-gyirmot1617

Dusan Brkovics letöltötte eltiltását, így valószínűleg újra elfoglalja a helyét a védelem közepén Szatmári helyett. Ezen kívül a győztes csapaton ne változtass elv léphet életbe, azaz Danilovics kezdhet a kapuban, a védelemben Brkovics mellett Osváth, Mészáros és Ferenczi, a középpályán Filip, Jovanovics és Tőzsér, míg támadásban Holman, Feltscher és Szuk kaphat szerepet. Koreai támadónknak sajnos továbbra sem jött össze a gólszerzés, erre is kiváló alkalom lehet a kék-sárgák elleni meccs, de a helyén szóba jöhet Chuka és Handzics is, bár eddig az ő játékukból is hiányzik az eredményesség. A hosszú időre lesérült Völgyin, Szilvásin és Bereczkin kívül amúgy mindenki bevethető, így akár sor kerülhetne a télen szerződtetett Mengolo bemutatkozására is, valamint újra Pontes mester rendelkezésére áll a tavasz elején felfedezett Kóródi Nándor is.

A Gyirmót is győztes meccsel a háta mögött érkezik, viszont náluk egy változás biztosan lesz: a tavasszal alapembernek számító Simon Ádám sorozatban negyedik mérkőzésén kapott sárga lapot, és mivel a Vidiből is hozott magával egyet, a mieink elleni meccset ki kell hagynia. Felépült viszont Csiki és Novák is, alkalomadtán őket is bevetheti Urbányi István.

A találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Nagyerdei Stadionban, a játékvezető Bognár Tamás lesz. Az M4sport.hu mellett Csibu is készül élő közvetítéssel, kövessetek minket a részletekért.

Hajrá Loki!

(borítókép: dvsc.hu)