LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

DVSC játékosok párharca #25-32. Párharc

Most sem múlhat el nyári felkészülési időszak JÁTÉK nélkül! A tavalyi EB tippjátékunkat követően most ismét itt vagyunk, hogy a szünetből hátralévő 3 hetet izgalmakkal töltsük meg! Itt a DVSC játékosok párharca! Ez az ötödik nap, a legjobb 32 közé jutás utolsó fordulója! Az izgalmak fokozása miatt 6 helyett 8 párharcban is döntened kell! Ki jusson tovább?

DVSCjatekosok5nap

A játék szabályait és az ágrajzot megtalálod itt:
Kezdetét veszi a DVSC játékosok párharca!

 

#25. Párharc: Nicolae Ilea vs Sandro Tomic

DVSCjatekosokParharc25

Talán nem is kell többet mondanunk egykori román légiósunkról, Nicolae Ileáról, minthogy 65 szerzett góljával a harmadik helyen áll a Loki örökranglistáján, csak egy találattal lemaradva Adamo Coulibaly mögött. A kiváló csatárt 1994-ben igazoltuk le Romániából, a Gloria Bistrita csapatából. Több szezonon keresztül 10 gól feletti gólátlagot produkált, bármikor szívesen látnánk ilyen támadókat a csapatunkban.

4:30-tól két gyönyörű Ilea gól

Kihívója, Sandro Tomic nem a gólszerzésben, sokkal inkább annak megakadályozásában jeleskedett. Horvát kapusunk népszerű játékosa volt a szurkolók körében, 2002 és 2006 között összesen 64 meccsen védte a Loki kapuját, a 2002/03-as szezonban pl. 25 meccsen összesen 25 gólt kapott, és csupán 3 vereséget szenvedtünk ezeken a találkozókon.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

#26. Párharc: Rudolf Gergely vs Bodnár László

DVSCjatekosokParharc26

Ki ne emlékezne közülünk Rudolf Gergely Levszki Szófia és Fiorentina elleni hatalmas bombagóljaira? Nehéz lenne támadónktól elvitatni elévülhetetlen érdemeit a BL menetelésünkben, mint ahogyan azt sem túlzás kijelenteni, hogy sok szempontból pályafutása csúcsát jelentette a debreceni időszak, itt teljesedett ki a legjobban játéka. Mindent egybevetve 67 meccsen 30 gólig jutott a Lokiban, és emellett kiosztott 15 gólpasszt is.

Ha Levszki Szófia és bombagól, akkor a párharc másik versenyzőjének, Bodnár Lászlónak sem kell szerénykednie, rutinos védőnk ritkán látható bombagólt ragasztott az idegenbeli meccsen a bolgár kapuba. Abban is érezhető a párhuzam Rudolffal, hogy Bodnárnak szintén a debreceni időszak (igaz nem az első, hanem a második) hozta el talán a legnagyobb sikereket: nem csak a BL csoportkörben szerepelhetett, hanem hazai porondon is mindent megnyert a csapattal, amit csak lehetett.

A Levski elleni, csoportkört érő Bodnár gól 18:25-től, valamint Rudolf gól 19:55-től

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

#27. Párharc: Czvitkovics Péter vs Ferenczi János

DVSCjatekosokParharc27

Újabb nagy neve az elmúlt 10 évünknek, akit ráadásul kétszer is leigazoltunk: először 2007-től 2011-ig játszott nálunk, ekkor 134 meccsen 38 gólt és 39 gólpasszt jegyzett, majd a 2012/13-as szezonban 25 meccsen 1 gólig és 9 gólpasszig jutott. Czvitkovics Péterről van szó, akinek nevét a szurkolók főleg remek rugótechnikájáról jegyezhették meg, több emlékezetes szabadrúgásgól is fűződik a nevéhez, emellett kiválóan látott a pályán, és fantasztikus labdákat osztogatott.

Kihívója egy saját nevelésünk, Ferenczi János, aki a jelenlegi csapatnak is a tagja. Balszélsőnk, aki az elmúlt években sokszor inkább balhátvédként szerepelt kényszerből, eddig 67 NB I-es mérkőzésen lépett pályára a Lokiban, ezeken 5 gólig és 12 gólpasszig jutott. Különösen az idei szezonban bizonyult eredményesnek, balhátvédként 3 gól és 3 gólpassz fűződik a nevéhez.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

#28. Párharc: Ibrahima Sidibe vs Máté Péter

DVSCjatekosokParharc28

Szenegáli légiósunk, Ibrahima Sidibe először 2005-ben igazolt hozzánk, ekkor 75 mérkőzésen lépett pályára és 35 gólt szerzett. Furcsa testalkata első ránézésre talán zavarba ejtő lehetett, de hamar kiderült, hogy nagyon érzi a kaput, ráadásul igazi Jolly Jokerként még hátvédként is be lehetett őt vetni. Külföldi karrierjét követően 2012-ben igazolt vissza a Lokihoz, és 119 meccs alatt 40 találatig jutott. Ő is azon légiósaink egyike, akinek a nevét valamennyi debreceni szurkoló ismeri.

Persze az ismeretlenség Sidibe ellenfelét, Máté Pétert sem fenyegeti. Saját nevelésű középhátvédünk pályafutása nagyját a Lokiban töltötte, összesen 149 meccsen 10 gólig és 6 gólpasszig jutott. Kemény, fizikai erejét kihasználó játékos, aki 2004 óta – egészen Nyíregyházára való távozásáig – klubunk egyik meghatározó játékosa volt, mindent megnyert a csapattal, amit lehetett.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

#29. Párharc: Korhut Mihály vs Kerekes György

DVSCjatekosokParharc29

Tehetséges balhátvédünk, Korhut Mihály a veretlen bajnoki szezonban robbant be a csapatba, és éveken át a védelmünk egyik oszlopa volt, mígnem tavaly nyáron Izraelbe szerződött. Időközben a válogatottnak is egyre meghatározóbb tagjává vált, amiben szerepet játszatott, hogy nem csak védekezésben nyújt átlag feletti szintet, hanem az ellenfél kapuja előtt is feltalálja magát. Az általa hagyott űr azóta is érezteti negatív hatását a védelmünk baloldalán.

Kihívója egy másik korszakból érkezik, egykori kiváló támadónk, kétszeres válogatott labdarúgónk, Kerekes György személyében, aki 1980 és 1983 között játszott Debrecenben, és ez idő alatt félelmetes statisztikákat tudhatott a magáénak: 84 bajnokin 54 gólig jutott. Ezt követően a kor politikai viszonyai miatt játszott a Fradiban, az Újpestben és a Videotonban is, ami meglehetősen kalandos karriernek számít. Tősgyökeres debreceniként sokat tett a klubért a pályán, sérülésekkel teli karrierje ellenére is letette a névjegyét.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

#30. Párharc: Szabó I. Endre vs Csernyánszki Norbert

DVSCjatekosokParharc30

Következő játékosunk kapcsán még messzebb kell utaznunk az időben, Szabó I. Endre ugyanis az 1943-1950 közötti időszakban összesen 148 mérkőzésen lépett pályára a csapatban. A Nemzeti Bajnokságok történetében ő szerezte az első debreceni gólt, és ugyancsak ő lőtte a klub első élvonalbeli gólját, ráadásul éveken át volt az együttes csapatkapitánya. Profi karrierje 1933-1952 közötti minden esztendejét az 1949-től Debreceni Lokomotívnak átkeresztelt debreceni csapatunkban töltötte.

Szabó I. Endre riválisa az a Csernyánszki Norbert, aki a szintén a mai mezőnyben versenyző Tomicot követte a Lokiban kapusposzton, és fontos szerepet játszott első és második bajnoki címünkben is. Összesen 87 meccsen védett nálunk, mielőtt Paksra igazolt volna, ahol most kapusedzőként tevékenykedik.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

#31. Párharc: Mészáros Norbert vs Mirsad Mijadinoski

DVSCjatekosokParharc31

Egy újabb Norbert nevű focistánk következik a sorban, aki Máté Péterhez hasonlóan szintén a védelmünk oszlopos tagja volt hosszú éveken keresztül, és jelen állás szerint úgy tűnik, hogy a következő szezonban is hozzátehet még jó pár meccset az eddigiekhez. Mészáros Norbert már most is a 7. helyen áll a Loki NB I-es szereplési örökrangsorában 242 mérkőzéssel, mely lehetne még több is, ha nincs az a sajnálatos eltiltás a BL csoportkörös idők kapcsán.

Ebben az esetben a párharc két résztvevője nem csak azonos poszton játszik, hanem alkottak is egymással párost a pályán. Mirsad Mijadinoski jóval rövidebb ideig volt ugyan a DVSC játékosa, mint Mészáros, azonban ebbe az időintervallumba pont beleesett a két nagy nemzetközi sikerünk, azaz a BL és az EL csoportkör. Végül macedón középhátvédünk 60 lejátszott mérkőzéssel és 6 góllal a háta mögött igazolt el Debrecenből.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

#32. Párharc: Éger László vs Dorge Rostand Kouemaha

DVSCjatekosokParharc32

Következzen utolsó párharcunk, melynek méltó résztvevője Éger László, aki 2002 és 2006 között összesen 95 mérkőzésen lépett pályára a DVSC-ben, és ezeken 13 gólt szerzett. Hátvédünk kivette részét első bajnoki címünkből is, majd nevelőegyüttesében, a Paksban játszott hosszú éveken keresztül. Egykori népszerűségét jól jelzi, hogy minden vendégszereplése során nagy tapsban részesítették őt szurkolóink.

Vetélytársa az a Dorge Rostand Kouemaha, akinek az eligazolásának legfeljebb azért örültünk volna, mert nagyon nehéz leírni a nevét. Kameruni csatárunk a 2007/08-as bajnoki idényben játszott a DVSC-ben, és a 27 meccsen szerzett 13 gólja meg is győzte a Duisburgot, éveken át a miénknél erősebb bajnokságok élcsapataiban játszott. Bár kevesebb időt töltött nálunk, mint Sidibe és Coulibaly, de hozzájuk hasonló kaliberű csatár volt, akire nem véletlen emlékszik sok szurkolónk.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

szavazatok5