LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

DVSC SCHAEFFLER: Évzáró

Elmúlt a karácsony, elfogyott a sok halászlé, töltött káposzta és a bejgli is. Vége az évnek, gyorsan lepergett a 2018-as esztendő. Még mielőtt azonban búcsút mondanánk az óévnek, csapatunk pályára lép a Budaörs gárdája ellen vasárnap este 20 órakor. Nem is kérdés, győzelemmel kell zárni az évet, mely egy új korszak, a negyedik Köstner-éra kezdete is egyben.

Legutóbb november elején láthattuk a lányokat hazai környezetben pályára lépni a bajnokságban. Akkor a Mosonmagyaróvár csapatát sikerült legyőzni tíz góllal 28-18-ra. Az azóta eltelt csaknem két hónapban két tétmeccse volt a csapatnak, az Alba Fehérvár elleni idegenbeli derbi, ami a szokásos vereséggel zárult, ezzel is kijelentve, idegenben azonos képességű együttesek ellen megremegnek a kezek. Illetve egy változatos találkozón kiestünk a Magyar Kupából az Érd ellenében.Többek között ezek az újabb sikertelenül megvívott meccsek ütötték be az utolsó szögeket Pal Oldrup Jensen debreceni karrierjébe. A klub vezetése megegyezett a norvég szakemberrel kötött szerződés közös akaratú felmondásáról. Ezután került képbe ismét Köstner Vilmos, a DVSC sikeredzője, aki elfogadta a felkérést és ismételten betölti a vezetőedzői posztot. Vili bá’ természetesen fontosnak tartotta, hogy az általa trenírozott NB I/B-s Nyíradony jó kezekbe kerüljön. Így aztán azzal a tudattal vághattak neki a lányok a decemberi edzéseknek, hogy egy régi jó ismerő kezébe került a karmesteri pálca. Kötve hiszem, hogy bárkinek is be kellett volna mutatkoznia az első edzésen, amit ismét ő tartott.

Öt játékosunk képviselte a DVSC-t Franciaországban az EB-n. Kovács Anna és Tóvizi Petra teljesítményéről korábbi cikkemben olvashattatok. Jelena Despotovic a montenegrói nemzeti csapatban játszott, kapott lehetőséget a bizonyításra, ugyanakkor nem számított a kulcsjátékosok közé. Lotte Grigel és Madalina Zamfirescu jóval kevesebb időt töltött a pályán, mint másik három kézilabdázónk. Lotte gyakorta szerepelt a meccskeretben, játékpercei azonban alig voltak. Román légiósunknak még ez sem adatott meg, Ambros Martin csupán perememberként tekintett rá, ettől függetlenül a bronzmeccsen kétszer is eredményes tudott lenni irányítónk. Nem szeretnék egy negatív hangvételű cikket írni, azonban Madi 2018-ban mutatott teljesítménye megérdemelne egy citromdíjat… Itt a lehetőség számára is, hogy megmutassa, miért is van a válogatottja közelében, egy szép tavasszal, sok góllal és jó játékkal, magabiztos védekezéssel meg tudna győzni minket, hogy igenis helye van a DVSC-ben. Szerencsére minden játékosunk épségben ért haza, így nem kell azon csüggednünk, hogy a kontinens bajnokság véráldozattal járt volna számunkra.

Felkészülési találkozók:

  • Budapest – DVSC SCHAEFFLER 24-25
  • DVSC SCHAEFFLER – Békéscsaba 35-28
  • Eszterházy SC – DVSC SCHAEFFLER 22-33

Miközben zajlott az EB, addig a Loki sem tétlenkedett, edzőmeccseken gyakorolhatták a lányok Vili bá’ elképzeléseit. Összességében sikeresnek mondható ez az időszak, ugyanis mind a három felkészülési találkozóját megnyerte a csapat (az utolsón már az EB-n szereplők is pályára léptek). Első körben az FTC&MTK vegyes gárdáját múltuk fölül a fővárosban (a két csapat EB-ről lemaradó játékosai közösen gyakoroltak), majd hazai környezetben a Békéscsaba sem okozott gondot, zárásképpen pedig Egerben az Eszterházy együttesét győztük le. Három meccs, három győzelem. Ám ne igyunk előre a medve bőrére, láthattuk mennyire nem ad reális képet egy edzőmeccs, majd a bajnokság hátralévő részében kell megvillantani valós képességeinket. Ami viszont erőlepést jelenthet, hogy felépült orosz nehézbombázónk, Anna Punko. Átlövéseire, hasznos védekezésére nagy szükségünk lesz a folytatásban.

Karácsony után a Real Team kupa révén a teremfocié a főszerep, de vasárnap este már a kézilabda kerül előtérbe, ugyanis a kiesés elől menekülő Budaörs látogat a Hódosba. Ellenfelünknél is váltás történt vezetőedzői poszton, Mihály Attila helyét Neukum Tamás vette át abban a reményben, hogy sikerüljön megőrizni az élvonalbeli tagságukat. A fővárosiak hamarabb meghozták a döntést a váltásról mint mi, ugyanis az Érd elleni vereségük alkalmával már az új vezetőedző meccselt. Jelen pillanatban nincsenek könnyű helyzetben, három pontjukkal csupán a tizenkettedik helyen szerénykednek, egy győzelem egy döntetlen és hét vereség fűződik a nevükhöz. Csupán a sereghajtó egrieket tudták legyőzni, miközben a közvetlen riválisaiknak számító Békéscsabától és Mosonmagyaróvártól is kikaptak idegenben. A történet része az MTK elleni pontosztozkodás is, az a találkozó 30-30-as eredménnyel zárult. A folytatásban sem vár könnyű feladat a légiósmentes együttesre, idegenben játszanak ellenünk, majd a DKKA (o), Vác (i), Siófok (o) trióval kell farkasszemet nézniük. Ami a keretüket illeti, az egyetlen olyan csapat a magyar női kézilabdázás legmagasabb szintjén, amelynek névsorát csak magyar játékosok alkotják.

Az előző idényben a Szöllősi-Zácsik – Pálos-Bognár – Hornyák hármas volt a csapat motorja. Mellettük meghatározó szerepet töltött be a csapat életében Juhos Kata is, aki a gárda elsőszámú büntetőlövője volt. A jelenleg is futó idényben azonban az előbb felsoroltak közül nem számíthat a szakmai stáb Szöllősi-Zácsik Szandrára, aki gyermekáldás miatt kihagyja ezt a szezont. Juhos Kata külföldre igazolt, Hornyák és Pálos-Bognár pedig nincs csúcsformában, függetlenül attól, hogy utóbbi kinn volt a franciaországi Eb-n. Ebben a szezonban eddig Dávid-Azari Fruzsina a legeredményesebb: harmincegy gólnál jár a jobbszélső. Őt követi holtversenyben Gerhárth Fanni és Pásztor Noémi egyaránt harminc találattal, majd Pálos-Bognár következik huszonkilenc hálózörgetéssel. Korábbi játékosunk, Hajduch Csenge tizenegy alkalommal talált az ellenfelek kapujába.

Legnagyobb kincsük Pásztor Noémi, a junior világbajnok beállós játékát nyáron már megismerhettük az U20-as vb ideje alatt, akkor beválasztották az All Star csapatba. Nem kérdés, neki jobb helyen kell majd játszania a fejlődése érdekében. Ahogyan Tóvizi Petrát, úgy Pásztort is szóba hozták a Győri ETO-val és az FTC-vel is. Egy biztos, télen nem váltott, de szerződése a szezon végén lejár, így nem kockáztatok ha azt mondom, nem sokáig kézilabdázik már budaörsi színekben. Készültem egy kis összehasonlítással:

Ami a mieinket illeti, mint már mondtam Anna Punko felépült, már a szünet előtt is kapott epizódszerepet, de most végigdolgozta egész „mini felkészülést”, így már teljes mértékben számolhat vele a stáb. Triffa Ági viszont valószínűleg nem fog játszani, ugyanis műtétje után kihagyta az edzőmeccseket is. Azonban Oguntoye Viki és Szabó Dóri is harcra kész. Dorcit többször is láttam védeni nyíradonyi színekben az ősz folyamán, így elmondható róla, hogy jó formában várja a lehetőséget a felnőtt csapatban. Zárjuk győzelemmel 2018-at! Mindent bele csajok!

K&H Liga Női NB I 10. forduló:
2018. december 30. 20 óra, Hódos Imre Rendezvénycsarnok.

DVSC SCHAEFFLER – Moyra Budaörs Handball

Játékvezetők: Héjjas Tímea – Kránitz Andrea

Sikerekben, örömökben gazdag boldog újévet kívánok a DVSC vezetőségének, szakmai stábjának, játékosainknak, a LokiBlog olvasóinak valamint a csapat összes szurkolójának! B.Ú.É.K.!

Hajrá Debrecen! Hajrá Loki!

Iceman

(képek forrása: dvsckezilabda.hu)