LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Legyőztük az érdi sárkányt

Szabó Edina és az Érd csapata tette tiszteletét a Hódosban csütörtökön este. A bajnokságban az elmúlt években rendre bronzérmes vendégcsapat egy meglepő hazai vereséget követően látogatott Debrecenbe. Mind a két csapatnak megvolt a maga célja a mérkőzést megelőzően. Az érdiek idén is a bronzéremért harcolnak, bár a Siófok lépéselőnyben van a harmadik hely megszerzésért folyó küzdelemben. A Loki pedig Európáért küzd, azaz a bajnokság hatodik helyéért. A Fehérvár elleni fájó vereséget követően Budaörsről elhozta a két pontot a Loki. Ezek tehát az előzmények.

Mivel a ballagások miatt a megszokottól egy nappal hamarabb került megrendezésre a meccs, így egy kicsit több üres széket lehetett látni a kezdő sípszó pillanatában. Az első gólra igencsak sokat kellett várni, Bulath Anita hetese zörgette meg a hálót a negyedik perc végén. A vendégek Kiss Niki gyors duplájával vették át a vezetést. Ezekben a percekben Janurik is parádézott az érdi kapuban, sorban védte a lövéseket. Jött is a korai időkérés, vezetőedzőnk a tizenegyedik percben tette le az időkérést jelző zöld lapot a zsűri asztalára. A következő percekben egyre inkább úgy tűnt, az Érd jobban elkapta a fonalat. A tizenkilencedik percben már négy góllal vezettek Szabó Edináék (7-11). Ezután viszont azt láttam, kezdünk rájönni, mi is lehet a megoldás Janurik Kinga és az érdi védőfal ellen. Meg is lepődtem, sőt morogtam is magamban, hogy miért kell máris kikérni a második időnket. Vili bá a huszonkettedik percben ismét magához hívta a lányokat. A folytatásban egy 5-0-s rohanással megfordítottuk a meccset (12-11). Ebben az időszakban remekül használtuk ki az emberelőnyös lehetőségeinket. A szünetig hátralévő percek már úgy pörögtek le, hogy a Loki vezetett. Sőt, a pauza idején is azt mutatta az eredményjelző, hogy a tizenöt DVSC találatra csak tizennégy érdi válasz érkezett. Kissé árnyalta az összképet a rengeteg kapufánk illetve a pontatlanul meglőtt labdák sokasága.

A második játékrész gólzáporral indult, egyik csapat sem a védekezésre fektette a hangsúlyt. Potyogtak a gólok, kissé olyan volt, mint az Alba elleni meccsünk, ha az egyik csapat gólt lőtt, a másiknak rögtön megvolt rá a válasza. Legnagyobb örömünkre most a mi csapatunk volt abban a helyzetben, hogy nem adta ki a kezéből a vezetést, hiába lőtték a gólokat az érdiek, mindig volt válaszunk (23-21). Állandósulni látszott az egy-két gólos előnyünk. Kovács Anna, Jelena Despotovic és Kelemen Évi is szórta a gólokat. Ogyuntoye Viki és Szabó Dorci a védéseket szállította, így egyre közelebb kerültünk ahhoz, hogy hazai pályán bosszuljuk meg az elmúlt években elszenvedett sérelmeket (31-28). Tóth Gabriella és Marketa Jerabkova tartotta életben az érdi reményeket, azonban ez is kevés volt. Végül három góllal múltuk felül a narancs-fekete mezeseket. Az utolsó percekben jött a felelgetős szurkolás, a „Hajrá!” az egyik, a „Debrecen!” a másik oldalon zúgott. Végül az égész nézősereg felállva tapsolta meg a lányokat. Hatalmas diadal volt ez, igazi csapatmunka. Szívvel-lélekkel játszott mindenki! Látszott a lányokon az elszántság, az akarat, a hit és a kellő önbizalom. Bevallom őszintén, kicsit féltem a már-már mumussá avanzsáló Érdtől, de a csajok megmutatták, hogy EZ DEBRECEN! Legyőztük az érdi sárkányt. Dicséret illet mindenkit, legutóbb Oguntoyét „bíráltam” gyenge teljesítménye végett, most  Viki is odatette magát, ahogyan kell, tizenöt védést mutatott be kapusunk, Szabó Dorci pedig remekül szállt be, ha hetesről volt szó. Nem tudok mást mondani: SZÉP VOLT CSAJOK!

DVSC SCHAEFFLER – ÉRD 34:31 (15-14)

Idénybeli utolsó hazai megmérettetésére készül a DVSC SCHAEFFLER csapata, a bajnokság huszonötödik fordulójában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese látogat Debrecenbe. A rengeteg nagy csatát megélt klubok találkozóját csütörtökön rendezik meg. Abban bízom, sokan kilátogatnak majd a Hódosba, hogy elbúcsúzzanak a szezon végén távozó Lotte Grigeltől, Anna Punkotól és Madalina Zamfirescutól. Azonban még a könnyes búcsúzás előtt  kőkemény meccs vár Köstner Vilmos tanítványaira. A DKKA gárdája a bajnoki táblázat kilencedik helyén szerénykedik. György László csapata tízszer ünnepelhetett győzelmet, valamint tizenhárom alkalommal szenvedett vereséget. Árnyalja az összképet, hogy közben a Magyar Kupában a négyes döntőig meneteltek, ahol végül két vereséggel a negyedik pozícióban zártak. A Fejér megyei alakulatot az ág is húzza. Horváth gólfelelősük, Camila Micijevic szinte a teljes évadot kénytelen kihagyni sérülései okán. Komoly érvágás Klujber távozása is, a fiatal jobbátlövő hét mérkőzést követően igazolt a fővárosba és lett az FTC játékosa (Katrin szárnyal a Fradiban, a Bajnokok Ligájában is remek játékkal jelentkezett hétről-hétre).

Szekerczés Luca minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a lehetőségekhez mérten a legtöbbet hozza ki ebből a szezonból a Kohász. Százhatvannégy góljával messze a legeredményesebb góllövő az Újvárosban. Találatainak jelentős részét büntetőből szerzi, csaknem 85%-os hatékonysággal értékesíti a heteseket. Ferenczy Fruzsina hetvennyolc találata említésre méltó, de Kazai Anita hetvenkét gólja sem mondható kevésnek. Külön ejtenék néhány szót Szalai Babettről is, a meglehetősen vékony testalkatú játékos a DKKA legveszélyesebb kézilabdázóinak egyike. Védekezésünkben kiemelt figyelmet érdemel a korábban a válogatottnál kerettagságig jutó irányító-átlövő. Sirián Szedi révén egy korábbi kedves ismerőst is köszönthetünk majd ellenfélként a Hódosban. Volt beállósunk eddig negyvenhárom alkalommal köszönt be az ellenfelek kapujába. Legutóbb idén januárban két ízben mattolta a DVSC kapusait. Idegenben sikerült legyőzni a Kohászt, Jelena Despotovic játszott nagyon nagyot azon az összecsapáson. Montenegrói átlövőnk hét góllal járult hozzá a csapat eredményességéhez. Az előző idényben oda-vissza vereséget szenvedtünk aktuális ellenfelünktől.

A mérkőzésnek külön pikantériát adhat Kovács Anna játéka, megmutathatja volt csapatának, hogy nagy hiba volt őt jegelni, sokkal többre hivatott annál, mint ahogyan Újvárosban bántak vele az előző szezonban. Azonban szerencsére remekül beilleszkedett a Lokiba, öröm nézni a játékát. Nem vállalok nagy kockázatot, ha kijelentem ő lesz a házi gólkirálynőnk a 2018-2019-es évadban.

Az utolsó hazai bajnokin szokta megnevezni a klub az év játékosát. Ezt az elismerést én csapatkapitányunknak, Vantara-Kelemen Évának adnám az egész szezonban nyújtott kimagasló játékáért, bár egy-két gyengébb meccse volt Vicának is, mégis úgy ítélem meg, az ő teljesítménye volt a legkiegyensúlyozottabb.

Egy szó mint száz aki teheti jöjjön ki a Hódosba, szurkoljon a lányoknak! A piros-fehér hölgykoszorú továbbra is harcban van a hatodik helyért, a nemzetközi kupáért! Mindent bele csajok! Veletek vagyunk!

K&H liga Női NB I 25. forduló
2019. május 9. Csütörtök 18:00, Hódos.
DVSC SCHAEFFLER – DKKA
Játékvezetők: Boniferth Ferenc – Oláh Viktor

Hajrá Debrecen! Hajrá Loki!

Iceman

(képek: dvsckezilabda.hu)