LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A mérkőzés legjobbja #10 – Sándor Tamás

„Ha Messi nálunk játszana, mi nyertünk volna” – nyilatkozta egyszer Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője az argentin klasszisról, érzékeltetve, mennyit is jelenthet egy igazán jó (napot kifogó) játékos egy kiélezett helyzetben. Sajnos nekünk, Loki szurkolóknak az utóbbi időben ritkábban adatik meg, hogy kiemelkedő egyéni teljesítményeknek tapsolhassunk, de azért eléggé sok emlékünk lehet egykori (és jelenlegi) játékosainkkal kapcsolatban, amikor szinte egymaguk jelentették a különbséget az ellenfelünkhöz képest. A nosztalgiázás jegyében most ezeket a mérkőzéseket idézzük fel új sorozatunkban, melynek tizedik részében klublegendánk, Sándor Tamás legjobb Loki-meccsére tekintünk vissza.

Sándor Tamás nehéz döntés elé állított, mivel bármennyire legendássá is tette azt a 9-es mezszámot; hiába nem lehet kérdéses egyik Loki-szurkoló számára sem, hogy milyen szerencsés, aki láthatta őt játszani debreceni mezben, mégsem olyan könnyű egy konkrét meccset kiemelni tőle. Végül két mérkőzést is választottam, egyet a „régi”, egyet pedig az „új” korszakából.

Kezdjük a ’90-es években: a ZTE csapatánál vendégeskedtünk az 1996/97-es szezon 3. fordulójában, és bizony csúnyán kiütöttük az egerszegieket saját stadionjukban: az 5-1-es sikerből pedig Sándor Tamás mesterhármassal vette ki a részét: ez volt egyébként pályafutása során az egyetlen olyan bajnokija, amelyen három gólig jutott. (Az összefoglaló érdekessége, hogy a 4. gólunk előtt megcsodálható Dombi Tibi gyönyörű tornamutatványa, amely büntetőt ért a javunkra.)

Ugorjunk egy kicsit az időben! 2005-ben járunk, a Loki pedig sosem látott közelségbe került a hőn áhított első bajnoki címéhez. Ehhez azonban le kellett győzni az ősi rivális Békéscsabát, majd következő nap szurkolni a Fradi botlásának. Végül nem is alakulhatott volna szebben a történet: a duplázó 9-esünk vezérletével 5-1-re lemostuk ellenfelünket a pályáról, a nekünk kedvező többi eredménynek hála pedig másnap népünnepély tört ki a városban. Egy interjúban egyébként Sándor Tamás ezt a mérkőzést is beválasztotta pályafutása legfontosabb meccsei közé. Sajnos összefoglalót nem találtam a találkozóról, de a teljes összecsapás megtekinthető az alábbiakban.

Hajrá Loki!

Enderson