LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A legnehezebb hét következik

Köstner Vilmos tanítványai hazai közönség előtt a cseh bajnok Banik Most ellen léptek pályára. Csodálatos győzelmet aratott csapatunk az EHF Kupa csoportkörének második fordulójában. Szerdán a Siófokot fogadjuk a Hódosban, a feladat nem egyszerű, de tudjuk, teher alatt nő a pálma!

Azt már a meccs előtti napokban is tudtuk, hogy teljesen megtelik majd otthonunk a Banik Most elleni összecsapásra. Felfokozott hangulatban telt a várakozás a nézők részéről, remekül alátámasztja ezt a tény, hogy a kezdés előtt egy órával már szépen gyülekeztek a nézők a lelátón. A francia bírópáros sípjelére elinduló találkozó első perceiben a csehek kezdtek jobban, a vendégek elhúztak három góllal, amire mi csak kihagyott lehetőségekkel válaszoltunk. Aztán Tóvizi Petra révén megszületett az első hazai találat is, melyet további négy követett rövid időn belül (5-3). Érkezett is az első időkérés a csehek részéről, a folytatásban ismét nekik ment jobban a góllövés, Eksteinová és Kostelna találatait követően visszavették a vezetést. Kiegyensúlyozott játékot láthattunk, fej-fej mellett haladt a két csapat (7-7). Szinte percenként változott a helyzet, előfordult, hogy a vendégcsapat ellépett két góllal, majd pár támadás leforgása után már nálunk volt az előny. Így zajlott le a teljes első játékrész hátralévő része, azon bosszankodhattunk leginkább, hogy Karsten és Kovács lövési vagy a kapufát, vagy a kapust találták el, miközben az a sebesség, amit diktáltunk magunknak, legtöbbször hibás befejezést eredményezett (14-14).

A második játékrészben nagyobb pontosság jellemezte a lányokat, Triffa Ági védései megadták az alapot arra, hogy koncentráltabb játékkal a magunk javára fordítsuk az összecsapást. Elke és Anna is betalált, majd ezt követően Arany Rebi két alkalommal is kihasználta a gyorsindításból kapott passzt. Három góllal léptünk el, ekkor ismételten úgy gondolta a Most edzője, hogy meg kell szakítania a lendületünket. A pauza után folytatódott a nagy sebességű játék, továbbra is szép debreceni gólokkal. Karsten és Kovács is újabb gólt szerzett, de Arany sem akart lemaradni, így szép lassan egyre nagyobbra nőtt a különbség a két csapat között (24-19). Karnik Szabina hősiesen védekezett, támadásban is remekelt, lövései rendre utat találtak a csehek kapujába. Bulath Anita megkapta második kettő perces büntetését, ekkor átfutott az agyamon, hogy nem lenne szerencsés, ha a legrutinosabb játékosunk kipontozódna. Helyére Borgyos érkezett a kispadról. Panna rögtön góllal jelezte, hogy itt ma nem lehet más, csak debreceni siker. Elképesztő sebesség, és remek cselező képesség rejtőzik fiatal irányítónkban, olyan dinamikusan tört be az ellenfél védői között, hogy öröm volt nézni (29-21).

Vili bá forgatta a csapatot, pályára küldte egy hetes erejéig Vámosi Pannát is, bár a büntetőt megfogta a Most kapusa, mégis nagy tapsot kapott a tizennyolc esztendős játékos. Az utolsó szűk tíz percre Szabó állhatott a kapunkba, bár ekkor kissé elszórakoztunk pár lehetőséget, így megnehezítettük Dorci dolgát. Ebben az időszakban támadásban Poczetnyik is pályára került. Luca eredményes volt büntetőből, valamint szerzett egy nagyon szép akciógólt is. Pár perc még volt ugyan a találkozóból, de ekkor már talpon volt az egész csarnok, zúgott a vastaps. Vezetőedzőnk utolsó időkérése során kitalált egy figurát, ami méltó zárása lett a meccsnek. Poczetnyik passzát a levegőben vette át Varsányi és bombázta a kapuba, gyönyörű találat! Triffa remekelt, Oguntoye Viki több hetest is hárított, Dorci is védett egy büntetőt. A meccs hőse azonban Karnik Szabina aki, régi önmagát idézve játszott! Hatalmas munkát végzett védekezésben, támadásban pedig hat lövéséből öt gól lett. Szép volt Szacsa! Csapatként dolgoztak a lányok, megoldották Despotovic és Vámos hiányát. A csoport másik meccsén a Thüringer hazai környezetben megverte a Kastamonut.

DVSC SCHAEFFLER – DHK Banik Most 36-29 (14-14)
Thüringer HC – Kastamonu Belediyesi GSK 27-24 (16-12).

Január legnehezebb hete áll előttünk, szerdán az EHF-kupa címvédője, a magyar bajnokság legutóbbi kiírásának bronzérmese látogat a Hódosba. A Siófok ebben az idényben is nagyon jól szerepel minden színtéren, hozzánk hasonlóan ők is két győzelemmel rajtoltak a nemzetközi kupa csoportkörében. Ami a magyar pontvadászatot illeti, ott jelenleg is a harmadik helyen állnak az eddig megszerzett tizenkilenc pontjuknak köszönhetően, amennyiben nyernek a Cívisvárosban, utolérik a Ferencváros gárdáját. A Tor Odvar Moen vezetőedző által trenírozott társaság eddig csupán két vereséget szenvedett el a K&H Ligában. Az elsőt rögtön a nyitófordulóban a Győr vendégeként, majd némi meglepetésre Érdről is vereséggel távoztak. Szinte a sírból hozták vissza és mentették döntetlenre az FTC elleni hazai bajnokijukat. A többi együttes nem okozott komolyabb kihívást a Balaton partiak számára. A legnagyobb arányú győzelmüket az Alba Fehérvár ellen érték el a Kiss Szilárd Sportcsarnokban (40-15). Komoly verseny várható az ezüstérem megszerzésért a fővárosiakkal szemben, nyílt titok, hogy jövőre már a BL-ben szeretnék megmérettetni magukat a siófokiak. Ebből a szempontból is kiemelten fontos a szerdai összecsapás, ugyanis könnyen lehet, hogy mi leszünk a mérleg nyelve. Pontszerzésünk esetén egyrészt tovább tudnánk tapadni az Érdre, másrészt szívességet tennék a Fradinak. Utóbbi kijelentés számunkra teljesen irreleváns, nekünk a saját céljaink eléréséért kell küzdenünk.

Azt már az előző bajnokságban is láthattuk, hogy erős csapat a Siófok, azonban remekül erősítettek erre az idényre. Tomori Zsuzsa, Nerea Pena, Gnonsianne Niombla, Szikora Melinda, Hársfalvi Julcsi érkezett hozzájuk. A távozók névsora is elég veretes, Nze Minko, Perianu, Dedu, Gonzalez, Elghaoui. Azonban a sors nem kegyes velük, az utóbbi hetekben Niombla, Penezic, Pena és Mazák-Németh Csilla is megsérült. Legutóbbi EHF-kupa meccsükre mindösszesen tizenkettő főt nevezett a norvég szakember. Számunkra ez lehet a kulcs a sikeres szerepléshez, bár Jeca és Petra játéka kérdéses, hosszabb kispadunk révén meglephetjük őket. Irányító poszton teljesen elfogytak, így a legtöbb támadásukat két beállóssal hajtották végre, Katarina Jezic igazi terminátor típusú harcos a falban, rá nagyon figyelni kell majd a hatvan perc során, de Janjusevic és Tomori távoli löketeire is készülni kell.

Legutóbb hazai környezetben tavaly január végén hat góllal kaptunk ki a Siófoktól (25-31). Vantara-Kelemen Vica és Jelena Despotovic négy-négy góllal voltak csapatunk legeredményesebbjei. Vezetőedzőnknek nem sok idő áll a rendelkezésére a lányokat felkészíteni aktuális ellenfelünkből. A hétvégi győzelem remélhetőleg erőt ad és sikerül egy jó meccsen eredményesen szerepelnünk. Eddig ha nemzetközi meccset játszottunk, a következő bajnokit nem sikerült megnyernünk, ideje ezt a rossz sorozatot megszakítani!

K&H Liga Női NB I, 13. forduló:
2020. január 15. 18:00 óra, Hódos.

DVSC SCHAEFFLER – Siófok

Játékvezetők: Bócz László – Wiedemann Viktor.

Hajrá DVSC! Hajrá Debrecen!

Iceman