LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Huszti Szabolcs érkezhet

A gyenge tavaszi rajtot követően edzőváltásra kerülhet sor Debrecenben, információink szerint pedig meglepő név lehet a befutó, méghozzá a labdarúgó pályafutását múlt nyáron befejező Huszti Szabolcs!

Gyakorlatilag az őszi szezon befejezését követően végig benne lógott a levegőben az edzőváltás lehetősége, 19 forduló után Szabó Péter és Tőzsér Dániel is elégedetlen volt a csapat mutatott játékával, dacára annak, hogy az eredmények addig is legalább jöttek. A téli szünetre még magabiztos előnnyel vonulhatott a csapat, a tavaszi alapozás során viszont már voltak arra utaló jelek, hogy kellemetlen időszak elé nézünk, aki látta az edzőmeccseket, az tudja miről beszélünk. Ám hiába vártuk, hogy a felkészülési mérkőzéseken mutatott forma nem köszön majd vissza az éles meccseken, sajnos ugyanazt kaptuk tétmeccseken is: gyenge játék, néhol nem megfelelő hozzáállás, ezzel párhuzamosan pedig nem várt pontvesztések. A könnyelműségnek pedig meg lett az eredménye, és ugyan a Siófok ellen még sikerült nagy nehezen fordítanunk, Szolnokon már nem sikerült kétgólos hátrányból felállni, így oda lett az öthónapos veretlen szériánk. A hétközi kupafordulóban sem volt meggyőző a csapat játéka, a 2-1-es siker a DEAC ellen a minimum elvárás volt. A mai Gyirmót elleni találkozón sem sikerült azonban feljavulnia a csapatnak, dacára annak, hogy idő közben a klub hivatalosan is megerősítette, hogy új csapatkapitányt választottak Dzsudzsák Balázs személyében.

Több, egymástól független informátorunk szerint mostanra fogyott el a türelem, és a vezetőség a váltás mellett dönt. A jelöltek között megtalálható volt Kuttor Attila neve is, a választás viszont végül egy pályakezdő szakemberre eshetett: a 37 éves Huszti Szabolcs veheti át a csapat irányítását. A múlt nyáron visszavonult egykori labdarúgó pályafutása utolsó két évében a Vidit erősítette, előtte megfordult három alkalommal a Bundesligában, de futballozott Oroszországban, Franciaországban és Kínában is, Magyarországon pedig a Sopron és a Ferencváros játékosa volt még pályafutása elején. Karrierje befejezését követően néhány hónapig a székesfehérvári csapatnál dolgozott sporttanácsadóként, ám november végén távozott onnan. Az esetleges kinevezése abból a szempontból nem lenne meglepő, hogy jelenlegi sportigazgatónkkal, Tőzsér Dániellel csapattársak voltak a Fradinál és a válogatottnál is.

Szerk.: Mindeközben az nb2.hu-n is megjelent egy cikk, az ő információik szerint pedig a szintén egykor a Ferencvárosban és a Videotonban is futballozó Tímár Krisztián veheti át a vezetőedzői posztot. Még az sem kizárt, hogy mindketten érkeznek a stábba…

Szerk. 2: Az Nemzeti Sport megerősítette az értesülésünket, holnap bejelenthetik a Huszti Szabolcs – Toldi Gábor edzőpárost!

Epekedve várjuk a fejleményeket és az esetleges hivatalos bejelentést…

fotó // MTI