LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Győrben sosem könnyű…

Egyre közeledik a bajnokság vége, vasárnap este a 33. forduló zárómérkőzésén az ETO Parkban lépünk pályára a Győr vendégeként. A zöld-fehérek otthonában nem sűrűn szoktunk könnyed győzelmet aratni, össze kell szednünk magunkat, hogy tudjuk tartani a lépést a riválisainkkal.

A tabella 11. helyén tanyázó győriek ellen sok igazán jó mérkőzés él az emlékeimben, abból az időkből, amikor ők voltak a legnagyobb riválisaink a bajnoki címért folyó harcban. Van kedvenc gólom is, amely ehhez a párharchoz fűződik, 4:22-től látható Kulcsár Tamás gólja:

Igazán pazar találat, elég jó csapatösszhang kell egy ilyen gólhoz. Sajnos az utóbbi időben ehhez hasonlót nem láthattunk, és az a gyanúm, hogy nem is a közel jövőben fogunk. Emlékezetes még számomra a 2013-as Magyar kupadöntő, ahol vezetett a győri csapat, majd a végén jött Coulibaly duplája és behúztuk a meccset.

A két csapat Győrben legutóbb 2016-ban találkozott egy Magyar Kupa mérkőzésen. Nem jó emlék ez számunkra, hiszen a legjobb 128 (!) között búcsúztunk, az ETO 1-0-ra legyőzött minket. Idézzük fel inkább az idei szezonos meccsünket, amelyen 3-0-ra nyertünk a Nagyerdei Stadionban. Mindkét csapat igazán tartalékos csapattal játszott, mert ekkor tombolt igazán a koronavírus a két csapat háza táján. Az első félidőben már 2-0-ra mentünk Pintér és Bárány góljaival, és a hajrában még Tischler is betalált, kialakítva a 3-0-s végeredményt.

A győriek az utolsó öt meccsükön mindösszesen egy vereséget szenvedtek, igaz három döntetlenjük is volt ezekből. Múlt héten a Budaörs vendégeként 2-2-re végeztek, a két veterán, Liplták és Priskint góljaival, nem mellékesen Priskin vezeti a góllövőlistát 18 találatával. A DVSC legutóbbi öt találkozójából csak a két utolsó az, amelyet szívesen elfelejtenék, a dorogi kirándulást és a Szpari elleni kínlódást.

Gróf orrtörése miatt valószínűleg Kosicky fog védeni, e mellett a kezdőcsapatunkon ideje lenne kicsit komolyabban változtatni, akiknek nem megy, azokat pihentetni, kicsit most forgatni a keretet, akik mostanában kevesebbet játszottak azoknak megadni a lehetőséget. Én a következő kezdővel elégedett lennék:

A Nyíregyháza elleni beharangozóban azt írtam, 2-0 vagy 3-0-val elégedett lennék, már nem is merek ilyen kijelentéseket tenni, talán egy szolid egygólos győzelemmel is boldog lennék, de ehhez sokat kell tennie a csapatnak, abban biztosak lehetünk, hogy nem lesz könnyű elhozni Győrből a három pontot. A Vasas a kiesőjelölt Kaposvárhoz látogat, a Gyirmót pedig Soroksárra utazik, míg a Pécs a Szegedet látja vendégül, szóval a három riválisunk jó eséllyel három pontokat szerez, így nekünk is muszáj lenne.

Az összecsapás vasárnap este 20:00-kor veszi kezdetét az ETO Parkban, az M4 Sport élőben közvetíti a találkozót.

Hajrá Loki!