LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A 2020-2021-es szezon legjobbjai

Alig hogy túl vagyunk az NB II-es menetelésen, jövőre ismét az élvonalban küzdhetünk, és lassan kezdődik a keret átalakítása is. Tekintsünk még azonban vissza az előző szezonra, és nézzük meg, hogy egyénileg ki hogyan teljesített, illetve mi hogyan állítanánk össze a szezon álomcsapatát!

Idei újításunk volt, hogy elhagytuk a mérkőzések után a játékosok osztályzását, helyette (majdnem) minden találkozó után lehetőségetek volt megválasztani a három legjobban teljesítő játékost. A mérkőzés legjobbját 4 ponttal jutalmaztuk, a második helyezett 2, a harmadik pedig 1 pontot kapott. A szezon második felében picit módosítottunk, és nem volt kötelező már három játékost megnevezni, egy alkalommal pedig mi is csak a meccs legjobbját hirdettük ki, és sajnos volt néhány olyan méltatlan teljesítményt és eredményt hozó meccs, ami után nem is írtunk ki szavazást. Így összességében 34 mérkőzést tudtunk értékelni (a Békéscsaba elleni le nem játszott találkozó mellett tehát 3-szor nem lehetett szavazni), ezek alapján pedig kialakult a végeredmény a játékosok rangsorában.

Gratulálunk tehát ezúton is Dzsudzsák Balázsnak, aki rácáfolt a kétkedőkre és igazi vezérként, tavasszal a hátán cipelve a csapatot juttatta vissza a DVSC-t az élvonalba! Rajta kívül viszont ne feledkezzünk meg Bárány Donátról, akinek 20 évesen ez volt az első éve a DVSC felnőtt keretében, és rögtön házi gólkirályként zárt. Az őszi szezon lényegében róla szólt, a tavasz a sérülések miatt picit visszafogottabban sikerült a számára, de összességében egyértelműen helye van a legjobbak közt. A rangsor harmadik helyén hármas holtverseny alakult ki, a góllövőlista második helyén végző Szécsi, a gólok mellett gólpasszokban is jeleskedő Bódi, valamint a szezon nagy részében a kapunkat védő Gróf között. Ebben az esetben azt vettük figyelembe, hogy kit választottak meg többször a meccs legjobbjának, ebben pedig hármójuk közül Gróf áll jobban, így hivatalosan ő kerül a dobogó harmadik fokára, de a másik két játékosnak is jár a gratuláció.

Korhut Misi teljesítménye emelhető még ki, aki picivel végzett csak az említett hármas mögött, utána viszont már nagyobb szakadék következik. Viszont rajta kívül még valakit kiemelnénk, aki egyszer sem lett ugyan a mérkőzés legjobbja, viszont sokszor bukkant fel a neve a top3-ban a mérkőzések után, ő pedig Varga Józsi, aki csendben, és nem mindig látványosan, de bizony tette a dolgát az év során. Ezek alapján tehát kijelenthető, hogy a fent említett hét játékos volt leginkább a csapat húzóembere, és legfőképp nekik köszönhető a feljutás és a bajnoki cím kiharcolása.

A szezon során vezetett táblázatunkat egyébként további infókkal kiegészítve ide kattintva éritek el.

Végezetül pedig az őszi szezon végéhez hasonlóan most is megválasztottuk az álomcsapatot, immár a teljes szezonét. Mind a hét szerkesztő megnevezte azt a 10 mezőnyjátékost, akit a szezon során a legjobbnak talált (Gróf Dávid védett a mérkőzések nagy részén, így ő automatikusan bekerült a kapuba; szavazni pedig csak azokra lehetett, akik a 37 mérkőzés legalább felén, tehát 19-szer pályára léptek). Ezek alapján pedig lentebb látható a végeredmény, azaz a LokomotívBlog szerkesztősége által megválasztott álomcsapat a 2020-2021-es szezonban.