LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Nincs még vége a szezonnak!

A vasárnapi eredmények számunkra kedvezőtlenül alakultak, így ismét élesedik a harc a kiesés elkerüléséért. Három körrel a vége előtt 6, illetve 7 pontra csökkent az előnyünk a két kiesővel szemben, de még egy ponttal mögöttünk van a Honvéd is. Mostanra már biztossá vált, hogy e négy csapat közül fog kettő kiesni, és bár jelenleg mi vagyunk a legjobb helyzetben, ez könnyen változhat. A sorsunk továbbra is a saját kezünkben van, a bennmaradás bebiztosítása érdekében pedig már kedden tehetünk Mezőkövesden.

Az MTK nem várt feltámadása azért picit benne lógott a levegőben, a múlt héten lemondott sportigazgató és kirúgott vezetőedző után az eddig U19-es csapatot irányító Horváth Dáviddal felszabadultan játszhatnak a kék-fehérek, a mélyvízbe dobva pár tehetséges fiatallal. Sajnos benne van a pakliban, hogy az MTK a következő két meccsén sem hibázik, merem ezt úgy kijelenteni, hogy az első két helyezett ellen lépnek pályára. Csakhogy a Felcsút tavasszal bukdácsol, a Fradi pedig már biztos bajnokként, a kupadöntőre készülve nem fogja a legjobb kezdőjét felküldeni hétvégén. Úgyhogy innentől kár abban bíznunk, hogy majd a riválisok botlanak, és nekünk már pontot sem kell szereznünk idén, mert könnyen ráfázhatunk erre (arról nem is beszéltem, hogy a Gyirmót sorsolása is kedvezőnek mondható, hétközben a szintén a kupára készülő Paks ellen játszanak, majd mennek a láthatóan leeresztett Zetéhez, és fogadják a tét nélkül játszó Fradit).

Jön most két meccs a héten, és úgy kell matekoznunk, hogy vasárnap este már matematikailag is biztos legyen a bennmaradásunk. Ha ez nem sikerül, akkor komoly baj van, mert az utolsó fordulóban az MTK-val játszunk idegenben, és ha az egy ki-ki meccs lesz, akkor nem sok jót jósolok magunknak. Úgyhogy a következő két meccsből legalább egyet meg kell nyerni, és onnantól nincs miről beszélni. Kezdésnek itt lesz a keddi meccs a Mezőkövesd ellen, ami a hazaiak szempontjából még némi téttel bír, egy pont kell nekik ugyanis ahhoz, hogy matematikailag is biztos legyen a bennmaradásuk. Papíron még a felsőházba is odaérhet a Kövesd, de ezt nem tartom reálisnak, így számukra az egyetlen tét az egy pontocska megszerzése. Ez nekünk lehet jó is, meg rossz is. Ha nekünk is elég lenne csak 1 pont, akkor szerintem borítékolhatnánk a fostos 0-0-t végkimenetelnek, így azért érdekes lesz, miképp sakkoznak majd az edzők.

Azért Supka Attila nem híres arról, hogy bátor támadófocit játszat a csapatával, mi pedig nem tudunk támadófocit játszani, így én alapból megint egy óvatos, tapogatózó taktikára számítok majd mindkét csapat részéről. Fontos lehet, hogy ki szerzi az első gólt (ha lesz egyáltalán), hiszen ha mi kapjuk az elsőt, akkor abból nagyon ritkán jön össze a pontszerzés. Viszont ha mi tudunk előbb betalálni, akkor ügyesen tudjuk lemenedzselni a meccset úgy, hogy legalább egy pont legyen belőle. Az elmúlt 180 percben a támadójátékunk nulla volt, ezen nem segít a rengeteg sérült, és az sem, hogy viszonylag kevés pihenőidő jutott a szombat esti meccs után. Kevésbé lesz kipihent a csapat, ráadásul nagyon rotálni sem tudunk a hiányzók miatt. Remélhetőleg Baráth meggyógyult, és Deslandes is visszatér az eltiltásából, így azért két friss erőnk máris lehet, ráadásul mindketten nagyot dobhatnak rajtunk minőségileg, ha a pályán vannak. Ferecnzi Jánost nem szeretném viszont a kezdőben látni, elegem van belőle. Nem érdekel az sem, hogy nincs más, oldjuk meg kényszermegoldással. Játsszon Kusnyír balhátvédet (tavaly játszott már az NB II-ben kényszerből), és kezdjen Baranyai a jobb oldalon, akinek még jelent valamit a DVSC címere. Vagy játsszon Korhut nulla kondival és szarráment térddel, engem az sem érdekel, rosszabb ő sem lenne.

A Gyirmót meccs után azt éreztem a csapaton, hogy már elhitték, hogy biztos a bennmaradás, nem kell már odatenniük magukat a hátralévő meccseken. Hát nagyon nem! Tessék szépen észbe kapni, mert még nincs vége a szezonnak! Jót lehetett lazsálni az előző két meccsen, most ismét meg lehet mutatni, hogy éles helyzetben képes eredményesen is játszani ez a brigád. Aki pedig nem érzi át ennek a jelentőségét, az elmehet már most nyári szabadságra, de a következő szezonban már nem kell visszajönnie. Az újabb vereség nem fér bele, de az egy pont sem feltétlen segít most. Győzni kell Mezőkövesden, úgy, mint ahogy tettük azt két éve is, ennél sokkal nehezebb helyzetben (ráadásul az is egy kedd kora délutáni meccs volt). Az időpont nem szurkolóbarát, én ott leszek, és kiszurkolom valahogy a bennmaradást.