LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ideje visszavágni Bohócfalvának!

A Ferencváros otthonában történő pontszerzés és a Videoton leiskolázása után azért bőven lehet keresnivalónk szombaton a Pancho Arénában, habár Srdjan Blagojevic eddig még nem tudta legyőzni a Hornyák Zsolt által trenírozott együttest, ami nem a legjobb előjel. A rossz sorozatnak azonban egyszer mindig vége szakad, így ahogy a klub honlapon fogalmazott a szerb tréner, a reményt nem vehetik el a csapattól, így bízzunk benne, hogy más kimenetelű lesz a mai találkozó.

A héten már többször nekem szegezték a kérdést a lehetséges kimenetelre vonatkozóan, de én óvatosan egy pontszerzést mondtam mindannyiszor, amire minden esélyünk meg is van. A tabellán ugyanis két hely és két pont választja el egymástól a feleket, így akár még rangadónak is lehet mondani ezt a 90 percet.

Hornyák csapata az utóbbi időben felszálló ágban van, amit jól bizonyít, hogy az utolsó három meccsen veretlenek maradtak. De cseppet sem verhetetlenek, amit jól bizonyít, hogy a Paks hazai pályájukon valamint a szezonban igencsak gyengélkedő Kecskemét is megverte őket a Széktóiban. Ezek után talán unalmasnak hathat, hogy csakis magunkkal kell foglalkoznunk és a jól koncentrálni a ziccerek befejezésénél, hiszen a Vidi ellen bőven maradt még a csapatban jó pár gól. Ezek után amúgy végképp nem értem a hazai tréner már-már bicskanyitogatóan nagyképű nyilatkozatait, hiszen ha veretlenül vezetnék űrfocival a bajnokságot, még akkor is arcpirító lenne ilyet mondani. Aki kíváncsi ezekre az aranyköpésekre olvasson utána és garantáltan jót fog nevetni ezeken. Visszatérve az esélyek latolgatására, leginkább az idén 5 gólos Plsekre és az eddig duplázó, de öt gólt már előkészítő Colleyra kell majd nagyon odafigyelni a hátvédsorunknak.

Ami az összeállításunkat illeti, Blagojevicnek és stábjának főhet feje, hiszen az eddigi sérültek (Dreskovic, Manrique) mellé csatlakozott Kyziridisz, akivel több hétig nem is számolhat a DVSC vezetőedzője. Bízhatunk ezzel szemben abban, hogy a múlt hétvégén megtapasztalt Bárány és Domingues párosa ismét jól mozoghat majd a pályán, valamint Ojediran és a többiek is jól napot fognak ki. Éppen ezért én arra számítok, hogy a Fehérvár elleni összecsapáson látott tizenegy fog majd kifutni a gyepre még úgyis, hogy három nappal később fontos Magyar Kupa meccset fogunk játszani Győrben. Ellenfelünk azonban a sorsolásnál belenyúlt a tutiba, hiszen a Ferencvárossal fognak majd farkasszemet nézni.

Ha a két csapat legutóbb találkozóit vizsgálom, akkor Felcsúton még 2022-ben a Joan Carillo fémjelezte Lokinak sikerült két remek Dorian Babunski villanással legyőznie az akadémistákat. Azóta viszont nem nyertünk ellenük, így ez különösen is revansért kiált bőven. Főleg az áprilisi debreceni szűk vereség miatt, amikor is Bognár Tamás ténykedése finoman szólva sem volt professzionális. Mindenesetre a legutóbbi győzelmünkkor tapasztalt fegyelmezett játékra lesz szükség, a falusiak ugyanis megszenvednek a szervezetten védekező csapatok ellen.

Remélhetőleg a lefújás után azt tudjuk majd mondani, hogy végérvényesen magunk mögött hagytuk a bő egy hónapos rossz szériánkat, amit a legjobban egy sikerrel lehetne a lehető legjobban bebizonyítani.