LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Élmezőnyre vagy középmezőnyre lehet esélyünk?

A DVSC soron következő két mérkőzése után vélhetően megkaphatjuk a választ a címben feltett kérdésünkre. Mint ismert, a gyilkos februári meccsdömping közepén tartunk, aminek a végén körülbelül kirajzolódhatnak nagy valószínűséggel az idei céljaink. Persze minden Loki szurkoló most kapásból rávágná, hogy menjünk a dobogóért tavasszal, de ehhez viszont nem ártana javulni a helyzetkihasználásban, ami mostanság a csapatunk egyik legnagyobb Achilles sarka. Ráadásul egy rivális, a jelenlegi bronzos pozíciót birtokló Videoton otthonában kell megkísérelni a pontszerzést, ami nehéznek tűnik elsőre, bár nem lehetetlen feladat.

A székesfehérváriak ugyan egy a pocsék zalai produktummal nyitották a tavaszt, de utána két meccsen is nyerni tudtak, hiszen a Kisvárdát és az MTK is idegenben győzte le Bartosz Grzelak együttese, ami jól mutatja az erejüket. Jelenleg a harmadik helyen állnak és hét pontos fórban vannak velünk szemben. Ráadásul télen két minőségi igazolást jegyeztek a támadósorba, egyrészt az argentin Nicholas Stefanellit igazolták le, aki az amerikai élvonalból, nevezetesen az Inter Miamiból érkezett és a többszörös aranylabdás Lionel Messi csapattársa is volt. A korábban a svéd bajnokságban is megforduló csatár már két gól is szerzett, míg a szlovén válogatott Nejc Gradisar is rögtön beköszönt a Kisvárdának, így igen jó formában van az FTC-hez távozó Kenan Kodro pótlására szerződtetett duó. Emellett az egykoron Debrecenből elinduló korábbi ferencvárosi játékost, Sigér Dávidot is leszerződtették, így különösen fel van adva a lecke a Lokinak, hogy ezeket a játékosokat is semlegesítse a minél jobb eredmény elérése érdekében.

A tavaszi szezonunk eddig meglehetősen hektikus, hiszen egy-egy győzelem, döntetlen és vereség is van már a zsákban, így négy pontot az eddigi mérlegünk. A sorsolás szeszélye folytán egyébként igen hamar letudjuk a komoly rangadókat, így már a tavasz elején könnyen beárazhatjuk magunkat. Nem lesz ott a pályán a Szlovéniába kölcsönadott Kyziridis és a súlyos térdsérülést szenvedő Kusnyír Erik, így Srdjan Blagojevicnek némileg fel van adva a lecke, hogyan állítja össze a kezdőt a vasárnap 15 órától kezdődő mérkőzésre. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy nagyban fog hasonlítani a Ferencváros elleni mérkőzéshez a kezdőcsapatunk. A két csapat szurkolóinak hűvös viszonya okán is egy igen parázs meccsre van kilátás, ami az élmezőnyhöz való tartozás szempontjából is fontos lehet, hiszen egy esetleges betli esetén ideje korán nagyon messze kerülnénk a harmadik helytől, míg egy sikerrel közel a felére tudnánk redukálni a jelenlegi hátrányunkat. Habár még nagyon sok meccs van a végéig, de mindenképpen ajánlott lenne az idegenbeli pontszerzés a piros-fehéreknek. Abból biztosan nem lenne bajunk.

Legutóbbi idegenbeli fellépésünk egyébként Székesfehérváron 1-1-es döntetlennel zárult, akkor a gólokat a két már távozó gólzsák, Kodro és Babunski szerezték. Őszi csörténkre viszont jó érzéssel gondolhatunk, mivel Brandon Domingues és Bárány Donát közreműködésével 3-1-re tudtunk nyerni a Nagyerdőn.

A vasárnap délután háromkor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíteni fogja, de ennek ellenére biztatok mindenkit, hogy aki teheti, az menjen idegenbe is drukkolni a srácoknak.

HAJRÁ LOKI!