LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Győzni kell, nincs más megoldás

Öt forduló maradt hátra az NB I 23/24-es kiírásából. A Kecskemét elleni előző heti beharangozónk címe is kifejező volt: Mostantól tilos hibázni. Azt a mérkőzést sikerült megnyerni, így most a Diósgyőr lehet a következő áldozatunk a negyedik helyért (és matematikailag a dobogóért) zajló küzdelemben. Kihívóból sok van, a Felcsúton és az MTK-n kívül még a Diósgyőrnek is esélye lehet elérni a nemzetközi kupaindulást, de aki nem nyer szombat este, az lemondhat ezen vágyairól. A DVTK azért, mert már behozhatatlan hátrányba kerülne, mi pedig azért, mert brutális fordulókkal zárjuk az évet. Úgyhogy kemény összecsapásra számítok, nekünk pedig győznünk kell, nincs más megoldás!

A DVTK nagyon hullámzó idényen van túl, meglepően jól kezdték a bajnokságot, az őszi válogatott szünet után például rögtön minket vertek hazai pályán 3-1-re. Én egy-egy jól sikerült mérkőzésük után odáig mentem, hogy kijelentettem, az elmúlt 10 év legjobb diósgyőri csapatának érzem Kuznyecov gárdáját. A jó eredményeket viszont nem sikerült állandósítaniuk, a téli szünetre hozzánk hasonlóan 17 meccsből csak 7 győzelemmel mentek, aztán a februári folytatás előtt napokkal rázta meg a hír a magyar foci követőit: Kuznyecovot menesztették (vélhetően a játékosigazolási politika és az edző túlzott őszintesége okozhatta a nem várt bonyodalmat). Ahogyan az őszi szünetről visszatérve is hittük, hogy mi várjuk kedvezőbb helyzetből a meccset, úgy februárban is azt gondoltuk, ez kiváló lehetőség nekünk, hiszen ideiglenes szakvezetőt jelöltek ki Kuznyecov pótlására. Aztán ahogy szeptemberben, úgy februárban is felsültünk ellenük – annyi különbséggel, hogy hazai pályán valahogy sikerült 0-2-ről felállni és 2-2-re menteni a találkozót. Jelenleg Radenkovic az edzőjük, a hullámzó teljesítményük viszont megmaradt. Verték például a Paksot és a Fehérvárt, de 5-1-re kikaptak a ZTE otthonában és két hete nem tudták hazai pályán megverni a Kisvárdát sem. Az előző fordulóban az MTK otthonában borzasztó első 60 percet produkáltak, de az utolsó tíz percben sikerült egyenlíteniük, és még a győzelemhez is közel jártak.

A Lokinak amilyen nehezen indult a tavasz annál kiegyensúlyozottabbra sikerült a folytatás, a Mezőkövesd és az MTK elleni vereségek bár még mindig fájnak, de sikerült verni az Újpest, Felcsút, ZTE, Kisvárda, Kecskemét ötösfogatot, ami annak fényében, hogy milyen foghíjas a csatárposztunk, és hogy milyen súlyos sérülések tizedelték meg csapatunkat, ha nem is feltétlenül bravúros, de mindenképp tapsot érdemlő eredmény – még ha a játék képe nem is volt mindig meggyőző. Thort pár mérkőzés után veszítettük el, Kusnyír keresztszalag-szakadást szenvedett még az Újpest ellen, Pellumbi pedig szintén még a tavasz elején kidőlt. Előző hétvégén ráadásul Domingues a kispadon sem volt – reméljük csak valami rövid lefolyású betegség állt a háttérben. Erre utalhat, hogy a csütörtöki edzésfotókon már mosolyogva szerepel – és rajta kívül még Pellumbi is feltűnik, úgyhogy a bajnokság végére talán már ő is ismét bevethetővé válik majd.

A DVTK ellen nekünk van nagyobb veszítenivalónk, ezért semmiféle különösebb taktikai változtatást nem várok, sokkal inkább azt, hogy mi szeretnénk majd dominálni a találkozót. Ha 90 percig képesek vagyunk komolyan venni a mérkőzést (nem úgy, mint ősszel…) és minden pályára lépő a legjobb teljesítményt nyújtja, akkor győzni fogunk, ezt egy pillanatig sem kétlem. De ehhez folyamatos és kiváló játékra lesz szükség. A kezdőcsapatunk egy részét továbbra is könnyű megtippelni: Megyeri, Ferenczi, Dreskovic, Lagator és Baranyai biztosan kezdeni fognak, ahogy Dzsudzsák, Vajda és Bárány is. A maradék három hely (két középső és egy bal oldali középpályás) már nagyobb variációs lehetőséget tartogat. Dzsudzsák mögé négy kiváló képességű középpályásunk is van: Loncar, Szuhodovszki, Manrique és Ojediran, míg bal szélre Bódi és Domingues lehet a befutó, bár biztos vagyok benne, hogy utóbbi fog kezdeni, ha ismét 100%-os állapotban van. A középpálya közepén én most az Ojediran-Manrique kettőst játszatnám, hogy még stabilabbak legyünk, még több labdát tudjunk szerezni és Dzsudzsák elöl minél többet segíthessen be Vajdának és Báránynak, Szuhodovszki pedig majd beállhat csereként, illetve bizonyíthat kezdőként megint az Újpest elleni következő hazain. Azonban ez a középpályás-duó az MTK ellen már megbukott egyszer, úgyhogy nagyobb valószínűségét látom annak, hogy Blagojevics ragaszkodik majd az Ojediran-Szuhodovszki pároshoz és különösebb meglepetés nélkül állunk fel a DVTK ellen.

Szombaton este 19:30-kor kezdődik majd a mérkőzés, de már 18:30-tól megnyitja kapuit a miskolci DVTK Stadion, a hivatalos rendőrségi tájékoztatás szerint pedig érdemes minél hamarabb érkezni a vendégszektorban szurkolók számára. Remélem minél többen elkísérik majd a DVSC-t és sikerül győzelembe hajszolni a Lokit, ez a győzelem ugyanis létfontosságú számunkra. Nincs más megoldás, csak a győzelem!

Mindent bele!