LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

On Tour Köln #5 – Prágai kitérő

Megkezdtük utunkat hazafelé, ám ezúttal sem egyben nyomjuk le a közel 1400 km-es távot. Visszafelé azonban nem Ausztria, hanem Csehország felé vettük az irányt, a vasárnapi napot Prágában töltöttük.

Reggel 7:30-kor vettünk búcsút Strassenhaustól, és kezdtük meg a közel 650 km-es távot Prágáig. Az út németországi szakasza viszonylag nyugisan telt, leszámítva a Frankfurt utáni közel 75 km-es útépítési szakaszt. A német-cseh határt átlépve teljesen más világba csöppentünk: rosszabb minőségű útszakasz az autópályán, cserébe gyérebb forgalom. Az utolsó 150 km már kicsit szenvedősen telt, több pihenőt is ejteni kellett. Prága előtt még egy balesetbe is belefutottunk, de előrelátók voltunk, találtunk kerülőutat. A GPS-ek egyébként valamiért megbolondultak a cseh szakaszon, mind az autó beépített GPS-e, mind a telefonokon használt app-ok is elvesztették a fonalat egy időre.

Kicsivel 15 óra után foglaltuk el a szállásunkat, ami az óvárosban található. Innen indultunk gyalog egy kis városnézős körútra. A prágai panoráma, a Szent Vitus-székesegyház, a Károly híd, valamint a legrégebbi cseh sörfőzde, az U Fleku voltak a megállóink. Utóbbi helyen elfogyasztottunk egy-egy korsót a helyi sörfajtából, amit kizárólag ezen a helyen főznek és szolgálnak fel. Itt belenéztünk a délutáni dán-szlovén meccsbe is, bár különösebben nem mozgatta meg a fantáziánkat ez a meccs.

Este 9 után értünk haza, eléggé fáradtan. Sokat gyalogoltunk az előző napokban, emellé általában kevés alvás társult, és még vezetni is kellett minden nap jópárszáz kilométert, úgyhogy ezek együttesen eléggé összeadódtak már. Azért az angol-szerb rangadóba még belelesünk a szállásunkon. Apropó szállás: az eddigi két foglalásunk telitalálat volt, mind a bécsi, mind a németországi Airbnb szállásunk fullos volt, a prágai azért már jóval puritánabb az előzőekhez viszonyítva, de ez az „ára” annak, hogy cserébe közel vagyunk a belvároshoz, az óvárosi részben.

Holnap reggel ismét korán kelés, 800 km vár még ránk Debrecenig, ez a második leghosszabb táv lesz az öt napos utunk során, szóval combos kis út vár még ránk. Ennek fényében hamarosan el is tesszük magunkat aludni, holnap este már Debrecenből jelentkezünk!