LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Pápai tűzijáték, debreceni győzelem

05Az ünnepi tűzijáték előtt a hazai játékosok már háromtól mutattak egy kis előzetest a pápaiak számára. A lövésekben főleg Lovrencsics jeleskedett, szerencsére eredmény nélkül. A mérkőzésre rányomta a bélyegét a kánikula (amit már Szaki két hónappal ezelőtt megjósolt) és a pápai sámándobok monoton hangja. Nem elég, hogy már a pályára való kivonulás is kiszárította a játékosokat, ráadásul az ütemes dobolás egy álmosító hatást kölcsönzött az egész meccsnek. A debreceni szurkolók a legjobban Maricstól tartottak, ám a mérkőzés előtt huszonöt perccel kaptuk a hírt, hogy sérülés miatt nem léphet pályára. Így már a meccs előtt elvesztette legnagyobb fegyverét Véber György. A mérkőzés előtti interjúkban Ferenczi István arról beszélt, hogy milyen szép emlékeket őriz debreceni időszakáról, és természetesen pápai győzelmet várt. Szakály Peti pedig támadófocira számított a hazaiaktól, valamint sok futásra és üresbe mozgásra. Még mielőtt rátérnénk a mérkőzésre, előbb meg kell dicsérnünk azokat a debreceni szurkolókat, akik elkísérték a csapatot és végig buzdították őket. Respect!

Már a kezdőcsapatok kihirdetésének időpontjában meglepődhettek a szurkolók, hiszen Nagy Zoli és Illés is a kezdőben kapott helyet, míg Rezes és Kulcsár a kispadon kezdtek, de tegyük hozzá, hogy ők a hét elején sérüléssel bajlódtak. A Debrecen egy 4-1-4-1-es formációval kezdett, míg a pápaiak a szokásos hadrendben játszottak, viszont Marics helyett Varga játszott. A csapatokat 2500 néző fogadta a Perutz-stadionban. Az első negyedóra után azt tapasztalhattuk, hogy a hazaiak kezdeményeznek többet, mi egy kicsit visszaálltunk és kontrákat próbáltunk vezetni. A mezőnyjátékból egy-egy lövés és beadás alakult ki, előbb Ferenczi tüzelt huszonötről, aztán Yannick centerezett egy kicsit korán. A 15. perctől hol a Lombard, hol a Loki támadott, de átütő erő egyik félben sem volt. A Debrecen részéről érdekes volt, hogy Illés próbált szervezni, ami Szakály feladata lett volna, igyekezett, voltak szép passzai, de borzalmas indításai is. Az ivószünet után kicsit változott a játék, följebb léptünk, ennek köszönhetően a 29. percben Bódi révén megvolt az első lövésünk. Egy perccel később szép labdajáratás után Szakály került helyzetbe a tizenhatoson belül, de Totadze önfeláldozóan belevetődött a lövésbe. A 39. percben aztán egy hatalmas lehetőség adódott Lovrencsics előtt, aki elvitte a labdát a kimozduló Novakovics mellett, de Korhut visszaérve hatalmasat mentett, szép jelenet volt. Két perccel később újra a pápai csatár veszélyeztetett középről, de ez szögletre pattant, majd a következő percben a debreceni portás megfogta a hazaiak tízesének ziccerét. A kimaradt pápai helyzetekre jött a csattanó: az utolsó percben Szakály remekül indította Bódit, aki Présingerrel nagyot küzdve gurította el a labdát Szűcs lábai között. Véber Gyuri ezt látva Föld körüli pályára állította a vizes vödröt.06

A szünetben valószínűleg nem egy leánykérés mondatai hangzottak el a pápai öltőzőben, de Kondás Elemérnek is biztos volt mondanivalója a Loki játékát illetően. A második félidő elején Illés elpasszolta magát a tizenhatosunknál, de szerencsére nem lett belőle baj. A Lombard nagyon lendületesen kezdte a második játékrészt, amit Totadze lövése is jelzett, de tíz perc után kiegyenlítettebbé vált a játék. Aztán elérkezett az 59. perc, amikor is előbb Bódi nagyszerű cselét követően ütközött össze két hazai játékos, majd Ramos labdát szerzett a Lombard térfelén, bokából nagyszerűen passzolt Nikolic-nak, aki pedig a jobb alsóba lőtte a labdát. A gól után a pápaiak mentek előre becsülettel, egy percen belül két helyzetük is adódott. 07Előbb Lovrencsics tekert mellé, majd az időközben beálló Germán ugrott ki, Mészáros közbe szúrt, Novakovics pedig kivetődve fogta meg a labdát. A hetvenedik percet követő három minutum a Debrecené volt, először Rezes (Illés helyett jött be) lőtt nem sokkal mellé, majd Korhut fejesét ütötte szögletre Szűcs. Ezt követően egy újabb kihagyott Lovrencsics helyzetet jegyezhettünk fel, de az utolsó tíz percben a Pápa sem hitte el az egyenlítést, így visszaesett a játékuk. A Lokinak még Rezes révén volt egy nagy lövése, amit Szűcs védett. A hajrában nálunk még beállt Spitzmüller és Kulcsár is, de nem sok vizet zavartak.

Tehát elmondhatjuk, hogy nem volt egy egetverő színvonalú meccs, de voltak izgalmas, szép jeleneteket hozó öt percek. A hazaiak szépen játszottak, sok helyzetet alakítottak ki, de a gólokat a Debrecen lőtte. Az első félidőben fölénk kerekedtek, de a másodikban sokkal jobb játékot produkáltunk. A kánikula szó szerint nyomta a fiúkat, mindkét félidőben volt egy tíz-tizenöt perces periódus, amikor pihentek a csapatok. A Lokiban jól teljesített Ramos, ő egész meccsen, Korhut, szép mentése volt, Bódi, a gólja miatt, és Nikolic, szintén a gólja miatt. Rezes beállítása jó húzás volt Eli bá’ részéről, lendületesebb lett vele a támadójáték. Egy ember teljesített szenzációsan: Novakovics, ha ő nincs, akkor nincs győzelem. A többiek hozták a kötelezőt. Kondás Elemér a felesleges sárga lapok begyűjtése miatt bosszankodhatott, nem is kicsit. Gratulálunk a csapatnak, ez volt a hatodik győzelem!!

 

Pontosztás:

Novakovics – 9: A meccs mebere. Óriási védések, magabiztos, szépen húzta le a labdákat. Ha nincs, kikapunk. Egy hibája volt, minimum ilyen teljesítményt minden meccsen!

Nagy Zoli – 5: Hozta a kötelezőt, nem ment olyan sokat előre. Néha kapkodott kicsit.

Simac – 5: Nem mutatott extrát, de ezzel a teljesítménnyel is bőven az egyik legjobb NBI-es védő.

Mészáros – 5,5: Egy kicsivel jobban játszott, mint Simac, volt egy fontos közbecsúszása, nem kapott feleslegesen sárgát.

Korhut – 6: Ma a legjobban teljesítő védő, hatalmas mentés, szép fejes a pápai kapura.

Bódi – 6,5: Ismét nagy küzdés, szenzációs cselek, gól. A második félidőben eltűnt.

Szakály – 5: Nem nagyon lehetett látni, okos passz a gól előtt, egy helyzet, egy lövés. Kicsit halovány volt, átengedte a karmesteri pálcát Illésnek.

Ramos – 7: Végig jól játszott, nagy akarat, világklasszisokat megszégyenítő gólpassz. Szép labdaszerzések.

Illés – 5: Próbált szervezni, először úgy tűnt, mintha univerzális játékot akarna játszani, mindenhol ott volt, de aztán beleszürkült. Az viszont egyértelmű, hogy középen jobban játszik, mint szélen.

Yannick – 5: Mintha nem bírta volna a meleget, nem sok vizet zavart. Több kell.

Nikolic – 6: Az első félidőben nagyon elkeseredettnek tűnt, hogy nem kapott labdát, párharcait elvesztette. A forintos passzt szépen belőtte, igazi 1/1-es.

Rezes – 6: Nagyon jól szállt be, cselek, lövések. Lendületes volt.

Spitzmüller, Kulcsár: Kevés időt töltöttek a pályán, de az előbbivel stabilabbá vált a középpálya, az utóbbinak nem maradt ideje, hogy kamatoztathassa a gyorsaságát.

(A képek forrása: nemzetisport.hu, pirofutar.hu, this11.com)