LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Esélytelenül győztek

szivics_szemuveges_secZanzásítva a 12. forduló történései. Újabb rangadót nyert a Debrecen. Eseménydús hét Kecskeméten. A helyzeteit értékesíteni tudó csatár kerestetik Siófokon. Marijan Vlak szerint egy pontot sem érdemelt csapata. Kaposváron rejtélyes módon tűnnek el a labdák. Hazai pályán újra fiesztát rendezett a Diósgyőr. Aczél Zoltán a védőit korholja a gyermeteg hibák miatt. A Zalaegerszeg már távcsővel vizslatja a mezőnyt. Életjeleket adott a Ferencváros.

A hét Loki játékosa (Sándor Tamás-díj)

Többen is kitűnő egyéni teljesítményt nyújtottak, közülük Korhutra esett a választás. Az egész pályát bejátszva, érett és taktikus produkciót mutatott be, kissé meg is lepett minket.

A hét legszebb találata (Czvitkovics Péter aranyérme)

Mit nekünk a diósgyőri tűzijáték. A sokat ajnározott második gólunk viszi a pálmát. Rajzolni sem lehetett volna szebbet, nem mellesleg a labdajáratás sebessége is kifogástalan. Nem győzünk betelni vele.

A hét legdurvább szabálytalansága (Bajzát Péter aranymankó)

A névadót illeti a díj. A diósgyőri publikum válogatott cifraságait nehezen viselte. A benne felgyülemlett düh kiszabadulásának Rakovics látta a kárát. Ugyanakkor az sem volt szép, ahogy a sértett törlesztett egy perccel később. Mindkettő sárgát ért.

A hét legnagyobb védése (Mező József aranykesztyű)

A ferencvárosi Jova Levente ezúttal sokat bizonytalankodott, ám ennél a szituációnál góltól óvta meg csapatát. Reflex.

A hét nyilatkozata (Mészöly Kálmán-díj)

Sisa Tibor megelégelte a klubot megkárosító ámokfutást: „Lehet, nem szép, amit mondok, de ez az igazság: a csapat mindig az ellenfél szurkolói előtt melegített be, és az idén kilenc labdánk tűnt már el. Márpedig mi kis klub vagyunk, ennyi is nagyon tud hiányozni. Most a sajátjaink előtt készültünk a meccsre, bízva abban, hogy ők visszadobják az eltévedt labdákat.” Ugyanakkor Kis Károlynak köszönhetően azt sem feledjük egy darabig, hogy kockázat nélkül nincs rizikó.

A forduló edzői húzása (dr. Mezey György-díj)

A hamiskártyás Tomiszlav Szivics álszent pesszimizmusa meghozta a gyümölcsét. Telitalálatnak bizonyult, játékosai büszkeségének felpiszkálása: „Nincs esélyünk, de megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot.”

A hét fegyelmezetlensége (Kabát Péter plecsni)

A pápai Nagy Sándor nem elég, hogy rosszul helyezkedett, a biztonság kedvéért le is csücsült, még véletlenül se zavarja meg a fejeshez készülődő Somáliát.

A hét meglepetése (Mourinho-díj)

A vérbeli csatár nélkül felálló Kecskemét relatíve simán nullázta le idegenben a Videotont. A hasmenéses sztrájk után nem sokan fogadtak volna erre.

A hét legviccesebb jelenete (Benny Hill-díj)

A Haladás második gólja meglehetősen komikus módon született. Kis híján valamennyi pályán lévő a labdához ért, mielőtt a kapuba került.

A hét legelképesztőbb momentuma (Higuita-díj)

Lubos Hajdúch jó képességű hálóőr, most azonban alaposan elszámolta magát. A levegőt paskolta… (0:53-nál)

A hét lúzere (Mr Bean aranybabja)

Bozsovicsot annyira üresen találta a labda (0:28-nál), hogy ijedtében lyukat akart ütni a kapusba. A siófoki játékosok lassan kibérlik ezt a díjat, úgyhogy nem csoda, ha bérelt hellyel kecsegtetik a Balaton partján azt a támadót, aki végre a kapuba talál.

A forduló válogatottja

fordulo_valogatott1

 

(A kép forrása: kesport.hu)