LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Mi lesz ma?

aq1A Paks elleni mérkőzés mindig egy különös érzést kelt az emberben, hiszen nem lehet eldönteni, hogy ők most az erősebb, vagy a gyengébb csapatok között vannak. Ebből kiindulva, a Paks egy középcsapat, csakhogy eddig ők maguk alkották a középmezőnyt. Tartják a nyolcadik helyet már hosszú fordulók óta. Rapszodikus teljesítményük arra enged következtetni, hogy a mai napon nem ízlelik meg a győzelem ízét.A tavalyi ezüstérmes az idei szezonban azt a formáját mutatja, ami elvárható egy ilyen csapattól, biztos bennmaradás, a mostanra már kibővült középmezőny stabil tagja. Formájukat állandósítani nem tudják – reméljük, hogy nem is ma kezdik el -, hiszen a vereségek, döntetlenek és győzelmek váltogatják egymást. A rossz szériát mutatja az is, hogy a kezdőben, főleg a támadókat tekintve, Kis Károly minden meccsen változtat. A tavalyi húzóemberek az idén nem tudnak annyit hozzátenni, mint elvárható lenne, viszont Hrepka Ádám úgy látszik ismét ráérzett a góllövésre. Véleményünk szerint nem lehet minden rendben a paksi öltözőben, illetve a fejekben. Böde Dániellel a sajtó és a szakemberek elhitették, hogy olyan gyorsan meghódítja Európát, mint Napóleon kétszáz évvel ezelőtt. Aztán nyáron nem lett szerződés, jött a padló, most meg cserepad. Mindenesetre őt sem szabad leírni, lehet a mai napon lesz a nagy visszatérés.

aq2

Nálunk a legnagyobb kérdés – mint a címben is utaltunk rá -, hogy a mai napon mit is fognak mutatni a fiúk. Lesz elég motiváció? Eddig úgy tűnt, idegenben van bőven, csakhogy az ellenfél szintén a „könnyebb” kategóriába sorolható. Nagyon reméljük, hogy nem fogjuk látni a Pápa és a Siófok elleni szenvedést, illetve koncentrációhiányt. Talán abban könnyebb dolgunk lesz, hogy a Paks nem egy sündisznót mintázva lép a pályára, hanem némileg támadólag. Négy támadószellemű játékos már az első perctől fenn van, így nekünk több területünk marad, ahol kellemesen el tudunk virgonckodni. A hétközi mérkőzésen láthattuk, hogy az egyik legfontosabb elem a középpályán Selim, szerencsére ő csak csere – de még milyen – volt, így pihentebb a többieknél. Okosan kell beosztaniuk a játékosoknak az erejüket, mert a meccs végén biztosan nehezebben fognak mozogni a lábak. Nagyon kell koncentrálni, mert az őszi meccsen is kaptunk két gólt az atomvárosiaktól.

Kondás Elemér tudja, hogy a Paks az az ellenfél, aki bármikor, bárhol meglepetést tud okozni. Erre fel kell készülnünk, hazai pályán a győzelemre fognak játszani, jót is tenne az öltözői hangulatnak. Nekünk meg le kell ráznunk a Győrt, úgyhogy most nem igazán foglalkoztat minket a paksi játékosok lelki világa.

Hajrá Loki!

(A kép forrása: dvsc.hu)