LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Mezmizéria

s3Biztos sokaknak feltűnt már, hogy a mostani szezontól kezdve új szereléseben lépnek pályára a játékosok. Pontosabban nem teljesen új mezeket viselnek a srácok, hanem ez eddig megszokottat láthatjuk kisebb módosításokkal. Az élesebb szeműek észrevették már, hogy május elsején az MTK elleni Magyar Kupa döntőn a 2012-2013-as szezonra alkalmazott számtípust teszteltük. Ez már akkor, elsőre is elnyerte a tetszésünket. Kíváncsian vártuk a szezon végeztével, hogy kapunk-e valami újítást is hozzá. Nos, a Szuperkupán és a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében megkaptuk rá a választ: igen, vannak újítások.

Még mielőtt rátérnénk a változtatások bemutatására, előtte még szót kell ejtenünk arról, hogy az FFT elég rosszmájú cikket írt a mezünkről. Nem elemző bemutatást írt a szerző, hanem egyszerűen csak a rosszindulat motiválta. Azonban nem szeretnénk ezzel bővebben foglalkozni, hanem megvizsgáljuk közelebbről a mezeket. Bemutatjuk az apró átalakításokat és megpróbáljuk értékelni is, szigorúan szurkolói szemmel.

s4

Először érdemesebb távolról megvizsgálni, mert az első benyomás mindig fontos. A klub színeihez hűen két alapszíne van a meznek: a fehér és a piros. Azt gondoljuk, hogy ez a fehér mez nemes és egyszerű, nincs benne semmi bonyolult, ami elrontaná. No, meg nincsen telepingálva mindenféle felirattal. Sajnos ez nem fog így maradni, mert egyrészt rákerül a trikóra még a liga logója is – reméljük végre az ujjra fogják rátenni -, másodrészt valószínűleg egy-két támogató emblémája is, amelyek nagyban fogják rontani az összképet. Valószínűleg a „tiszta” mez csak a nemzetközi kupában fog maradni.

s5

Közelebbről is olyan elegánsnak tűnik, mint távolról, viszont így már láthatjuk azokat a változtatásokat, amelyeket már fentebb említettünk. Fentről lefelé haladva, szerelésünk környakúsága már megszokottnak tekinthető, azonban eddig mindig egyszínű volt, most a piros mellett van egy vékony fehér csík, amely nem ér körbe, de így is dob rajta. A pólón a szokásos három csík megmaradt, amelyek nem húzódnak a az ujj végéig. A trikón helyet kapott még a gyártó logója és a klub címere, jobb lenne az összhatás, ha egy vonalban lennének. Az évek során hozzászokhattunk, hogy a mez elején káosz uralkodik. A nadrág oldalán szintén ott van a három csík, valamint a jobb szárán a címer, a bal szárán pedig a szám. Semmi extra, egyszerű, de szép. A sportszár tetején a megszokott csíkok futnak körbe, valamint a DVSC felirat is felkerült – mégpedig előre -, ami kimondottan előnyös, ellentétben az eddig ott tanyázó gyártó emblémájával.

s6

Térjünk át a szerelés hátuljára. A nyaknál középen lelógó „izét” nem tudjuk mire vélni. Olyan, mintha megfolyt volna a festék a falon. A számok a kupadöntő óta tetszenek, karakterisztikusak. Most pedig térjünk rá arra, ami kiváltotta az FFT-ből a gúnyolódást. A betűtípus való igaz, hogy nem illik a mezhez, főleg a számokhoz. Ez se szép itt, nem? A betűk le vannak kerekítve, míg a számoknak élesek a határvonalaik. A nadrág és a sportszár hátulján pedig a gyártó logója kapott helyet.

s7

A fenti hármas képből a baloldali a 2009-es Bajnokok Ligája csoportkörében viselt szerelésünk,a középső az idei, a jobb oldali pedig a tavalyi. Mindegyikről további képek itt érhetők el. A két BL mez – per pillanat hívjuk így – közt több különbség is van. A 2009-es garnitúra trikóján a csíkok nem érnek el a nyakig, elzárja az útjukat, illetve körbeöleli őket a vékony piros vonal. Szerencsére ez idén eltűnt. A nyaknál teljesen fehér volt a mez, a piros-fehér kombináció ezt is feldobja. A számozással nem volt gond három évvel ezelőtt, stílusosak voltak, habár az egyes inkább egy pálcikára hasonlított. A tavalyi mez volt egy kicsit érthetetlen a fekete csíkjaival és nyaki részével. Ehhez jött a piros számozás, és ez a kombináció elég érdekes hatást keltett.

Összességében az új szerelés elnyerte a tetszésünket, a tiszta fehér felületen jól mutatnak az élénk piros csíkok, illetve a számok és betűk. A betűk típusához annyit fűznék hozzá még, hogy van, akinek tetszik, van, akinek nem. A mi kifogásunk inkább az, hogy nem passzolnak a számokhoz. Talán a tavalyi betűkkel jobb lenne az összkép. Azonban ezen nem fogunk fennakadni, ha marad, megszokjuk. Nem tudhatjuk, hogy milyen okok húzódnak a típus választásának hátterében. Kíváncsian várjuk a piros változatot is, hogy milyen hatást kelt, mert változás nem lesz rajta, az biztos.

(A képek forrása: dvsc.hu)