LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Kötelező hazai?

szaki_bateSzombaton a harmadik fordulóval folytatódik a bajnokság, csapatunk hazai pályán fogadhatja a sokáig mumusként emlegetett Kecskemét együttesét. A múlt heti vereség, és a hét közi BL-kiesés után a lilák ideális ellenfelek lehetnek a javításhoz. A szurkolók kilencven százaléka a fenti kérdésre valószínűleg igennel felelne, de mindenképpen nehéz ütközet vár ránk. Ma kiderül, mekkora a mentális ereje a játékosainknak, hiszen idén már a kudarcokat is fel kell tudniuk dolgozni, nem csak a sikereket. Ehhez pedig ránk, szurkolókra is nagy szükségük van!

 

Tavaly két emlékezetes mérkőzést játszottunk a KTE csapatával: nyáron Coulibaly kiállítása után tíz emberrel sikerült győzni idegenben – Bódi emlékezetes szabadrúgásával – tavasszal pedig az utolsó pillanatokban Nagy Zoli góljával fektettük két vállra ellenfelünket.

A Kecskemétnél nyilván nem így gondolják. Az első fordulóban az Albert-stadionban értek el 1-1-es döntetlent, bátor felállással és játékkal. A második fordulóban hazai pályán szintén döntetlenre végeztek az MTK együttesével. Két meccs alapján egyelőre úgy néz ki, megfelelően tudták pótolni a nyáron távozó Cukic-Alempijevics-Tököli-Lencse négyest, a csatársorba igazolt brazil Jorginho rögtön az első mérkőzésén góllal köszönt be. Hét közben igazoltak egy kanadai U23-as válogatott védekező középpályást, kérdés, van-e olyan állapotban, hogy szombaton pályára lépjen az Oláh Gábor utcán. Említést érdemel még a nigériai Eugene Salami, mint ismert, a csatár jelenleg a Loki alkalmazottja, és kölcsönben szerepel ellenfelünknél. Mivel nincs hír róla, hogy ne játszhatna az őt kölcsönadó klub ellen, így pályára lépésére jó esély van.

loki-kecsó

Nálunk vélhetően az alap kezdő lép majd pályára, bár egy-két sérültünk azért akad. Simac és Mészáros a BATE elleni „hazai” meccsen sérült meg (Dajant le is kellett cserélni), Varga Józsi pedig a kinti meccsen szedett össze kisebb sérülést. A megváltóként várt Selim Bouadla ellenben immár teljes értékű munkát végez, bár kezdő aligha lesz, a cserepadra talán már odaülhet. Fontosak lennének a távoli lövések, amik idén újra el-el maradoznak, holott az előző szezon végén már egész jól mentek. A Sidibe-Coulibaly kettőst mindenképpen érdemes lehet együtt játszatni, az eddigi meccsek alapján mindketten jó formában vannak, érzik egymást, rúgdossák a gólokat, ráadásul a KTE ellen mindkettőjük erősségeit jól lehetne kamatoztatni. Mellettük a szélső játék lehet még nagyon fontos, pontos beadásokból bármelyik csatárunk tudna gólokat fejelni.

Az elmúlt hét két veresége után tehát jó lenne egy magabiztos, több gólos győzelem, de azért nem szabad lebecsülni a kecskemétieket. Ha mindenki a tudása szerint fog játszani, nem marad el a siker sem.

HAJRÁ LOKI!!!