LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Hangolódás a rajtra

lokileta3Lejátszottuk második tétmeccsünket is 2013-as évben, az ellenfél a Magyar Kupa visszavágóján fiókcsapatunk, a Létavértes volt. A műfüvön rendezett találkozóból végül könnyed edzőmeccs kerekedett, és kissé túlzó 8-0-ás végeredmény született. A bajnokság kezdete viszont vészesen közeledik, és erre készülődve van még mit csiszolni a csapaton.

Mindezek előzményeként vasárnap rendezték a párharc odavágóját Létavértesen, bár inkább emlékeztetett az a meccs egy vízilabda meccshez, mintsem futballhoz. Simac és Dombi góljaival 2-0-ra nyertük a sárdagasztást, így kedvező helyzetből vártuk a visszavágót.

A kezdőcsapatban többnyire az alapembernek számító játékosok kezdtek, azt leszámítva, hogy Coulibaly csak csereként állt be, illetve több sérültünk is volt, valamint Mészáros a válogatottnál szerepelt. A jobb szélen egy frissen felkerül fiatal, Kuti Krisztián kapott szerepet. Varga Józsi helyét szerencsére Ramos, és nem Spitzmüller vette át, reméljük ez a bajnokságban is hasonlóképp fog történni.

lokiletatactic

 

Az első félidőre nyugodtan ráhúzhatjuk, hogy Pölöskey és Sidibe szerencsétlenkedéseiről szólt, főleg előbbi jeleskedett a ziccerek elpuskázásában, ha jól számoltam, nem egész négy nagy helyzetet ügyetlenkedett el a meccs során. Sidibe sajnos azt a statikus játékát hozta, amit az ősszel is megszokhattunk tőle: semmi váratlan megoldás, lassú, körülményes. Ő már nem lesz soha a régi Sidibe, aki egy esernyőcsellel lefordul a védőről és kegyetlenül bevágja. Ramost üde színfolt volt újra látni, mellette nem nagyon tudtak elmenni, igaz, olyan nagy rohamokat nem is kellett kiállnia neki sem, illetve a védőknek sem. A jobbhátvéd posztján szereplő Kuti is kellemes csalódást okozott, mert bár néha elég határozatlan volt, és nem mert nagyon fellépni a támadásokhoz, több alkalommal is esélye nyílt a gólszerzésre, volt egy lövése, ami épp hogy mellé ment. A két szélsőnk ezúttal is rendszeresen helyet cseréltek a mérkőzés folyamán, és néhány alkalommal végre láthattuk tőlük a sokat hiányolt keresztlabdákat.

Sajnálatos volt a Léta játékos kiállítása, hiszen bár egy MK negyeddöntőről beszélünk, még sem egy vérre menő tétmeccs volt ez. Ezzel viszont a mi dolgunkat is túlságosan megkönnyítették, hiszen innentől csak a „vendég” térfélen zajlott a játék. A második félidőre meg is lett ennek az eredménye, a félidőig bepakolt két gólhoz még hatot tett hozzá a csapat a másodikban. Coulibaly két tipikus Coulibalys gólt lőtt, amit tőle elvárunk, megszoktunk, nagyon reméljük, hogy még sokáig láthatunk tőle ilyen gólokat. A góllövésből a legnagyobb szerepet Pölöskey vállalta, és bár három gól után nem illik kritizálni egy játékost, azért némi hiányérzete van vele kapcsolatban az embernek. A számtalan ziccer, amit elpuskázott egy jobb csapat ellen nem fog beleférni, és a mostani három góljából is kettő olyan volt, hogy csak be kellett passzolnia a labdát üres kapura. Természetesen ezek Sidibére is érvényesek, a kettejük által elpuskázott helyzetekből Couly legalább hármat bevert volna.

Illik azért szót ejteni fiókcsapatunkról, a Létavértesről is. A mezőnyjátékosokat különösképp nem lehet egy ilyen mérkőzés után értékelni, vagy kiemelni, dicséretet érdemel viszont a kapus, Tóth Dániel, aki főleg az első félidőben számtalan bravúrt mutatott be, amik nélkül két számjegyű eredmény is születhetett volna. Támadásban szintén még az első félidőben a kiállítás előtt volt pár ígéretes akciójuk, amivel zavarba hozták a védőinket, de a befejezéseknél pontatlanok voltak. Mindenesetre övék a jövő, és követendő példa lehet számukra az a jó pár jelenlegi Loki játékos, aki szintén focizott anno a Létában.

lokiletanagy

A mérkőzés összefoglalója

10. perc: Egy szöglet utáni kavarodás végén Ludánszki vágta be a labdát. 1-0

34. perc: Szakály kapott egy remek labdát Bóditól, a 16-oson belülre érve elfektette a kapust, majd az üres kapuba helyezett. 2-0

39. perc: Czvitkovics ugrott ki teljesen üresen, mellette Sidibe szintén üresen érkezett, de mielőtt centerezni tudott volna, Suskó visszarántotta, piros lap.

56. perc: Coulibaly kapott egy remekbe szabott labdát Czvitkovicstól, rávezette a kapusra, majd ellőtte mellette. 3-0

69. perc: Szűcs ívelte előre a labdát, egy védő belefejelt, a lepattanó labdát Pölöskey kapásból vágta a kapuba. 4-0

72. perc: Bódi végzett el szabadrúgást az alapvonallal majdnem egy vonalban, a labda érintés nélkül került a kapuba. 5-0

76. perc: Coulibaly kapott labdát a jobb szélen, bevezette a labdát az alapvonalig, majd a középen érkező Pölöskeynek passzolt, aki üres kapuba betalált. 6-0

80. perc: Pölöskey ugratta ki Coulibalyt, aki az első góljához hasonlóan ezúttal is higgadtan lőtte el a kapus mellett. 7-0

87. perc: Bódi beadására Pölöskey érkezett és egyből a kapuba továbbított. 8-0

Értékelés

Verpecz: Az első félidőben még akadt is dolga néhányszor, a második félidőben viszont azt sem vettük volna észre, ha levonul a pályáról és leül a padra.

Védelem: Szintén nem sok dolguk volt, viszont a támadásokhoz már ők is hozzátettek. Korhut gyakran lépett fel a támadásokhoz, Szakállyal többször is összejátszottak, amiből az ellenfél védelme mögé kerültek. Máté vezérként szerepelt a védelem közepén, és a támadásokból is kivette a részét több pontos keresztlabdával. Ludánszki gólján kívül nem nagyon volt észrevehető, a második félidő közepétől már a középpályán játszott. Kuti játéka, mint említettem ígéretes volt, kicsit határozottabbnak kell lennie, bátrabban fellépnie a támadásokhoz, és jó lesz ez.

Középpálya: A széleken Bódi és Szakály nagyon éltek, egy-egy gól fűződik a nevükhöz, Szakály még a kapufát is eltalálta az első félidőben egy remekbe szabott lövés után. Ramos jól szűrt, bár a második félidőre nem sok dolga maradt. Czvitkovicsnak voltak jó labdái, ő is kapufáig jutott.

Csatársor: A nyolc gól ellenére ez a csapatrész hagy némi kívánni valót maga után. Ahogy említettem, Pölöskey és Sidibe számtalan helyzetet szórakoztak el az első félidőben, utóbbi a félidőben ki is szállt.

Cserék: A Sidibét váltó Coulibaly két gólt lőtt és kiosztott egy gólpasszt is, továbbra is rajta múlik a támadójátékunk. A Czvitkovicsot váltó Dombi ezúttal nem tudott sokat hozzátenni a meccshez, a Ramost váltó Szűcs pedig fogalmazzunk úgy, hogy beállt.

Értékelés és néhány gól a mérkőzésről