LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Szuperrangadóra készülve

vidi-lokiVasárnap akár a bajnokság is eldőlhet a Videoton-Debrecen szuperrangadóján. Előzetesen esélyt latolgatni nehéz és talán nem is érdemes, hiszen ki-ki mérkőzésről van szó. Ezért a mostani beharangozónk kicsit eltér a megszokottól, de remélem mindenkit feltüzel a mérkőzés előtt!

Van egy csapat, mely jól kezdte az őszt, de aztán valahol megakadt; mely azzal próbál kitűnni, hogy a magyar bajnoksághoz képest rendkívüli tőkét mozgat meg; mely csapat edzője képtelen belátni, ha hibázik csapata; mely csapatban több az idegenlégiós, mint a magyar. Igazi oroszlánok lehetnének kis bajnokságunkban – de nem azok. Mert van egy másik csapat, mely folyamatosan tör előre csendesen menetelve; melyben „csak” nyugodt az anyagi háttér; mely csapat edzője úgy áll ki játékosai mellett, hogy tudja: ők is hibázhatnak; mely csapat évek óta „saját alapanyagból” dolgozik és magyar tehetségeket nevel ki. Ők igazi Vadmacskák.

A vasárnapi összecsapásukon nem is igazán az számít: megőrzi, esetleg növeli-e előnyét az éllovas Debrecen. Sokkal inkább az számít, hogy ismét megmutathatjuk: a tisztelet, a becsület, a magyar játékosokra építés és a nyugodt háttér minden pénzt felülmúló hatalom. Ismét megfricskázhatjuk az ország azon lakosait, akik szerint még mindig, 6 bajnoki cím és 1 BL-csoportkör után (melyek az elmúlt 10 évben, nem pedig a „dicső múltban” születtek) sem vagyunk méltóak arra, hogy az ország legnevesebb és legjobb csapatának neveztessük.

vidiloki2
Ennek ellenére várhatóan egy védekezőbb felállással és két középső védekező középpályással fogunk felállni és a kontrákra építeni, aztán majd kiderül, hány ponttal térünk haza. Bárhogyan is lesz, büszke vagyok arra, hogy a Lokinak szurkolhatok!

Aki bővebb beharangozót olvasna, megtekintené a hivatalosan várható kezdőket, annak bátran ajánlom a dvsc.hu cikkét!

Hajrá Debrecen!
Csibu