LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Téli bizonyítványosztás

értékelésFélév értékelő cikksorozatunk utolsó állomásához, egyben legjobban várt részéhez érkeztünk: kiosztjuk a téli bizonyítványokat! Ez most egy nagyszabású projekt volt a blog életében, hiszen eddig rendszerint egy szerkesztőnk szava döntött, illetve tavaly már többen is osztályoztunk, de értékelést csak egy valaki írt, most azonban változik a koncepció: a blog közel összes szerkesztője osztályozott és értékelt! Úgyhogy tessék felkészülni a maratoni hosszúságú cikkre, és érdemes lesz háromnapi hideg élelmet előre bekészíteni az olvasáshoz! 🙂

Először is szeretnénk leszögezni, hogy a pontozás pontosan hogyan is zajlott. A félév során 36 tétmérkőzést játszott a csapat, ebben benne van az összes kupasorozat. Mi azonban elsősorban a bajnoki és nemzetközi kupamérkőzéseket tettük előtérbe, és ezek alapján állítottunk fel egy minimum meccsszámot, ami után osztályzatot kap egy játékos, illetve a teljesítményüket is ezen meccseken mutatott játékuk alapján ítéltük meg. A bajnoki és nemzetközi kupamérkőzések száma az ősszel 23 volt, a limitet pedig közel 50%-hoz, 12-nél állapítottuk meg, azaz csak azt a játékost osztályoztuk, aki ebben a két sorozatban legalább ennyi mérkőzésen pályára lépett.

Látható lesz majd, hogy minden játékosnál feltüntettünk bizonyos statisztikai adatokat: a kapusoknál a mérkőzések számát és az azokon kapott gólokat, a mezőnyjátékosoknál pedig a mérkőzések száma mellett az azokon szerzett gólokat és gólpasszokat. Emellett minden játékosnál látható lesz a félév során begyűjtött sárga és piros lapok száma, illetve az InStat átlaguk. Ezen statisztikai adatok nem csak az említett két sorozatra vonatkozóan álltak elő, hanem a teljes őszre, azaz a 36 meccs alapján (kivéve az InStat átlagot, abba a bajnoki és NK meccsek mellett két kupameccs pontszámai lettek beszámítva). A statisztikai adatok végén pedig az adott játékos átlagosztályzata látható, ez a szerkesztők által adott pontszámok átlagából áll elő. A cikk végén majd olvasható lesz különféle összegző statisztika a pontszámokról, amiben jobban átlátható lesz majd az egész. Azon játékosok, akik nem léptek pályára elegendő számú meccsen, osztályzatot nem kaptak, de ugyanúgy értékelve lettek!

Illetve még mielőtt elkezdenénk az értékelést, essen szó magáról a pontozási rendszerről is. Ötös skálát használtunk, 1-től 5-ig lehetett osztályzatot adni, értelemszerűen a 3-as osztályzat jelenti az átlagos teljesítményt. Aki efölött kapott, annak elégedettek voltunk a teljesítményével, aki ez alatt, azéval nem.

JuveFan18971991: Vegyes volt ez az ősz… A nemzetközi meccseinken hibátlanul védett a BATE elleni visszavágó feléig. Ott akkor eltört benne valami, és bizonytalansága ráragadt a csapatra is. Két gólban is benne volt azon a meccsen, ez után lelkileg is nehéz helyrerázódni. Ekkoriban a bajnokságban is akadtak hibái, de szép lassan visszajött az önbizalma, és a szezon második felében már erőssége volt a csapatnak. Három olyan kulcsmomentumra emlékszem az ősszel, amikor az ő védéseinek köszönhettünk egy győzelmet, vagy egy döntetlent. A Cliftonville elleni idegenbeli meccsen számtalan bravúrja volt, azon a meccsen ő volt a legjobb. A DVTK ellen 1-1 után vagy 2-3 nagy védése volt, ott azok kellettek az egy ponthoz. Illetve a Dunaújváros ellen még 0-0-nál ziccerben védett, ha az bemegy, máshogy is alakulhatott volna a meccs. Azonban a hibái, főként a sorsdöntő meccsen elkövetett bakik miatt átlagosnak nevezném az ő játékát. Osztályzatom: 3.0

csibu99: Első számú kapusunk kétszer is megsérült a szezon során, de kirobbanthatatlan a kapuból. Ez pedig nem a hatalmas bravúroknak volt köszönhető (ezekből is volt egy-kettő azért), hanem a megbízhatóságának. Magabiztos kapuvédőként állta a sarat hétről hétre, ha vele kezdődik csapatunk névsora, akkor sokkal nyugodtabban várom a találkozót. Egyik legjobb játékosunk, ugyanakkor látni kell azt is, hogy ez az ősz felemásra sikerült neki. Egy-két gyengébb meccs is becsúszott ugyanis a naptárába, sajnos ezek egyike éppen a BATE elleni visszavágó volt. Az viszont mindenképpen impozáns teljesítmény, hogy 20 mérkőzéséből 13 alkalommal megőrizte kapunkat a góltól! Osztályzatom: 3.5

SiD13: Csak a Vidi kapott nálunk kevesebb gólt, amiben neki is nagy szerepe van. Általánosságban elmondható, hogy még mindig nyugalmat sugároz a védelemnek, ha ő áll a kapuban, még ha ősszel volt is egy-két hibája. Osztályzatom: 4.0

Lucas_Gonzalez: A DVSC-Teva kapusának pozíciója egybeforrt Nova nevével 2013 második felétől kezdve napjainkig. Ezzel nincs is semmi baj, maximálisan megbízok Nenad képességeiben. Szinte minden meccsen hibátlanul védett, egyszer sem kapott bajnokin 2 gólnál többet, és szinte mindben vétlen volt. Sokan neki róják fel a boriszovi 3. gólt. És abban részben hibás is, de ugyanúgy a csapattársak és az edző is azzal a mai napig érthetetlen cserével. Több hibájára nem emlékszem, és inkább a pozitívumokat nézem: hogy biztos kezű és remek kapus. Osztályzatom: 4.0

sammy223: Szinte az egész idényt végigvédte néhány meccset hagyott ki csak. Sokszor érzem rajta a bizonytalanságot, hogy nem mer az adott szituációba belemenni, kifutni, de mindazonáltal a legjobb kapusunk a keretben, és várom vissza a kezdőbe a következő naptári évben. Osztályzatom: 3.5

Látens osztályzata: 3.0

 


JuveFan18971991:
Nem sokat láthattuk az ősszel, a Ligakupát végigvédte, de ezeken nem tudjuk megítélni teljesítményét. A nyár végén, amikor Poleksic még itt volt, elég kilátástalan volt a helyzete, aztán montenegrói kapusunk lelépése után stabil cserekapussá avanzsált. Fura volt, hogy a kupameccseken sem kapott szerepet. Az ősz végén bekerült két bajnokira, de a két meccsen nem sok dolga volt: a Szpari ellen egy hatalmas bravúrja volt, az MTK ellen a gólról nem tehetett, azon kívül pedig komolyabb dolga nem volt. Novakovicnál nem jobb, úgyhogy számára marad a csere szerepkör.

csibu99: Cserekapusként a kupákban tevékenykedett, nem is tette azt rosszul, amikor pedig Novakovicot is helyettesíteni kellett, szintén igazolta, hogy érett NB1-es kapus.

SiD13: Megfelelően pótolta ezúttal is Novát, de első számú kapusnak kevés.

Lucas_Gonzalez: Mivel itt van Novakovics, és Polekszics is itt volt egész nyáron, képességei alapján hátracsúszott harmadik számú kapusnak, és jobb híján a DEAC meccsein védett. (Emiatt Slakta az U21-be járt védeni, Farkas Bence pedig ott padozott, magyarán mindenki visszacsúszott egy helyet a kapusrangsorban) Nb1-es meccsen először a 16. fordulóban kapott szerepet, majd övé lett az MTK-meccs is Novakovics rejtélyes sérülése miatt. Bár ezeken a meccseken jól védett, távolról sem ez élete szezonja.

sammy223: Amelyik meccsen pályára lépett jól hozta le, és tudta tartani a csapatot hátulról, és egész meccsen nagy koncentrációval hárított, ha kellett, mindemellett voltak kihagyásai, vagy kisebb hibái, de ezektől eltekintenék. Jó cserekapus, ha kell, jól tud beugrani.

 


JuveFan18971991:
Érdekes az ő helyzete is… Maradjunk annyiban, fura egy kapus ő. Ha nagyobb nyomás alatt van, képes bravúrok sorát bemutatni, és hátán vinni a csapatát (ezt láthattunk tavasszal Kecskeméten, illetve néhány pécsi meccsén is), viszont hajmeresztő hibákra is képes, és sajnos nálunk többnyire ezt az arcát mutatta. A szezon elején övé volt a bajnokság, és nem tudott bravúrokat bemutatni, bár nem feltétlen az ő hibái voltak a kapott gólok. Amit viszont a Young Boys ellen művelt, az szóra sem érdemes… Mivel a kezdőbe nem raknám be Novakovic helyett, így az ő érdekében is az volt a megfelelő döntés, hogy eligazolt.

csibu99: Ebben a szezonban semmi maradandót nem nyújtott, különösebb bravúrjára nem emlékszem. Nem sajnálom, hogy eligazolt, máshol a kezdőcsapatban van a helye, nálunk csak a padra férhetne fel.

SiD13: Az idény elején megkapta a lehetőséget a bizonyításra, és nem is vallott szégyent. Nova elé így sem volt esélye bekerülni, a nemzetközi kupa nélkül pedig fölösleges lett volna fizetni, így logikus volt az értékesítése.

Lucas_Gonzalez: A nemzetközi meccseken ki voltak osztva a szerepek: Nováé minden NK-meccs, Plexié az Nb1. Majd Novakovics lesérült Boriszovban, és Plexi került be a kapuba a Young Boys elleni kinti meccsen. Bőven tudása alatt teljesített, két szögletnek is alászaladt, ezekkel kaptunk ki 3:1-re. Ekkor állítólag a klub vezetősége őt kezdte okolni a berni kudarcért, erre utal az, hogy a visszavágón már Novakovics védett, őt pedig rövidesen eladtuk a Pécsnek. Immár piros-fekete mezben még egyszer visszatért a Nagyerdőbe, hogy kivédje a szemünket azon az emlékezetes, számomra traumatikus meccsen. Majd még októberben besegített a Loki kupabúcsújába. Emiatt úgy tűnhet, lenne okunk utálni, de szerintem nincs. Ő csak egy kapus, aki teszi a dolgát, mi pedig kihívtuk magunk ellen a sorsot, még ha az eladása ésszerűnek is tűnt.

sammy223: Sajnos meglátszott rajta a sok kihagyás, de kezdte visszanyerni a formáját. A Young Boys elleni idegenbeli meccsen bizonytalan volt, de a többi meccsen igaz, hogy kapott gólt, de szépen védett és próbálta őrizni a hálót. Sajnálom hogy elment, Novakovic mellett a másik remek kapus akit a Lokiban jó látni vagyis már csak jó volt látni.

 


JuveFan18971991:
Ez a szezon pontosan ugyanúgy kezdődött a számára, mint az előző: a sorsdöntő, nemzetközi meccseken „kegyvesztett” volt, Jovanovic élvezett vele szemben előnyt. Ekkoriban a bajnokságban játszogatott, mint a cseresor tagja, majd mikor vége lett az európai menetelésünknek, egy rövid időre kiszorult a kezdőből. A középpálya sérüléshulláma hozta meg számára az áttörést, ekkor Jovanovic kényszerből felkerült a középpályára, ő pedig kihasználta az alkalmat: megragadt a kezdőben. Dicséretére szól, hogy nem adta fel, és visszaküzdötte magát. Összességében szerintem jól játszott az ősszel, gólja is volt, támadásokban nagyon sokat segít be, és védekezésben sem akadtak nagyobb hibái. Osztályzatom: 3.5

csibu99: Az ő idénye is kettős volt. A tavalyi „sikersztori” ugyanis nem úgy folytatódott, ahogy vártuk. Jovanovic komoly versenytársat jelentett számára a jobbhátvéd pozícióban, és bizony (kérdéses, mennyire megalapozottan) hamar átvette helyét a bosnyák labdarúgó. Mindössze egy nemzetközi mérkőzésen lépett pályára, majd a ligakupában kapott több lehetőséget. Érdekes azonban, hogy visszatérése is Jovanovicnak köszönhető. Egyrészt amikor piros lapja után eltiltását töltötte nyári igazolásunk, Lázár bizonyította, hogy a kezdőcsapatban a helye; Jovanovic pedig visszatérését követően a középpálya jobb oldalán kapott szerepet. Így az ősz második felében már együtt, „kéz a kézben” voltak felelősek csapatunk jobb oldaláért és nem vallottak kudarcot. Lázár Pál nagyon szimpatikusan tűrte mellőzését is és nagyon nagy kedvvel tért vissza, gólt fejelt, és a korábban megszokott felesleges faultjait is leredukálta. Csak így tovább! Osztályzatom: 4.0

SiD13: A szezon elején Jovanovics kiszorította az alapcsapatból, de amikor megkapta az esélyt, élt vele. Kiemelkedőt nem nyújtott, de a stabil átlagot simán hozta. Osztályzatom: 3.0

Lucas_Gonzalez: Felemás szezont futott. Bár a bajnokcsapatban alapember volt, Jovanovics mégis kiszorította a kezdőből, és onnantól kezdve padozott. Ez nagyon nem tett jót neki, már jócskán benne voltunk az őszben, amikor visszakerült. Voltak meccsek, ahol kiemelkedőt nyújtott, máskor meg lehúzta a csapatátlagot. Mivel utóbbiból kevesebb volt, ezért átlagost kap. Osztályzatom: 3.0

sammy223: A szezon elején kicsit kereste önmagát, de ez 1-2 meccs alatt rendeződött, és a legjobb formáját hozza meccsről meccsre, de innen is van még hova fejlődnie, de szépen halad a jó úton efelé. Osztályzatom: 3.0

Látens osztályzata: 3.0

 


JuveFan18971991:
Szerintem az egyik legjobbunk volt az ősszel. Stabil teljesítményt hozott végig, amikor a csapat hullámvölgyben volt, ő akkor is többnyire hozott egy átlagos teljesítményt. Támadásban nagyon erős, talán sokszor jobb is előrejátékban, mint védekezésben. Szerintem a válogatottban is a kezdőben lenne a helye, főleg olyan meccseken, amin elsősorban támadnunk kell. Osztályzatom: 4.0

csibu99: A jót könnyű megszokni. És nehéz folyamatosan klasszis teljesítményt hozni, ha tudod: kirobbanthatatlan vagy. Vadnai azért érkezett tavaly, hogy versenyre késztesse, de Misi balhátvédként kiváló az NB1-ben. Az idei félszezonban azonban védekezésben többször is hibázott, és bár ezt kompenzálta a remek összjáték a balszélen és a kiváló beadásainak tucatjai, valahogy mégis olyan érzésem van, hogy képes lenne ő ennél is többre. Osztályzatom: 3.5

SiD13: Az egész szezon jól sikerült neki, simán válogatott formában játszik. Osztályzatom: 4.0

Lucas_Gonzalez: Évek óta a védelem egyetlen kirobbanthatatlan tagja (ha belegondolunk, a belső védők és a jobbhátvédek is jöttek-mentek az elmúlt szezonokban, de Misi végig megmaradt). Amikor azt az évek óta nem látott mélyrepülést produkáltuk, elsöprő fölénnyel ő lett a hónap játékosa, nem is ok nélkül. Ő minden meccsen hozzátesz a csapat játékához, néha sokat, néha kevesebbet, de rossz meccsére nem emlékszem. Az NB I legjobb balbekkje, az ősz egyik legjobbja! Osztályzatom: 4.0

sammy223: Egész szezonban rendkívül jó formában van, de kijelenthetem azt is, hogy már több szezon óta. Sajnálom, hogy a válogatottban nem számítanak rá, mert szerintem a magyar bajnokságban az egyik legjobb balhátvéd. Osztályzatom: 4.0

Látens osztályzata: 4.0

 


JuveFan18971991:
Végre egy olyan ősz, amikor nem csak a hibáiról beszélhetünk, hanem arról, hogy többnyire stabil játékot nyújtott. Bár az elején voltak megingásai, amióta Brkovic lett a párja, az ő játéka is feljavult. Azért még most is kijön néha a gyengéje, a lassúsága, amiből néha becsúszik egy-egy gól, vagy vét egy-két gyermeteg hibát, de ebből most szerencsére kevesebb volt. Osztályzatom: 3.0

csibu99: Nem lehet könnyű hátvédnek lenni. Blokkolj, szerelj, fuss versenyt, helyezkedj jól, figyelj a kipattanókra, a beívelésekre, a cselekre, ne engedd a kispasszos játékot, aztán, ha az ellenfél gólt lő, te vagy a hibás. Ez a poszt velejárója. Máté pedig kapott az elmúlt években hideget rendesen. Az idei szezon is így indult. Nem alkotott maradandót az NK-ban, az NB1-ben pedig gyermeteg hibákat vétett és több gólt is kaptunk lassúságának vagy körülményeskedésének köszönhetően. De abban az időben az egész csapat padlón volt. Aztán jött az október és Máté mintha kicserélődött volna. Nem tudom mi történt ezzel a sráccal, talán az jelentette a pluszt, hogy Mészáros helyére állandó társként bekerült mellé Brkovic. Bármi hozta is a változást, végre elkezdett úgy focizni, ahogy az elvárható egy DVSC játékostól. Küzdött, hajtott, futott, passzai egyre jobbak lettek, végre komoly veszélyt jelentett a beíveléseinknél az ellenfél kapujára is. Remélem az októberi-novemberi Mátét fogjuk viszontlátni tavasszal is. Osztályzatom: 3.5

SiD13: A jobb szezonjai közé tartozik a mostani, ő is nagyban hozzájárult a kevés kapott gólhoz. Osztályzatom: 3.5

Lucas_Gonzalez: Megosztó játékos. Vannak, akik szerint jól fejelő, kemény és magabiztos belső védő, mások szerint pedig lassú, néha helyezkedési hibákat vét és nem Loki-szintű. Azért ilyen nagy az eltérés a két vélemény között, mert Mamut nagyon kétarcú játékos: hol ezt az oldalát mutatja meg, hol a másikat. Idén se volt ez másképp: ugyanúgy tudok gyenge meccseket felsorolni (pl. Pécs itthon, Fradi itthon stb.), mint kitűnő meccseket (pl. Videoton idegenben, Dunaújváros itthon, Győr idegenben stb.). Végig alapembernek számított, tehát van miből válogatni. Az utolsó nyolc meccs miatt pozitív irányba billen a mérleg. Osztályzatom: 3.5

sammy223: Vannak jó és rossz meccsei. Ezek mondhatni periodikusan követik egymást, mert 2-3 jó meccs után jön egy rossz. Viszont sajnos kezd kiöregedni, és lassabb lenni, az így sem gyors tempójához. Osztályzatom: 2.5

Látens osztályzata: 3.0

 


JuveFan18971991:
Nálam ő a másik Korhut mellett, akivel szinte maradéktalanul elégedett voltam. Már tavaly is többször hangoztattuk itt a blogon, hogy a keret legjobb belső védője, idén ősszel végre megkapta a lehetőséget, és élt vele. Meccsről meccsre jó játékot nyújt, hibája alig akadt, emellett kétszer be is talált az ellenfél kapujába. Annak ellenére, hogy védők közt viszonylag alacsonynak számít, nagyon jól fejel, és ez teszi őt jó kis védővé. Osztályzatom: 4.0

csibu99: Türelmesen várja, mikor ugorhat be Mészi helyére, és a türelme most meghozta gyümölcsét. 12 NB1-es találkozón szerepelt és szinte hiba nélkül teljesített. Nem is szaporítanám a szót, csupán annyit mondanék: képes volt arra, hogy teljesen elnémítsa azokat, akik visszavárják Mészárost a csapatba. Ez pedig óriási tett. Igazi védőbástya a srác! Mi lett volna, ha nem csak 1 NK meccsen jut szóhoz… Osztályzatom: 4.0

SiD13: Mészi sérülése miatt megkapta az esélyt, és nagyon jól élt vele. Szerzett két gólt, adott két asszisztot, Mátéval pedig mintha évek óta együtt játszanának. Mészinek fel kell kötnie a felkötnivalót! Osztályzatom: 4.0

Lucas_Gonzalez: Fel nem foghatom, miért Mészárossal és Mátéval (most nem rajta van a hangsúly) kopogtattunk a Bajnokok Ligája kapuján, amikor végig itt volt az orrunk előtt Dusan Brkovics! A keret legjobb belső védője, és végre-valahára kialakult a Loki majdnem áthatolhatatlan belső védőpárosa: a Brkovics-Máté. Amellett, hogy hibátlanul végzi a védőmunkáját, a gólokat is termelte mellékállásban Tiszáék helyett: nem egy győzelmet köszönhetünk neki. Osztályzatom: 4.0

sammy223: Ő az, akinek helye van a csapatban, nem egy magas a védők terén, de minden meccsén jól játszik, látszik az akarás, a küzdés és a hajtás is mikor pályán van. Osztályzatom: 4.0

Látens osztályzata: 4.0

 


JuveFan18971991:
Már az előző szezon vége felé láthattuk jeleit az ő visszaesésének, ebben a kiírásban pedig nagyon kevésszer lépett pályára. Még az NK meccsek idején stabil kezdő volt, aztán sérülése miatt Brkovic kiszorította őt a kezdőből, nem is lesz egyszerű számára visszaverekednie magát a kezdőbe, sőt… Már 34 éves, lehet, hogy számára innentől marad a beugró szerep.

csibu99: Kevés NB1-es meccs, viszont számos hiba jellemezte játékát. A kora is belejátszhat ebbe, illetve a sérülései is komoly hátráltató tényezők voltak. Viszont Brkovic tett róla, hogy ne hiányoljuk.

SiD13: Már tavaly is azt éreztem rajta, hogy a kor kifog rajta, és ez idén csak erősödött. Sebessége megkopni látszik, és egyre többet hibázgat is. Ez ellen a Brkovics ellen elég esélytelennek tűnik…

Lucas_Gonzalez: Itt egy újabb focista, akit a kiöregedés szele már meglegyintett. 34 évesen boldog lennék, ha így tudnék majd futni, de én akkor már nem játszanék a Lokiban. Sokat tett a csapatért az elmúlt években, de már megkopott a legendás gyorsasága, és a hátfájdalmai időről-időre kiújulnak. Mégis ő számított alapembernek az NK-selejtezőkön, Brkovicsnak pedig esélye sem volt bekerülni ez idő tájt. Minden tiszteletem Mészié, de ki kell mondani, hogy a sérülésével jót tett a csapatnak, mert végre bekerült Dusan Brkovics, aki bizonyította is, hogy helye van ott.

sammy223: Sajnos amilyen jól játszott annak idején, most épp annyira bizonytalan. Erről tehet a sérülése is, de már előtte is gyengén muzsikált. Brkovic jobb játékos. Mészáros sajnos már egyre idősebb, kérdés, stabil kezdőként számolunk-e majd vele a tavasszal.

 


JuveFan18971991:
Szerintem nagyjából Mátéval van egy szinten tudásban jelenleg, és azért mondom, hogy jelenleg, mert tavalyi súlyos sérülése előtt egyértelműen jobb volt. Azóta nem tud stabilan játszani, idén is csak addig kapott szerepet, amíg az NK meccsek miatt pihentettünk a bajnokságban. A Ligakupában sem tudta megmutatni, hogy milyen formában van, hiszen azok idején rendszerint a válogatottnál szerepelt, ahol viszont kevés játéklehetősége ellenére is alapember. Furcsa az ő helyzete, talán lehetőséget kéne neki adni, ha pedig nem él vele, akkor megválni tőle.

csibu99: Máté abszolút előnyt élvez pozícióharcukban, így kevés mérkőzésen jutott szóhoz. Kérdés, hogy hosszútávú bizalom esetén mire lenne képes, de jelenleg ez nem nyitott kérdés. Viszont így elmondható, hogy a ligakupa során komoly előnyben voltunk, hiszen rutinja ezen a poszton nagy kincset ér.

SiD13: Nyolc bajnokin lépett pályára, de nagyrészt még a szezon elején, amikor a B csapatot erőltettük a bajnokságban. Ennél nyilván többet szeretne már csak az észt válogatott miatt is, így nem lepne meg a távozása sem.

Lucas_Gonzalez: Érdekes, hogy több percet játszik Tallinban (vagy Észtország valamelyik selejtezős ellenfelének fővárosában), mint Debrecenben. Kicsit azt hiszem, luxus is ez. De mivel Máté és Brkovics jól operál, rendszeresen csere.

sammy223: Máténak alternatívája, és sok esetben jobb játékos, is mint Mamut, emellett ki kell emelni, hogy a sérüléséből visszatérve az észt válogatottba ismét bekerült, és stabil kezdő, amit itt is elérhetne, csak bizonytalansága a meccshiányból fakad.

 


JuveFan18971991:
Tavaly ilyenkor berobbant a csapatba, mikor védekező középpályásként néhány meccsen elfogadhatót nyújtott, idén azonban visszaesett teljesítménye. A szezon elején a rotálások miatt játszogatott, de nem volt meggyőző. Cserének jó, a kezdőbe kevés.

csibu99: Nem a mi szintünk, számomra amolyan Spitzmüller 2. Persze kell valaki a ligakupába is, de sajnos ki kell jelenteni, nem a jövő embere. Milyen jó, hogy az ő posztján el vagyunk látva jobbnál jobb játékosokkal (Zsidai, Varga, Vadnai).

SiD13: Augusztus vége óta nem lépett pályára normális tétmeccsen, csak a Ligakupában. Amilyen jól sikerült neki az előző szezon, ez annyira tragikus. Télen egy kölcsönadás neki is kinéz.

Lucas_Gonzalez: Régen rossz, ha őt tudjuk csak beállítani Boriszovban, amikor minden álmunk egy hajszálra van attól, hogy összetörjön. Össze is tört, persze ez nem Bence kritikája. Ami őt illeti, nekem sose tetszett a játéka, és még mindig nem Loki-szintű. Pedig ideje lenne már. Idén is alig kapott szerepet, sokszor járt vissza a DEAC-ba.

sammy223: Nagy reménységnek titulálták és tartották sokáig, sőt egyesek a mai napig, de bebizonyosodott, hogy egy középszerű játékos, aki nem tud igazán lendíteni, vagyis inkább hozni a kötelezőt, egy bajnoki címre és nemzetközi sikerekre törő csapatnál.

 


JuveFan18971991:
Talán két-három gyengébb meccse volt, pedig végigjátszotta az őszt. Mindig hozott egy stabil közepest, néha kimagasló játékkal (ilyen volt az itthoni BATE meccs, ahol magyar pályán rég nem látott klasszis teljesítményt láttam tőle). Játéka nem feltétlen látványos, ám annál inkább hasznosabb. És bár az ősz elején védőként kicsit beleszürkül a mezőnybe, amikor egy sorral feljebb lépett, új színt vitt a játékunkba, és kiszorította Bódit az eredeti posztjáról. Osztályzatom: 4.0

csibu99: Új fiúként sokszor nehéz beilleszkedni egy csapatba. Na ezt ő egyáltalán nem igazolta. Amint pályára lépett és lehetőséget kapott, élt vele. Bár csúsztak be gyengébb meccsei, hibái, az akaratával, küzdeni tudásával ezeket is enyhítette. Amikor jobb oldali középpályásként kellett futballoznia, látszott, hogy támadójátékában akadnak hibák, de képes szép dolgokra, jó beadásokra. Ami pedig még fontosabb: illeszkedik a Loki kispasszos játékába. Nagyon jól megértik egymást a társakkal, így alkalmas erre a feladatra is. Remek igazolás volt! Osztályzatom: 4.0

SiD13: Védőként kezdte, de hamar egy sorral előrébb ment. Mihelic és Bódi sem játszhat miatta az eredeti posztján, ennél nagyobb dicséret szerintem nem is kell. Osztályzatom: 3.5

Lucas_Gonzalez: A nyár legjobb igazolása (bár ez aztán az égvilágon semmit nem jelent, ha csak ez az egy volt egész nyáron). Erényei közé tartozott év közben év közben a fáradhatatlanság, a küzdés, a higgadtság, a pimasz megoldások, a bátor lövőkedv és a sok futás: nem titok, ezeket becsülöm a legjobban egy focistában. Mivel viszont volt egy-két meccs, ahol beleszürkült a mezőnybe, mi több, rossz játékot nyújtott, nem vagyok teljesen elragadtatva tőle. De akkor is megkedveltem Aleksandar játékát. Osztályzatom: 3.5

sammy223: A leigazolásán meglepődtem, és féltem, hogy megint egy ferencvárosi játékos, aki nem fog semmit tenni a csapatért. De tévedtem és őrajta is látszik a hajtás, akarás és a küzdés, mint Brkovicson. Nem ismer elveszett labdát, és az 1-2 gyengébb meccsét felülírja a több jó meccse. Osztályzatom: 4.0

Látens osztályzata: 3.5

 


JuveFan18971991:
Másfél éves külföldi kitérő után tért vissza a csapathoz, és ez látszik rajta: sokkal letisztultabb, tisztább lett a játéka, már nincsenek indokolatlan faultjai, meggondolatlan belépői, okosan és taktikusan mozog a pályán. Örömteli, hogy három gólt is szerzett az ősszel, szóval az előrejátékával sincs gond. Összességében az átlagosnál erősebb produkciót láthattunk tőle, az összképet a szezon elején nyújtott visszafogottabb teljesítménye rontja. Osztályzatom: 3.5

csibu99: Tőle nagyon sokat vártunk. Külföldön próbált szerencsét, kipróbálta magát Németországban, Angliában és nem vallott kudarcot akkor sem, amikor jobbhátvédként kellett szerepelnie. Nálunk visszatért eredeti posztjára, de mintha nem igazi önmagát adta volna. Egy nagyon szürke Varga Józsiból aztán akkor tört elő ismét a régi kedvenc kis játékosunk, amikor a gödör legalján voltunk, egyre jobb teljesítményt kezdett nyújtani és mindez akkor teljesedett ki igazán, amikor nagyobb teret adtak neki: egyrészt visszaálltunk 1 védekező középpályásra, másrészt Szakály kiválását követően lehetőséget kapott arra, hogy előrébb helyezkedjen. Van még mit csiszolni a játékán, de ha az ősz végi játékfelfogást követjük jövőre is, akkor biztos vagyok benne, hogy Varga Józsi játékával is egyre elégedettebbek leszünk. Osztályzatom: 3.5

SiD13: Biztos pont volt végig a csapatban, bár az ősz elején a csapattal együtt kicsit hullámvölgybe került. MTK elleni gólját sokáig emlegetjük majd. Osztályzatom: 3.5

Lucas_Gonzalez: Bárki bármit mondjon, visszalépés volt a karrierjében a Lokiba való visszatérés, és ezt csalódásként élte meg. Egyszerűen látszott rajta, s egy nyitott szemmel járó szurkoló észrevette a jeleket. Amíg tartottak a selejtezők, azt játszotta amit tud, de miután csúfos véget ért a történet, nagyon maga alá került. Persze minden meccsen hozta azt a teljesítményt, amivel nem hátráltatta a csapatot, de hozzá sem nagyon tett a játékhoz. Ez csak azért volt bosszantó, mert minden debreceni tudja, hogy mire képes valójában. Csakhogy nem tartott ám örökké ez az állapot: októberben ő lett a hónap játékosa, és a gólokkal sem maradt adós, bár nem pont ez a dolga. Az MTK-nak lőtt bombája nálam az év gólja. Osztályzatom: 3.5

sammy223: Egész szezonban jó teljesítményt nyújtott, és voltak jó megmozdulásai is, mind támadásban, mind védekezésben be tudott segíteni. Góljai sokat érnek, és átlövéseiben benne van a veszély. Osztályzatom: 4.0

Látens osztályzata: 3.5

 


JuveFan18971991:
Ebben a fél évben nem tudta megközelíteni tavalyi majdnem tökéletes formáját, bár azért voltak kiemelkedő időszakai ebben az időszakban is. Varga visszatértével közel sincs bérelt helye a csapatban, és az ősz végére, mikor felépültek a sérültjeink, kiszorult a kezdőből is, még ha nem is feltétlenül szolgált rá teljesítménye alapján. Nincs könnyű helyzetben, az biztos, azonban ez a féléve most egy erős közepes volt. Osztályzatom: 3.0

csibu99: Igaz rá ami Varga Józsira: két ilyen klasszis védekező középpályás nem fér meg egymás mellett. 2 pirosat is összehozott, és az egész szezonban árnyéka volt önmagának (na jó, a Puskás elleni meccsen emlékezeteset alkotott két góljával). Küzd, hajt, harcol, kiváló játékos, biztosan nehéz neki, hogy mostanában a kispadra szorul, de nekünk annál jobb érzés tudni: minőségi cserénk van a padon! Osztályzatom: 3.0

SiD13: Várható volt, hogy Varga mellett kevés szerep jut majd neki. A beszedett két piros lap nagyon sok, még akkor is, ha nem votlak jogosak feltétlenül. Ennél több kell tőle, de tavasszal szerintem nem lesz vele probléma. Osztályzatom: 2.5

Lucas_Gonzalez: Lázárhoz hasonlóan alapembernek számított tavaly, és úgy tűnt, kirobbanthatatlan lesz ezután is. Ám közbeszólt Varga visszatérése, és Kondás Elemér Józsinak szavazott több bizalmat (ő töltötte a legtöbb percet a pályán). Legjobb meccse a Loki-Felcsút volt, ahol az ő duplájával intéztük el a vendégeket. Abban a hónapban ő is lett a hónap játékosa. Később viszont alig játszott, vagy ha igen, két szűrővel álltunk fel, és ez kevés kivételtől eltekintve nem vált be a pályán. Mostanára rendszeresen padozik, és bár szerintem ez luxus, nem tudok normális alternatívát mondani, ahol Zsidai is be tudna illeszkedni a csapatba (csakis Varga kárára). És a csapat jelenleg eredményes nélküle. Osztályzatom: 3.0

sammy223: Rendkívül stabilan játszó játékos, nem is emlékszem nála megingásra, de szerintem csak rossz az emlékezetem. Támadásban is sokat tud segíteni a csapatnak, de védekezésben is nagyot dolgozik. Minden meccsét végigrobotolja, és emellett szép gólokat is lő, amelyek sok esetben nagyon fontos gólok is. Osztályzatom: 3.5

Látens osztályzata: 3.0

 


JuveFan18971991:
Egy univerzális játékos, aki minden poszton tud hozni egy elfogadhatót. Játszott idén balhátvédet, bal oldali középpályást, és középső középpályást is. Egy szóval bárhova kell beugrani, oda nyugodt szívvel be lehet őt dobni. Hosszabb távon azonban maximum balhátvédként tudnám elképzelni, ott viszont Korhuttal szemben kevés esélye van. Mindenesetre minden csapatba ilyen cserejátékosok kellenek. Osztályzatom: 3.0

csibu99: Ő a csapat szürke eminenciása, akire csereként számítunk. De nem baj az, ő is kiváló csere-anyag: ha gond van, Vadnai beállítása nem lehet botor gondolat. Szeretem a játékát, igazi harcos. Osztályzatom: 3.0

SiD13: Egy stabil csereember, akire bármikor lehet számítani. Osztályzatom: 3.0

Lucas_Gonzalez: Dani ideális szerepköre a bal oldali középpályás cseréje. Ezeken a meccseken volt ugyanis a legjobb. Ez a csere mindig felpezsdítette a középpályát, nem egyszer gólt is szerzett így, beszállva. Érdekes módon amikor kezdő, nincsenek jó meccsei. Osztályzatom: 3.0

sammy223: Leginkább csereként számol vele a szakmai stáb, viszont mindemellett is jó formát mutat, és hoz, mikor csereként beáll. És Zsidaihoz hasonlóan ő is fontos és szép gólokat tud szerezni, valamint a támadásból és a védekezésből is kiveszi a részét. Osztályzatom: 3.0

Látens osztályzata: 3.0

 


JuveFan18971991:
Sérülésekkel tarkított féléven van túl, ez sokszor meglátszott a teljesítményén is. A nyáron nagyon sokat ártott a csapatnak azzal a kiállításával a BATE ellen, és ez az osztályzatán is rontott az én szememben minimum fél pontot. Ha stabilan végig tudna játszani egy fél évet sérülések nélkül, és formába lendülne, az egyik legjobb középpályás lenne az egész bajnokságban, hiszen látszik, hogy van szeme a játékhoz. Viszont van egy olyan érzésem, hogy nem sokat látjuk már őt a Lokiban, az is lehet, hogy a télen eligazol. Osztályzatom: 2.5

csibu99: Hűha. Hát az egyértelmű, hogy örökké a BATE elleni meccs fog eszünkbe jutni róla. Az a piros lap… Pedig előtte és utána is jó játékot mutatott. Az pedig dicséretes, hogy azért visszajátszotta magát a csapatba. Kiváló képességű játékos, de egyre jobban benne van a hibafaktor.Osztályzatom: 2.5

SiD13: Nehéz nála elvonatkoztatni a boriszovi hibájától, amivel kb. a teljes szezonunkat tönkre vágta. Utána hosszú ideig sérült is volt, mostanában kezdi visszanyerni a formáját, de az osztályzat javításához ez nálam már nem volt elég. Osztályzatom: 2.0

Lucas_Gonzalez: Korábbi kedvencemet egy bizonyos éjszaka után halálosan megutáltam, majd egy hétnyi gyűlölködéssel később megbocsátottam neki és másokat is erre biztattam. Ennek ellenére sosem fogom teljesen túltenni magam a boriszovi piros lapján, és utálom magam, hogy ha meghallom a Bouadla nevet, nem valamelyik pengés csele vagy bombagólja jut eszembe, hanem az a bizonyos becsúszás. Bár a szezon végén remek teljesítményt nyújtott, volt sérült is, néha rossz meccsei is voltak, és nem tudok hármasnál jobbat adni Selimnek. Osztályzatom: 3.0

sammy223: A kupaszereplés őrajta ment el sajnos, de ennek tükrében se tudok rosszabb osztályzatot adni, mivel sérüléséből visszatérve tudott segíteni a csapatnak és jól irányította a csapatot. Szeretném, ha maradna, és szerződést hosszabbítana. Osztályzatom: 3.0

Látens osztályzata: 2.0

 


JuveFan18971991:
Csapatkapitányunk szezonja is sérülésekkel tarkított volt: eleve sérülten kezdte a tétmeccsek sorát, majd szeptemberben ismét kihagyott néhány meccset, csakúgy, mint novemberben. Kevés jó meccse volt, az egyik ilyen a Fradi elleni volt. Összességében egy csk-tól többet vár el az ember, még akkor is, ha tudjuk, nem volt egyszerű dolga a sérülések miatt, az azonban nem elfogadható, hogy sok esetben ő töri meg a középpálya lendületét. Osztályzatom: 2.5

csibu99: Mi volt ez a félév? Te jó ég! Ez nem az a Szakály, akit annyira szeretünk. Sajnos nem képes vezéregyéniségként, irányítóként játszani. Egyszer-egyszer megvillant (pl. Fradi elleni bombagól), ezzel megmutatva, hogy sokkal többre is képes, de villogások nem elegendőek. Sérült is volt több alkalommal is, ami biztosan hátráltatta. Reméljük tavaszra teljesen rendbejön és ismét bebizonyítja a pályán, miért is ő viseli a csapatkapitányi karszalagot. Osztályzatom: 2.5

Lucas_Gonzalez: Mióta beletörődött a nyáron (emlékszem az interjúra), hogy nem realitás többé, hogy külföldre igazoljon (álmai bajnokságába, a Bundesligába pedig főleg nem), már nem megy neki ugyanúgy a játék és nem is strapálja le magát. Ez meg is látszik a teljesítményén: 12 meccs, 2 gól. Az egyik tizenegyes, a másik viszont hónapok óta példátlan gólörömöt váltott ki belőlem. Szépségdíjas volt és a Fradinak lőtte: kell ennél több? Viszont mivel szívemből kívánom, hogy javuljon fel Szaki tavasszal, most szigorú leszek és a kemény szeretetet alkalmazom, és egy gyengébb osztályzattal ijesztek rá. Osztályzatom: 2.5

SiD13: Ez az ősz is gyenge volt a számára, sokkal többre képes ennél Szaki. Neki mindig van egy jó és egy rossz féléve, úgyhogy tavasszal remélhetőleg ismét megmutatja, mire képes. Osztályzatom: 2.0

sammy223: Szezon elején nagyon gyenge formában volt, túlságosan is körülményes volt a meccseken, viszont bízok benne, hogy a tavaszi fordulókban már a 2011/12-es szezonban mutatott teljesítménye fog visszaköszönni. Osztályzatom: 2.5

Látens osztályzata: 2.5

 


JuveFan18971991:
Nekem az ő játéka is inkább csalódás, mint kellemes meglepetés. Évek óta stabil tagja a csapatnak, mégsem fejlődött szinte semmit 2-3 évvel ezelőtti önmagához képest. Ebben a félévben nem sokat tett hozzá a csapat játékához, erről árulkodnak statisztikái is. Az sem véletlen, hogy Jovanovic kiszorította őt a posztjáról, a végén pedig már Mihelic is kitúrta a kezdőből. Össze kell szednie magát, ez kevés. Osztályzatom: 2.5

csibu99: Tavasszal nem játszott olyan jól, többet vártunk tőle. De új idény, új remények. És alig hittem el, de Bódi visszatért! Igen, Bódi bizonyította az egész őszi idényben, hogy lehet rá számítani. Kiemelkedőt így is csak ritkán nyújtott, de rendre visszasegített a védelemben, ha kellett bal-, ha kellett jobbszélső pozícióban szerepelt. Már csak pár gól hiányzik a teljesítményéből. Osztályzatom: 3.5

SiD13: Jovanovics tündöklése miatt átkerült a bal szélre, ahol többé-kevésbé megállta a helyét. A pontrúgásai fényévekre vannak az évekkel ezelőtti szinthez képest, ezen mindenképpen jó lenne javítania. Osztályzatom: 3.0

Lucas_Gonzalez: Az egyetlen rendszeresen játszó 25 év alatti játékos, és ezzel én személy szerint nem vagyok kibékülve. Mármint nem azzal, hogy Bódi Ádám ez az ember, hanem hogy csak ő egyedül van! Mert Bódira nincs panaszom: eredeti posztján is és a bal oldalt is megállta a helyét. Sokat és jól játszott. Osztályzatom: 3.5

sammy223: Az ő oldala a jobb, a baloldalon kevésbé hatékonyan tud játszani, de az eredeti oldalán, nagyon ”virgonc” jó labdái voltak a szezonban. Több gólpasszt jegyez, de sajnos csak egy gólt, amelyet a ligakupában szerzett. Osztályzatom: 3.0

Látens osztályzata: 3.0

 


JuveFan18971991:
Szerintem az egyik legjobb középpályásunk, ezért is volt fájó kiválása, főleg, hogy az előrejelzett egy hónapos kihagyás helyett majdnem három hónapig nem volt bevethető. Ki tudja, mi lett volna, ha Boriszovban ő játszik Bouadla helyett…  Vagy az ősz elején, amikor nem ment a csapatnak, betekert volna pár szabadrúgást… Nagyon kell a csapatba, és ha egészséges lesz a tavasszal, akkor sokat fog segíteni a céljaink elérésben.

csibu99: Mi lett volna, ha a nemzetközi kupameccseken játszhat? Vagy, ha nem sérült az egész szezonban? Az utolsó meccsein ugyanis bravúros teljesítményt mutatott, csapatunk irányítója igazi egyéniség. Ha valamiért várom a következő meccset, az az ő játéka is.

SiD13: Nagyon keveset játszott sérülése miatt, de nekem ennyi meccs is elég volt, hogy bebizonyítsa, még mindig az egyik legnagyobb értékünk.

Lucas_Gonzalez: Sose fogom elfelejteni, amikor július legvégén lesérült, a stáb szerint egy hónapra, majd két hónap után visszatért. De míg egy Mészáros ugyanennyi sérülés után egyből 90 percig egy Nb1-es pályán találja magát, Renének meg kellett barátkoznia a Ligakupa-meccsekkel, a kispaddal, és a 10 percekkel. Közben végig teljes hírzárlat volt, így csak találgathattunk, hogy is van valójában. Pedig ki merem jelenteni, hogy a csapat legjobb 3 játékosában benne van. Ő rúgja a legjobb szabadokat, a legjobb szögleteket, mer és tud rabonázni, úgy szórja a gólpasszokat, mint Holle anyó a tollpihét. Tavasszal alapember kell, hogy legyen!

sammy223: Már a nemzetközi mérkőzéseken is látszott, hogy értékes tagja a csapatnak, és ezt be is bizonyította a meccsek folyamán. Sérüléséből visszatérve a háttérből irányított, jól mozgatta a csapatot,  megérdemelte volna, ha összejön neki egy gól is.

 


JuveFan18971991:
Nagy tehetség, ehhez képest alig kapott szerepet. Az NB I-ben öt perc alatt bizonyította rátermettségét, ezután nem cserélte őt be Kondás, pedig például a Szpari ellen megérdemelt volna legalább fél óra játéklehetőséget. A kupasorozatokban is bizonyított góljaival, úgyhogy meglátjuk, mennyire fejlődőképes, és mennyi lehetőséget kap majd.

csibu99: Több lehetőséget kell neki adni, nagy reményeket fűzök hozzá. Milyen kár, hogy első NB1-es meccsén bravúrral hárították lövését az utolsó percben…

SiD13: Jól mutatkozott be, A Seydi-Volas párosnál pedig szívesebben nézi őt mindenki. Kicsit azért érthetetlen volt számomra, hogy az utolsó meccseken miért ő ült a padon Balogh helyett, de biztos megvan az oka.

Lucas_Gonzalez: Elemér, Elemér, hogy miért nem küldted be ezt a tehetséges gyereket egynél többször a pályára, sose értem meg! A Dunaújváros ellen úgy hagyta faképnél a védőket, hogy csak úgy füstölt, később majdnem gólt lőtt. Hogy egy Nyíregyháza ellen, 4:0-s állásnál miért Zsidait hoztad be, nyilván a szakmának olyan magas foka, amit én, nem pro-licenses nem-edző, nem érthetek meg. Több lehetőséget érdemelt volna! Mert belőle még lesz valaki, de nem ennyi játékperccel.

sammy223: Sokkal jobban nézném a játékát, mint Tiszának, mert a Dunaújváros elleni meccsen nagyon jól játszott és nem sokon múlott, hogy élete első felnőtt bajnokiján megszerezze az első NB1-es gólját is. Nagy reménységnek tartom. Így tovább Dani.

 


JuveFan18971991:
Nagy talány az ő szerepe is, Bódihoz hasonlóan megállt a fejlődésben, pedig fiatalon robbant be ő is a csapatba. A mentális válságából talán már kezd kijönni, de mostani játéka még mindig kevés az NB I-be. Neki nagyon jót tenne egy félév kölcsönjáték valamelyik elsőosztályú csapatnál.

csibu99: A bajnokság elején lehetőséget kapott, képtelen volt igazán élni vele. Viszont a ligakupában élt mint hal a vízben, tehetségét gyakran megmutatta. Ha képes lenne tovább fejlődni és nem elégedne meg a jelenlegi helyzetével, visszakerülhet akár a kezdőbe is – de ehhez nagyon sokat kell még dolgoznia.

SiD13: Továbbra sem jön meg nála az áttörés, sajnos nagyon úgy néz ki, hogy örök ígéret marad Janika. Kár érte.

Lucas_Gonzalez: Janikának továbbra sem találjuk a helyét a csapatban, egyszerűen nem illeszkedik a játékunkba. Inkább Bódi Ádám játszik a helyén, akinek a másik szél az eredeti posztja, vagy Szakály kap szerepet a bal szélen. Nem tudom, lesz-e belőle valaha is alapember a DVSC-Tevában, idén is alig kapott szerepet, és maradandót sem alkotott.

sammy223: Hasonló a helyzete Ludánszkiéhoz, azzal a helyesbítéssel, hogy ő tud jól játszani, és képes gólokat, gólpasszt szerezni erősebb csapat ellen is, csak a lehetőség, az önbizalom és a mások általi bizalom kellene neki

 


JuveFan18971991:
Ő is sérüléssel nyitott, és emlékszem, hogy a nemzetközi menetelés közben messiásként vártuk a visszatérését. Egy-két fellángolása volt, a Vidi ellen játszotta a legjobb meccsét, mondjuk ott tényleg klasszis gólokat lőtt. Azon kívül viszont temérdek kihagyott helyzet, és az a két piros lap, amivel összesen öt meccses eltiltást harcolt ki magának, nagyon csúnyán rontja az összképet. Osztályzatom: 2.5

csibu99: Az idény elején megsérült, pedig amit a Lyon ellen művelt brutális volt. Megváltóként vártuk vissza, de szembesültünk vele: Kulcsár továbbra sincs a helyzetkihasználás magaslatain. Viszont egyre jobban kezdett formába lendülni, a Videoton elleni duplája örökre agyamba égett – hogy aztán az idényben a második piroslapja után számos meccsről eltiltassa magát. A fél szezonban nem játszott, a másik felében pedig általában eltűnt, klasszis dupláját pedig egy dupla kiállítással fejelte meg. Osztályzatom: 3.0

SiD13: Az egyik kedvencem, de ez az ősz majdhogynem értékelhetetlen volt. Két pirosat beszedett ő is (bár ezek jogosságáról is lehetne vitatkozni), és úgy egyébként is nagyon szürke volt. A Vidi elleni meccset azért egymaga eldöntötte, ami megmentette a rosszabb osztályzattól. Osztályzatom: 2.0

Lucas_Gonzalez: Nagyon rossz hatással volt a Lokira, hogy a tavalyi szezon során olyan játékrendszert alkalmaztunk, ahol Kulcsárra hárult a góllövés feladata. Amíg tudott játszani a nyáron, addig jó is volt: a Lyon ellen láthattuk, hogy mire képes az addigra tökélyre fejlesztett taktikánk Kulcsárral elöl. Ám lesérült a Szuperkupa-döntőn (ezúton is gratulálok a nyári fizikális felkészítéshez a stábnak: az első tétmeccsen lesérülnek ketten) és újra kellett gondolnunk a góllövést. Sidibe lett az emberünk, ám ő sem volt mindenható, így hát góljaink száma egyre fogyatkozott. Messiásként vártuk Kuli visszatérését, de csalódást okozott: félt a sérüléstől, és nem volt többé a régi. Egyedül a Vidi elleni duplája volt fantasztikus teljesítmény, de az annyira jó volt, hogy azután se tudta megismételni. Majd egy hónapon belül kétszer állították ki, emiatt a csapat nélküle szárnyalt novemberben. Elég rosszul hangzik így összegezve, igaz-e? Egyetlen jó meccse keveset nyom a latba. Osztályzatom: 2.0

sammy223: Góljai ellenére, nem szeretem a játékát, mert ha kifog egy jó napot akkor a helyzeteinek 70%-át belövi, de a többi napon a helyzeteinek csak 20-30%-át tudja értékesíteni, és egy támadónak a góljai mutatják meg az erősségét. Osztályzatom: 2.0

Látens osztályzata: 2.0

 


JuveFan18971991:
Amit az előző játékosoknál is sokat elsoroltam: a sérülések… Neki is ki kellett hagynia jó pár hetet, így nehézzé vált számára a szezon. A nemzetközi menetelés során hátán vitte a csapatot a góljaival, Mihelicen kívül csak ő tudott betalálni a hat európai mérkőzésünkön. A bajnokságban 11 meccsen szerzett 3 gólja kevés, a mutatott játéka sem mindig elfogadható. Azonban a nyár végi formája miatt megkapja a közepest. Osztályzatom: 3.0

csibu99: 6 nemzetközi meccsen 4 gólt szerezni nem piskóta. Ha ehhez hozzávesszük, hogy gyakran a védelem oszlopos tagjaként funkcionál, akkor sokoldalúságát dicsérjük. Képes veszélyt teremteni a kapu előtt. Abszolút nem az a befejező csatár típus, de sérülését követően megmutatta, miért is kellene tőle rettegnie az ellenfeleknek. Osztályzatom magasnak tűnhet, de mezőnymunkája folyamatosan kiemelkedő volt és ez is dobott egy fél pontszámnyit. Osztályzatom: 4.0

SiD13: Kulcsárhoz hasonló gyenge félszezont produkált, 11 meccsen lépett pályára, és kettőn szerzett gólt, ez siralmas teljesítmény. A nemzetközi meccseken szerzett góljai feljavítják őszi teljesítményét. Osztályzatom: 3.0

Lucas_Gonzalez: A legjobb csatár a keretben a 34 esztendős, hórihorgas Sidi, legalábbis szerintem. A legeredményesebb játékosa volt az európai selejtezőknek, rajta kívül csak Mihelics szerzett gólt ezeken a meccseken. Sokszor hívtam fel rá az olvasók figyelmét, hogy egy 34 éves csatárt nem lehet így túlhajtani (még Ligakupa-meccseken is kezdő volt), mert le fog sérülni. Igazam is lett sajnos, részleges szalagszakadással több, mint egy hónapot kihagyott. Amikor visszatért, újra elkezdte termelni a gólokat, főleg novemberben volt elemében. Kiváló képességű csatár, főleg a fejjátéka tetszik, ő az egyik örök kedvencem. De most szólok, hogy ez itt az utolsó szezonja, ahol bírja ezt a tempót! Ideje megtalálni az utódját. Osztályzatom: 3.5

sammy223: Hullámzó a játéka, és függ attól nála is, hogy milyen napot fog ki. Kevesebb a rossz meccse, de kicsit lefele lóg ki. Ugyanolyan, mint Kulcsár a helyzetkihasználás terén. Valamikor meccseldöntő helyzetet rúg be, valamikor kihagyja az ordító helyzetet. Osztályzatom: 2.0

Látens osztályzata: 2.5

 


JuveFan18971991:
Amit a nyáron csinált, az számomra kellemes meglepetés volt, hiszen szép gólt rúgott a Nyíregynek a nyitányon, majd a BATE elleni két találkozón is jól játszott. Aztán az ősz során beleszürkült, és féltáv környékén sok más játékoshoz hasonlóan ő is megsérült, ezek után már nem is lépett pályára bajnokin. Osztályzatom: 2.5

csibu99: Abszolút kiegészítő csatár funkciót töltött be a szezon során, és apróbb sérülések is nehezítették. Kulcsár sérülését követően a Nyíregyháza és a DVTK ellen is szomorította az ellenfelet, sőt, a BATE elleni produkciója csodaszámba menő volt. Young Boys elleni piroslapja, örökös ollózási- és biciklicselezési kényszere és el-eltünedezései, a ritka helyzetbekerülése azonban jobban árnyalja a képet. Viszont sokkal jobban játszik, mint az előző szezonban, cserecsatárnak számomra ideális. Osztályzatom: 3.0

SiD13: Hasonló az előzőekhez képest, ilyen teljesítménnyel fölöslegesen foglalja a helyet Bereczki és Balogh előtt. Osztályzatom: 2.0

Lucas_Gonzalez: Őróla is nagyon megoszlanak a vélemények. A két Diósgyőrből kukázott csatárunk egyike, de Tiszát könnyebben befogadta a debreceni közönség annak idején, hiszen egyrészt magyar, másrészt a városunk szülötte. A szurkolók többsége ki nem állhatja a BATE elleni odavágón elpuskázott helyzete miatt, és azt is gyakran róják fel neki, hogy túlkombinálja a helyzeteit, néha egyenesen elbohóckodja őket. Ezekben van is valami, de korántsem értek egyet a negatív hangokkal. Egyrészt a szezon elején jó ideig ő volt az egyetlen játékosunk, aki be tudott találni idegenben, és azt senkitől se hallom, hogy a mindkét BATE-meccset magát nem kímélve végigrobotolta és büntetőt is csinált, pedig így volt. Ha több lehetőséget kapott volna (mondjuk Tisza legrosszabb időszakában), többször is betalált volna. Bár ezt nem tudjuk már meg sosem. Osztályzatom: 2.0

sammy223: Nem sok meccsen játszott, de amelyiken igen, nem nyújtotta élete formáját. Ettől talán a Nyíregyháza elleni idegenbeli meccsen jól játszott egész meccsen, viszont azután már nem tudott ugyanolyan formában játszani. Osztályzatom: 2.0

Látens osztályzata: 2.0

 


JuveFan18971991:
Idén talán őt találtuk meg legtöbbször a blogon, de azért lássuk be, sokáig joggal. Októberig értékelhetetlen volt a teljesítménye, sorra hagyta ki a nagyobbnál nagyobb ziccereket, azonban folyamatosan játszott, mert a csatáraink közül ő volt az egyedüli, akit sem sérülés, sem eltiltás nem hátráltatott az ősz során. A végére azonban elkapta a fonalat, és nyugodtan kijelenthetjük, húzóembere lett a csapatnak. Emiatt biztatólag kap tőlem egy közepest, mert ha ezt a formát tudja tartani, nem fogjuk őt sem mi, sem mások cseszegetni. Osztályzatom: 3.0

csibu99: Ejjha, az egyik legnagyobb teljesítménybeli hullámzás nála volt megfigyelhető. Október végéig gyakorlatilag csak a szerencsétlenkedésével tűnt ki. A helyzeteket kihagyta, csak sétálgatott, ritkán láttunk tőle jó megoldást, egyértelműen a legrosszabb formában lévő játékosunk volt az osztályozottak közül. Aztán jött a november, ahol pedig gyakorlatilag a hónap játékosa címért is bejelentkezett, hiszen győztes gólt lőtt a Győr és az MTK ellen, duplázott a Nyíregy ellen és góljain kívül pályán mutatott teljesítménye is kimagasló volt, futott, ütközött, harcolt, gyakran helyzetbe került, jól kapcsolódott be a támadásépítésbe. Ennek is lehet az oka az egy védekező középpályásra való átállás, így a támadójáték felerősítése, de Tisza eddigi legjobb produkcióját láttuk mióta nálunk van. Ha így folytatja tavasszal, talán el is felejtjük neki a korábbiakat. Osztályzatom: 3.0

SiD13: A szezon eleje értékelhetetlen volt, csont nélkül adtam volna rá akár nullás osztályzatot is. A végére aztán feljavult, így összességében a leghasznosabb csatárunknak lehet nevezni. Osztályzatom: 2.5

Lucas_Gonzalez: Róla nagyon sok szó volt szezon közben. Mindig beszédtéma volt. Akkor is, amikor látványosan szenvedett a pályán, nem jöttek a gólok, gyatra volt a fizikuma, ám mindezek ellenére mindig kezdő volt. És akkor is, amikor a november legeredményesebb Loki-játékosa lett, merthogy betalált a Győrnek (győztes gól), kétszer a Nyíregynek (egyik tizi), és a zárómeccsen tizenegyesből az MTK-nak. Októberben nem néztem volna ki belőle, hogy egymás után három tétmeccsen betalál, ráadásul négyszer (még ha a fele büntető is volt ezeknek a góloknak). Bár ez impozáns teljesítmény, és ő vezeti a házi góllövőlistát, továbbra se vagyok tőle elragadtatva. Képességeit tekintve legfeljebb a harmadik a Loki csatárai közt, Sidibét és Kulcsárt jobb képességűeknek tartom nála. Az teljesen nyilvánvaló, hogy ebben a semmilyen, harmatgyenge NB I-ben ki tud emelkedni továbbra is, de hogy nemzetközi szinten mennyit ér, azt is felmérhettük. Év eleji 1.5-es és év végi 3.5-es teljesítményét átlagolva 2.5-et kap. Osztályzatom: 2.5

sammy223: A kevés támadói létszám miatt kezdőben találja magát fordulóról fordulóra, de csak az utóbbi pár fordulóban mutat javuló tendenciát a játéka. Előző fordulókban, sokat nem tett hozzá a játékhoz, csak megvoltunk 11-en vele a pályán. Osztályzatom: 2.0

Látens osztályzata: 3.0

 


JuveFan18971991:
Sajnálom, hogy így alakult a helyzete, de azért többnyire ő tehet erről. Gondok vannak a fejében, illetve az sem szolgált számára, hogy amikor lehetőséget kapott, végigsétálta a meccseket. Jópárszor lett rehabilitálva a félév során, amikor az NK meccseken reaktiváltuk, azt hittem, hogy visszatér a régi Volas, de csalódnom kellett. Mindkét félnek az volt a legjobb, hogy elváltak közös útjaik.

csibu99: Sokszor lemondtunk már róla, de a sors mindig úgy hozta, hogy kapjon még egy meg még egy esélyt. Ezekkel abszolút nem élt, általában csak csetlett-botlott. Hiányzik a tavalyi Daligól, de a vezetőség is belátta, hogy ebben a csapatban már nincs jövője.

SiD13: Értékelhetetlen volt a produkciója, ráadásul Kondásék bizalmát is végérvényesen elvesztette. Csak akkor került pályára, ha nem volt más. Ezen alkalmakkor sem igyekezett meggyőzni a stábot a képességeiről, így joggal váltunk meg tőle.

Lucas_Gonzalez: Daligól itteni karrierje nem alakult valami fényesen. Mi a blognál már nyáron azt hittük, hogy neki elmúltak a debreceni napjai, de egészen eddig itt maradt, nemrég bontották fel a szerződését. Nehéz lehet úgy edzésre járni, hogy ha az edzőn múlik, sosem leszel kezdő, viszont a kényszer mégis úgy hozza, hogy játszanod kell. Pedig nem akarsz már semmit a Lokival… Legjobb lett volna pénzért eladni, legalább valami jelképes összegért, de maradt a közös megegyezéses szerződésbontás. Az így felszabadult bérkeretet egy top csatár leigazolására tessék fordítani!

sammy223: Ő az, akiben valahogy bíztam, hátha elkapja a ritmust és elkezdi lőni a gólokat, de sajnos tévednem kellett.

 


JuveFan18971991:
Másik nagy tehetségünk, aki idén robbant be a csapatba. Neki legalább jutott négy NB I-es meccs, de ennél több kell ahhoz, hogy fejlődjön. Van benne potenciál, remélem nem kótyavetyéli el tehetségét.

csibu99: Nagy ígéretként jött, de viszonylag kevés lehetőséget kapott, azzal nem tudott élni. Van benne potenciál, már várom azt a pillanatot amikor gólja után azt kiabálhatjuk, hogy „…gólszerző Balooogh… NORBIIII!”

SiD13: Ő volt az első fiatal, akit élesben is kipróbáltunk, még ha kényszerből is. Kell tőle a jó teljesítmény, és akkor tartósan is megragadhat a csapatban.

Lucas_Gonzalez: Bereczki mellett a másik fiatal játékos, aki nagy dolgokra hivatott. Ő valamivel több játéklehetőséget kapott, ám a gól nem jött össze, és ezért már sokan előre is temetik. Pedig jó lesz ő! Csak először is egy kis izmot kell rá pakolni, másodszor növelni kell az állóképességét, és akkor mindene adott ahhoz, hogy ő legyen az új Ibrahima Sidibe!

sammy223: Az MTK elleni idegenbeli mérkőzésen lépett pályára kb. 2 percet és nem is igazán tudta emiatt megmutatni mit is tud, viszont a Honvéd ellen remekül szállt be, és a Ferencváros ellen sem volt rossz. Remélem, folytatja a jó szereplését és várjuk az első NB1-es gólját.

Vitára invitáljuk olvasóinkat! Tisztában vagyunk vele, hogy sokan sokféleképpen látják a játékosok teljesítményét, és mint az látható, nem egy helyen még a szerkesztők között sincs egyetértés. Ezért a hozzászólások közt várjuk a ti értékeléseiteket, osztályzataitokat!