LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ez a hét Balogh Norbiról szólt

gorbe2Az elmúlt héten is akadt bőven olyan esemény, amelyek közül szemezgethettünk állandó hétközi rovatunkban, hogy melyik díjat kinek osszuk ki. Ezen a héten kicsit hazabeszélünk, hiszen olyan dolog történt vasárnap, amire már régóta vártunk: fiatal támadónk, Balogh Norbert végre betalált az NB I-ben! Kétségtelen, ez a hét róla, és a Lokiról szólt.

A hét játékosa (Sándor Tamás-díj):
Balogh Norbert
végre betalált NB I-es meccsen, rögtön kettőt is vágott, tette mindezt csereként beállva, egy félidőt játszva. A góljain kívül még egy szép kapufát is lőtt, és még egy gólpassza is lehetett volna, ha Jovanovic lövése nem kifelé jön a kapufáról.

A hét csalódása (Pintér Attila-díj):
Az imént említett Balogh Norbert kimaradt az U20 válogatott VB-re utazó keretéből, melyre egyszerűen nem találunk logikus magyarázatot. Norbi az utóbbi hetekben alapember egy NB I-es élcsapatban, és bár a gólokkal adós volt, minden meccsen jól játszott. Korosztálya legnagyobb tehetsége, rendszeresen játszott az U19-es válogatottban, mi több, az ő góljával jutott ki a VB-re a mostani garnitúra. Ennek ellenére a német szakember nem vitte magával, cserébe olyanokat jelölt a támadó sorba, akik egyrészt nem is csatárok, másrészt még NB I-es meccsük is alig van.

A hét edzői húzása (Dárdai Pál-díj):
Robert Jarni
az 59. percben küldte pályára a sorsdöntő meccsen Frőhlich Rolandot, a fiatal támadó pedig gólt szerzett, majd gólpasszt osztott ki, ezzel pedig matematikailag is benntartotta a Pécset az élvonalban, legalábbis a pályán.

A hét gólja (Adamo Coulibaly-díj):
Engedtessék meg, hogy hazabeszéljek, mert Balogh Norbi első gólja bizony a díj névadóját, Coulibalyt idézte.

 

A hét legviccesebb jelenete (Pavol Durica-díj):
Ezt a reklámvideót a jelek szerint a Nagyerdei Stadionban forgatták. 🙂

 

A hét nyilatkozata (Mészöly Kálmán-díj):

„Lement a nap, kicsit hidegebb lett, így többet tudtunk futni.”
Baráth Botond magyarázata arra, miért javult fel a Honvéd a Videoton elleni meccs hajrájára.

„Lement a nap, kicsit hidegebb lett, így többet tudtunk futni.”Baráth Botond magyarázata arra, miért javult fel a Honvéd a Videoton elleni meccs hajrájára.

A hét beszólása (Zombori „Taktikus” Sándor-díj):
„A Békéscsaba trénerének csak annyit üzennék, hogy mi már feljutottunk, ők meg még küszködnek a második helyért. Bognár Gyuri barátomat tisztelem, szeretem, a legtöbb esetben adok a véleményére, de a Csákvár ellen teniszeredményeket értünk el. Egyszer hat-kettőre, egyszer hat-nullára nyertünk ellenük.”

Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezetője reagált arra, hogy a tavasz előtt a békéscsabai Zoran Szpisljak és a Csákvárt irányító Bognár György is utalgatott arra, hogy nem lesznek jók az igazolásaik.

A hét lúzere (Spitzmüller-díj):
Az MLSZ azt hiszi, hogy ha kevesebb meccset ad a TV, akkor majd többen járnak meccsre… Valójában pedig újabb nézői réteget veszít ezzel a magyar foci…

hetluzere

A hét képe (Egervári Sándor-díj):
Loki-Pápa beharangozó, a feltartóztathatatlan Haladás, és a héten esedékes Eurovíziós Dalfesztivál. Én nem tudok a három közül dönteni. 🙂

 hetkepei

A hét képregénye

lokiblogcartoon92

A forduló válogatottja

Dibusz a múlt heti lepkéje után most fontos védésekkel segítette győzelemhez a Fradit. Litauszki és Okuka fontos gólt szereztek csapatuk számára, előbbi ráadásul győztes találatot jegyzett. Mivel nem nagyon akadt kiemelt védőteljesítmény a hétvégén, így ezúttal Gyömbért is erre a posztra jelölöm, a Fradi csk-ja idén először volt kezdő, rögtön győztes góllal hálálta ezt meg.

Mihelic és Szakály gólt szereztek a Pápa ellen, emellett a középpálya motorjai voltak. Bognár szintén szép gólt szerzett a Győr ellen, övé volt az első találat a találkozón. Radó brillírozott a Hali létfontosságú meccsén, két góllal vette ki részét a sikerből.

Fröhlich csereként beállva gólt lőtt, és gólpasszt adott, ezzel a sikerrel pedig bent maradt a Pécs. Tischler mesterhármast szerzett a Kecskemét ellen, Balogh pedig megszerezte első góljait az NB I-ben.

28forduloval