LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ki fog itt gólt lőni? – EL-selejtező előtt

europa_ligaA tavasz során számos alkalommal tettük fel azt a költői kérdést: kell a nemzetközi kupaindulás? Tényleg olyan fontos, hogy megmérkőzzünk előbb pár nálunk lentebb jegyzett, majd egyre erősebb csapattal (továbbjutás esetén), ahelyett, hogy egy nyugodt felkészüléssel hangolnánk az új lebonyolítású, valószínűleg sokkal kiélezettebb magyar bajnokságra? A kupaindulással mindenesetre elindulhatunk hódító utunkra az Európa Ligában, és az első két állomás ha rögösen is, de nyerhető párharcot ígér. Kezdésnek pedig rögtön itt a Sutjeska Niksic, Montenegró bajnokságának ezüstérmese, a debreceni arénában…

 …ahol talán kijelenthető: kötelező a győzelem. Annak ellenére mondom ezt, hogy a montenegrói, és úgy általánosságban a délvidéki csapatok, játékosok masszívak, kőkemények és nehezen feltörhetőek. Annak ellenére mondom ezt, hogy a Loki pár napon belül először az FTC, majd a Mezőkövesd ellen szenvedett ijesztő vereséget. Annak ellenére mondom, hogy győzni kell, hogy a mutatott játékunk az elmúlt idényben és az elmúlt 1-2 hétben, hónapban nem igazán szárnyalt. A hazai pálya előnye azonban és a Loki-szív mégis hiszem, hogy előrevihet minket a győzelembe.

A Fradi elleni találkozóról készült Loki-blog összefoglaló:

Mint minden beharangozóban, így most is megpróbáljuk eltalálni a kezdő tizenegyet, amit segít, hogy a találkozóra már le kellett adni a nevezettek listáját. A két csapat összeállításakor ellenfelünknél vannak talán a nagyobb hiányzók. Az ezüstéremben jelentős érdemeket szerző, korábban NBI-ben is szereplő kapus Ivan Janjusevic, illetve a gólkirály Goran Vujovic távozása nagy érvágás, de hasonlóan kellemetlen lehet Sztefan Sztefanovics, valamint Vladimir Jovovics hasonló okokból történő hiányzása.

A mieinknél egyrészt kapusposzton vannak a legnagyobb problémák: Novakovics súlyos sérülése mellé leigazoltuk Balogh Jánost, aki a hétvégén egy félidőt védő Verpeczhez hasonlóan szintén kisebb sérüléssel bajlódik; így Radosevic első debreceni tétmérkőzése lehet a csütörtöki találkozó. A keretünkből sérülés miatt szintén nem számíthatunk két tapasztalt védőnkre, Lázárra és Mátéra, akiket reméljük megfelelően fog pótolni Mészáros, illetve Jovanovics.

dvsc-sutjeska1
De a legnagyobb kérdés talán továbbra is az: ki fog nálunk gólt lőni és milyen támadókat küld Kondás Elemér a pályára? Azt a Kulcsár Tamást, aki az NBI-ben az egész tavasszal képtelen volt gólt szerezni? Azt a Sidibét, akinek a június 30-án lejáró szerződését 24 órával annak lejárta előtt sikerült meghosszabbítani? Esetleg Tisza Tibit, aki a tavalyi szezonban házi gólkirályunk lett és a Mezőkövesd ellen duplázott? Vajon a mezőnyjátékban kiváló, de a jó befejezésekkel adós Balogh Norbit, vagy Szécsi Márkot dobjuk be a mély vízbe? A pár hete érkező Horváth Zsoltról nem is beszélve. Mert ez a legfontosabb kérdés talán: kiabálhatjuk-e bármelyikük nevét a stadionban gólt követően?

Bízunk benne, hogy igen. Mert a Nagyerdei Stadionban csütörtökön, mikor 18:30-kor megszólal a síp, minden erővel a győzelemért kell hajtani, mert csak az az elfogadható. Szurkoljunk együtt a győzelemért!

Hajrá Loki!
Csibu