LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Zsidai László: Nagyon nem szeretek veszteni

zsidai_laszlo_Még augusztusban hirdettük meg, hogy ti kérdezzetek három játékosunktól, Sós Bencétől, Bereczki Dánieltől és Zsidai Lászlótól, mi pedig a jobb kérdéseket feltesszük a három labdarúgónak. Háromrészes mini-interjú sorozatunk utolsó állomásán némileg megkésve a Zsidai Lászlóval készített interjúnkat olvashatjátok. Ha kíváncsi vagy arra, hogy hogyan vélekedik a válogatottsági esélyeiről, mi okozta a hosszú kihagyását az előző szezonban, illetve hogy hogyan tervezi a futball utáni jövőjét, akkor olvass tovább!

Zsidai László: -„Nagyon nem szeretek veszteni”
Némileg kissé megkésve, de elkészültünk három részesre  tervezett mini interjú sorozatunk utolsó részével, amelynek interjúalanya fáradhatatlan védekező középpályásunk Zsidai László volt.
LokiBlog:Minek köszönheted azt a hozzáállást, mentalitást amivel futballozol, mivel tudod elérni azt, hogy ezer fokon pörögj akkor is ha nem úgy alakul a meccs ahogy azt eltervezted? Ennek a remek mentalitásnak köszönhetően lettél sok szurkoló személyes kedvence.
Zsidai László: Már kicsi koromtól kezdve idősebbekkel fociztam együtt,és kellett a kis harcosság akaratosság hozzá,hogy érvényesülni tudjak közöttük.A másik nem mellékes dolog pedig,hogy nagyon nem szeretek veszíteni,legyen az bármilyen játék.
LB:Debrecenben elismerik a tudásodat, rendszeresen játéklehetőséget kapsz egy olyan klubban, amely több játékost is adott a válogatottnak az elmúlt években. Mennyire van hiányérzeted a válogatottságok számát illetően? Kiket érzel igazi riválisoknak a posztodon magyar szinten?
Zsidai: Nincs hiányérzetem ilyen szempontból,mert az aktuális szövetségi kapitányok főleg a külföldön játszó játékosokat hívták be játszani.Lehet,hogyha a pályafutásom másként alakul és esetleg több időt tudtam volna külföldön eltölteni,akkor a válogatott meccseimnek a száma is több lenne,de nem vagyok elégedetlen.
3.- Tavaly sérülés miatt kihagytad szinte a teljes tavaszi szezont. Mi volt pontosan a probléma, és túl vagy-e már rajta 100%-ban?
Zsidai: Amikor elkezdődött a januári felkészülés,akkor talán a 4-5. edzés környékén szúró fájdalmat éreztem az achillesemben,ami nyomásra érzékeny volt,bedagadt és furcsa „nyikorgó” hangot adott ki.Mivel korábban nem volt vele problémám,ezért a műtétre nem is gondoltunk,az orvosi stáb felállított egy dignózist,amire úgy gondolták,hogy akár egy injekciókúrával rendbe lehet hozni.Sajnos a lábam 1-2nap kihagyás után érzésre mindig úgy tűnt,hogy jó lesz,de akárhányszor megpróbáltam visszaállni a társak közé,minden alkalommal 20 perc után ugyanolyan fájdalmaim voltak,mint a sérülés kialakuásának elején.Ezzel eltelt körülbelül így masfél hónap,utána döntöttünk úgy,hogy most már nem halogatható a műtét.Ezek után utaztam a Székesfehérvárra,ahol Dr. Abkarovits Géza sikeresen elvégezte a kisebb műtétet,ami mint akkor az operáció közben kiderült,elkerülhetetlen volt. A rehabilitációm jól haladt,sikerült kicsit korábban is visszatérnem a tervezettnél és azóta sincs problémám vele.
LB: Összességében hogy értékeled az eddigi debreceni éveidet? Szeretsz Debrecenben élni? Mai fejjel újra eljönnél Debrecenbe?
Zsidai: Az első évem úgy érzem nagyon jól sikerült.Jó formában voltam,a sérülések is elkerültek,így végig tudtam játszani a szezont.A masodik évben az őszi szezonban sajnos kétszer is kiállítottak,utána a csapat jó formája miatt nem sikerült a kezdőbe visszaverekednem magam,a tavaszi szezonra pedig jött ez az elhúzódó sérülés,ami majdnem fél éves kihagyást jelentett,és játékban még mindig próbálom magam utólérni,de kisebb sérülések sajnos mindig közbecsúsznak.A feleségemmel szeretünk itt Debrecenben lenni,szép csendes nyugodt város.Ha most kellene döntenem,ugyanúgy döntenék.
LB:Tervezed még, hogy külföldön is kipróbáld magad, vagy Magyarországon képzeled el a jövődet karriered szempontjából?
Zsidai: Egy ilyen ajánlat biztos elgondolkodtatna,de nem feltétlenül igazolnék mindenáron külföldre.
LB:Bár még messze van ennek az ideje, van-e már elképzelésed arról, hogy az aktív foci után mivel akarsz foglalkozni? Maradnál a futballban valami edzői vagy egyéb szerepkörben, esetleg valami civil foglalkozás?
Zsidai: Főiskolát már sikerült elvégeznem,lediplomáztam.Szeretnék még több végzettséggel is rendelkezni,köztük akár egy edzői képesítéssel is.Úgy gondolom jobb,ha több lábon áll az ember,így legyen választási lehetőségem,ha majd befejezem,ne legyenek lekorlátolva a lehetőségeim.
LB:Köszönjük szépen a válaszaidat és azt , hogy  a rendelkezésünkre álltál.További sok Loki sikert és sérülésmentes szezont kívánunk neked

LokiBlog: Minek köszönheted azt a hozzáállást, mentalitást amivel futballozol, mivel tudod elérni azt, hogy ezer fokon pörögj akkor is ha nem úgy alakul a meccs ahogy azt eltervezted? Ennek a remek mentalitásnak köszönhetően lettél sok szurkoló személyes kedvence.

zsidai_laszlo_2Zsidai László: Már kicsi koromtól kezdve idősebbekkel fociztam együtt, és kellett a kis harcosság, akaratosság hozzá, hogy érvényesülni tudjak közöttük. A másik nem mellékes dolog pedig, hogy nagyon nem szeretek veszíteni, legyen az bármilyen játék.

LB: Debrecenben elismerik a tudásodat, rendszeresen játéklehetőséget kapsz egy olyan klubban, amely több játékost is adott a válogatottnak az elmúlt években. Mennyire van hiányérzeted a válogatottságok számát illetően? Kiket érzel igazi riválisoknak a posztodon magyar szinten?

Zsidai: Nincs hiányérzetem ilyen szempontból, mert az aktuális szövetségi kapitányok főleg a külföldön játszó játékosokat hívták be játszani. Lehet, hogyha a pályafutásom másként alakul és esetleg több időt tudtam volna külföldön eltölteni, akkor a válogatott meccseimnek a száma is több lenne, de nem vagyok elégedetlen.

LB: Tavaly sérülés miatt kihagytad szinte a teljes tavaszi szezont. Mi volt pontosan a probléma, és túl vagy-e már rajta 100%-ban?

Zsidai: Amikor elkezdődött a januári felkészülés, akkor talán a 4-5. edzés környékén szúró fájdalmat éreztem az achillesemben, ami nyomásra érzékeny volt, bedagadt és furcsa „nyikorgó” hangot adott ki. Mivel korábban nem volt vele problémám, ezért a műtétre nem is gondoltunk, az orvosi stáb felállított egy diagnózist, amire úgy gondolták, hogy akár egy injekciókúrával rendbe lehet hozni. Sajnos a lábam 1-2 nap kihagyás után érzésre mindig úgy tűnt, hogy jó lesz, de akárhányszor megpróbáltam visszaállni a társak közé, minden alkalommal 20 perc után ugyanolyan fájdalmaim voltak, mint a sérülés kialakulásának elején. Ezzel eltelt körülbelül így másfél hónap, utána döntöttünk úgy, hogy most már nem halogatható a műtét. Ezek után utaztam Székesfehérvárra, ahol Dr. Abkarovits Géza sikeresen elvégezte a kisebb műtétet,ami mint akkor az operáció közben kiderült, elkerülhetetlen volt. A rehabilitációm jól haladt, sikerült kicsit korábban is visszatérnem a tervezettnél és azóta sincs problémám vele.

zsidai1

LB: Összességében hogy értékeled az eddigi debreceni éveidet? Szeretsz Debrecenben élni? Mai fejjel újra eljönnél Debrecenbe?

Zsidai: Az első évem úgy érzem nagyon jól sikerült. Jó formában voltam, a sérülések is elkerültek, így végig tudtam játszani a szezont. A masodik évben az őszi szezonban sajnos kétszer is kiállítottak, utána a csapat jó formája miatt nem sikerült a kezdőbe visszaverekednem magam, a tavaszi szezonra pedig jött ez az elhúzódó sérülés, ami majdnem fél éves kihagyást jelentett, és játékban még mindig próbálom magam utolérni, de kisebb sérülések sajnos mindig közbecsúsznak. A feleségemmel szeretünk itt Debrecenben lenni, szép csendes, nyugodt város. Ha most kellene döntenem, ugyanúgy döntenék.

LB: Tervezed még, hogy külföldön is kipróbáld magad, vagy Magyarországon képzeled el a jövődet karriered szempontjából?

Zsidai: Egy ilyen ajánlat biztos elgondolkodtatna, de nem feltétlenül igazolnék mindenáron külföldre.

zsidai_laszlo_daniella_dij

A 2013-2014-es szezon végén a LokiBlog és a dvsc.hu is a szezon legjobb játékosának választotta

LB: Bár még messze van ennek az ideje, van-e már elképzelésed arról, hogy az aktív foci után mivel akarsz foglalkozni? Maradnál a futballban valami edzői vagy egyéb szerepkörben, esetleg valami civil foglalkozás?

Zsidai: Főiskolát már sikerült elvégeznem, lediplomáztam. Szeretnék még több végzettséggel is rendelkezni, köztük akár egy edzői képesítéssel is. Úgy gondolom jobb, ha több lábon áll az ember, így legyen választási lehetőségem, ha majd befejezem, ne legyenek lekorlátolva a lehetőségeim.

LB: Köszönjük szépen a válaszaidat és azt, hogy a rendelkezésünkre álltál. További sok Loki sikert és sérülésmentes szezont kívánunk neked!