LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ikertornyok #10

Ikertornyok elnevezésű, elsősorban humoros rovatunkban a Loki játékosaihoz, a klubhoz kötődő személyekhez keresünk vicces és hihetetlenül hasonló párokat: közéleti személyeket, fantáziafigurákat, más sportolókat. Folytatjuk rovatunkat, és a tizedik részben Máté Péter hasonmását mutatjuk meg…

itborito1

…aki nem más, mint Adil Rami!

mate_peter_1-1Máté Péter magyar középhátvéd, 1984-ben született, 195 cm magas. Jelenleg a Loki játékosa, korábbi klubjai: Diósgyőr (kölcsönben), Reading (angol), Szolnok (kölcsönben). Egy gólt szerzett az idei szezonban a bajnokságban, bevette idegenben ugyanis a Diósgyőr hálóját. Az idei bajnokságban egyszer sem állították ki.

183280

Adil Rami francia középhátvéd, korábban a Lille, Valencia és Milan együtteseinek játékosa volt, jelenleg a Sevilla keretének tagja. 1985-ben született, 190 cm magas. Rami  gólt nem szerzett az idei szezonban a bajnokságban, egyszer viszont kiállították.

Mindketten szerepeltek idén az Európa Ligában, az már csak elhanyagolható, aprócska különbség, hogy Máté Péter a selejtezők során búcsúzott csapatával, míg Rami megnyerte azt.

Ezen kívül mindkét játékos csapata az adott ország aktuális bajnoka elleni meccs miatt nem lehetett kupagyőztes; az itt is lényegtelen differencia, hogy a Sevilla a Barcelona ellen kapott ki a spanyol kupa döntőjében 2-0-ra, míg a DVSC-t a Fradi búcsúztatta a magyar kupa elődöntőjében 3-0-ás összesítéssel.

Ergo: ugyanabban a nemzetközi kupában szerepeltek mindketten, ráadásul ugyanannyi csapatuk volt pályafutásuk során.

Máté Péter viszont kevesebb meccs alatt több gólt szerzett a bajnokságban. Arról se feledkezzünk meg, hogy Máté Péter mennyivel sportszerűbb volt az egyébként kiemelkedően nívós és hajtós magyar bajnokságban, hiszen kevesebb sárgát és pirosat kapott, mint Rami a lagymatag, középszerű spanyol bajnokságban.

Máté Péter mindezek mellett még magasabb és rutinosabb is (hiszen egy évvel idősebb).

A statisztikák nem hazudnak, ezért elemzi a Loki szakmai stábja is a meccseket az Instant (sic!) rendszer alapján!!!!!444!!!!!négy!!!!!!

Máté Pétert a Sevillába! (Rami meg jöhet Szatmári cseréjének a Lokiba…)

materami

Ui.: Akinek nem inge az irónia, ne vegye magára!