LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

On Tour Marseille #2 – Ciao Italia!

Megkezdődött utazásunk, a mai napon cirka 1300 km-t tettünk meg, az éjszakát pedig az itáliai Bergamoban töltjük. Innen folytatjuk holnap utunkat, a program pedig városnézés mellett Monaco, adott esetben Nizza megtekintése lesz, majd az esti órákban megérkezünk szállásunkra, Cadenetbe. Most röviden összefoglaljuk a csütörtöki napot.

ontourb

Nagyon korán, hajnali 5-kor vágtunk neki az útnak, Debrecenből hatan indultunk, Enderson és párja Budapesten csatlakoztak hozzánk. Eleinte zökkenőmentesen teltek a kilométerek, a fővárosban azonban sikerült kifognunk a reggeli csúcsforgalmat, így nagyjából egy órába telt átvergődnünk magunkat Budapesten. Rövid pihenőt követően az M7-es felé vettük az irányt, innentől pedig már egyenes út vezetett a Milánótól 50 km-re fekvő Bergamoig. Persze azért rövid pihenőket tartottunk, így Székesfehérvárnál, Nagykanizsánál is megpihentünk, majd Szlovéniában is tettünk két kitérőt, míg megérkeztünk az olasz határig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Egyébként az út ezen szakaszáig nem volt gond az utakon, Olaszországban viszont belefutottunk egy hatalmas dugóba az autópályán, egy baleset miatt közel egy órát araszoltunk a sztrádán. Emiatt picit megcsúsztunk időben, és a tervezettnél egy fél-egy órával később érkeztünk meg célpontunkig. 15 órás utunk tehát viszonylag zökkenőmentesen telt, mely során egyébként több magyar szurkolókat szállító kisbuszt, személyautót is láttunk az utakon, az egyik olasz benzinkúton pedig – az elképesztően magas üzemanyagárak mellett – néhány idegentől magyar szavakat is hallottunk.

k2

Nincs még tehát igazi meccshangulat sem az utakon, sem a mi kisbuszunkban, de a mérkőzés előtti várakozás feszültsége egyre inkább érezhető. 36 óra múlva már útban leszünk a stadionhoz, addig viszont vár ránk még egy kis kaland. Ja igen, a legfontosabbat még nem is mondtuk: megtudtuk, hogy az autópályáknál látható tető alakú narancssárga táblák a helikopterek tájékozódását segítik – már megérte elindulni!?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Holnap ismét jelentkezünk, most irány a hűtött sör.
Sziasztok!