LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Haladás?

haladasHa azt vesszük alapul, hogy szerdán a szombathelyi csapatot fogadjuk hazai pályán, akkor egyértelműen Haladás. Amennyiben azonban a saját fejlődésünket, a klub jövőjét és tendenciáit elemezzük, akkor koránt sem ennyire tiszta a kép, merre is haladunk.

Szombaton az MTK ellen bemutatkozott a kispadon Leonel Pontes, csapatunk új edzője. Bár tudtuk, hogy ennyire rövid idő alatt lehetetlen, hogy a játékosok átvegyék a portugál edző játékfilozófiáját, mégis kiábrándító volt a mérkőzés és a csapat teljesítménye. Különösen érdekes lesz tehát, hogy pár nap alatt változhat-e érzékelhetően a mutatott játékunk.

Némileg megkönnyítheti a dolgunkat, hogy sérülés miatt a Haladás elveszítette előző meccsén legjobbját, Király Gábort. A gólszerzés terén ez várhatóan a segítségünkre lehet, a cserekapus, Rózsa ugyanis közel sem képviseli azt a szintet, mint a válogatott legendás (egykori) kapusa.

Ezt „kompenzálandó”, az MTK elleni meccsen Takács Tamás, jelenlegi első számú csatárunk részleges bokaszalag szakadást szenvedett. Így vélhetően nagyobb szerep hárulhat az előző meccsen csereként első labdaérintéséből egyenlítő gólt szerző Castillionra, valamint az eltiltásából visszatérő Tisza Tiborra.

A középpályán újra bevethető lesz Varga József és Szakály Péter, akik némi kreativitást hozhatnak a játékunkba. A védelemben vélhetően nem lesznek nagy változások, annak ellenére sem, hogy az MTK ellen csikorgott a gépezet (ezen része is).

lokihali

Amikben bízhatunk a Haladás ellen, azok meglepő módon talán a pontrúgások lehetnek. Ahogyan az előző meccsen is látszott, rövid idő alatt ezekben lehet a legnagyobb előrelépést elérni. Az MTK ellen már jóval veszélyesebbek voltak ezek a rögzített szituációk, mint korábban, reméljük, hogy ez a Haladás meccsen tovább folytatódik.

Csodát összességében egyelőre ne várjunk az új szakmai stábtól, jelenleg egy szenvedős győzelmet is aláírnék így előre. Apróbb jelek már most is vannak arra nézve, hogy fejlődhetünk, de a mélyebb problémák még mindig ott vannak a háttérben. Nem véletlen, hogy Pontes arra célzott, hogy a klub fejlődéséhez mindenkinek a maximumot kell nyújtania, a vezetőségtől kezdve egészen a játékosokig.

A találkozót szerdán este 18 órától rendezik a Nagyerdei Stadionban. A jelenlegi információk szerint az M5 közvetíti a meccset, valamint Csibu révén rádiós közvetítést is lehet majd hallgatni, de mi bátorítunk mindenkit, hogy aki teheti, buzdítsa a helyszínen a csapatot, hátha ez a támogatás is jelenthetne egy kitörési lehetőséget abból a borzalmasan leépült mentalis állapotból, ami az elmúlt évek negatív hozadéka.

Hajrá Loki!

Enderson