LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Önkritika az Atlantic Cup után

Az Atlantic Cup mérkőzései közben és után elképesztő mennyiségű reakciót, kérdést, hozzászólást, gondolatot kaptunk tőletek, akár személyesen, akár magánüzenetben, akár nyilvánosan. Mivel az elmúlt tíz napban több olyan, komoly visszajelzés született, mely elmarasztalt minket, önvizsgálatot tartottunk és szeretnénk minden érintettől elnézést kérni – e közlemény formájában. Már most szeretnék három dolgot kihangsúlyozni: ez nem egy ironikus írás, nem külső nyomásra született, és maximálisan komolyan gondoljuk az ebben foglaltakat.

sorry

Az Atlantic Cup küzdelmeit nem élőben, hanem pár perces csúsztatással lehetett látni nálunk és mindhárom mérkőzés beszélgetősebb, kötetlenebb adás volt, melyek utólag még mindig megtekinthetők a YouTube-on. Az ukrán csapat elleni találkozót elképesztően sokan tekintettétek meg velünk, mi viszont ezen felbuzdulva nem minden esetben megfelelően fogalmaztunk. Így esett, hogy szeretett klubunk, jelenlegi és korábbi játékosaink többször az irónia, gúny középpontjába kerültek. Bár a velük szemben megfogalmazott kritikát komolyan gondoljuk, a közlési mód és a hangnem, amit néha megengedtünk magunknak, egyértelműen túlzás volt. Ezért e közleményben kérünk minden játékostól, klubalkalmazottól és jóízlésű nézőnktől, olvasónktól elnézést. Kérjük, ne haragudjatok ránk!

Kritikával természetesen a továbbiakban is élni kívánunk, ha valami nem tetszik, továbbra is elmondjuk, leírjuk. Viszont törekszünk arra, ami korábban is jellemzett minket: körültekintően, megalapozottan és igazságosan bírálni, ha arra van szükség. Természetesen továbbra is annak örülünk, ha jól megy a csapatnak, ahogyan tettük ezt a Shakthar ellen is, mely visszaadta a csapatba vetett hitünket. Reméljük, ezt is éreztétek a felfokozott izgalmak közepette. Kritikáink mindig ugyanazt a célt szolgálják: közösen a megfelelő irányba tereljük a DVSC-t, melynek bár van tulajdonosi köre, a szívünk mélyén valahol egy kicsit mindannyiunké is.

Az évek során egyre több olvasónk lett, melyre különösen büszkék vagyunk. Bár szeretik hangoztatni, hogy nincs így, de tudjuk, hogy a klubtól többen is követnek, ismernek minket. Az ország legolvasottabb, független szurkolói blogjaként így tehát különösen nagy felelősségünk van nekünk is! Hiába hangsúlyozzuk sokszor, hogy mi csupán amatőr írók, DVSC szurkolók vagyunk, tipikus „bloggerek”, tisztában vagyunk azzal, hogy egyre inkább számít mit mondunk és mit írunk. Ennek megfelelően szeretnénk továbbra is kiszolgálni azokat a DVSC fanatikusokat, akik a mi bejegyzéseinkből értesülnek a DVSC jelenéről, múltjáról és jövőjéről. Erre törekszik minden szerkesztőségi tagunk.

Bár bloggerek vagyunk, nem mi vagyunk a fontosak, hanem írásunk tárgya, a DVSC! Mindenkit arra buzdítunk – ahogyan azt tettük 2010-es indulásunk óta -, irány a stadion tavasszal, szurkoljuk ki együtt a minél jobb eredményt, amire utána felépíthetünk egy új, még eredményesebb Lokit! Ebben bízva szóljon, a Hajrá Loki!

Csibu, Juvefan, Lucas,
valamint a teljes LokiBlog stáb