LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

5 ok, ami miatt elégedettek lennénk

Óhatatlanul is elért minket az a vád, hogy folyton csak kritizálunk, nekünk semmi nem jó, semmivel nem vagyunk elégedettek. Az elmúlt időszakban valóban nem sok minden okozott örömet, bár úgy érezzük, ezt a szurkolók többsége is hasonlóképp élte meg. Most viszont új bajnokság veszi kezdetét, így mi is végiggondoltuk, hogy mik azok a dolgok, amik után elégedettek lennénk, ami után pozitívabb, boldogabb szurkolók lennénk. Íme az adminok ötös listája!

thu

1. Elköteleződés – Lássuk a játékosokon és a klub minden alkalmazottján és tulajdonosán a maximális erőbedobást.

Lássuk, hogy maximálisan odateszi magát mindenki. Hogy a klubért élnek, hogy képesek tűzbe tenni érte a kezüket! Inkább lássunk 11 ilyen, gyengébb képességű labdarúgót a pályán, mint olyanokat, akik nem adnak bele mindent és egyéni érdekeik fontosabbak a klub érdekeinél. Ha azt látjuk, hogy mindenki megszakadt a pályán a sikerért, akkor el tudjuk viselni a vereséget is! A játékosaink magukhoz képest jó teljesítményt nyújtsanak, fussanak, ütközzenek, tegyék meg, amit az edző elvár tőlük, ne alibizzenek.

2.Csapatjáték – A foci csapatjáték, ezt szeretnénk látni is!

Legyen valami elképzelés a játékunkban, ne csak ad-hoc jelleggel futkorásszunk hogy majd lesz valami, látszódjon valami taktika. Az összjáték a játékosok, csapatrészek között megalapozza a jó eredményeket. A csapat érdekében olyanok játsszanak, akik a teljesítményükkel kiérdemlik a kezdő tagságot, csak azért, mert valaki saját nevelés, fiatal, vagy épp rutinos, ne játsszon, ha van helyette jobb. Ha valaki hétről-hétre gyengén szerepel, akkor merjék őt kivenni a kezdőből, és mást kipróbálni helyette.

3. Tudatosság – Legyenek világos rövid- és hosszútávú céljaink!

Egyénekre lebontva, a klub NB I-es csapatára vonatkozóan és az Akadémia csapatai számára is legyen egyértelmű, pontosan meghatározott, mi a cél, és hova tartunk, mit kell elérni. A döntések többsége hosszútávra szóljanak. Legyen átlátható, mit akar a Loki az NB I idei évétől és az azt követőktől, ezeket a célokat pontosan hogyan akarják elérni, ezeket a célokat pedig szép fokozatosan  teljesítsék is, vagy értékeljék át menet közben. A tudatosság jelenjen meg a játékospolitikában, új játékosok igazolásakor. Nem kérjük, hogy komoly neveket igazoljon a klub, megértjük, ha nem akarunk játékosokra költeni; de a célokkal összhangban szerezzünk olyan játékosokat a csapathoz, akik valóban erősítés jelentenek, vagy hiányposztokra érkeznek.

4. Őszinteség – Elég a sunyulásból!

Ez az a pont, ami leginkább tönkretette az elmúlt éveket. A lapítás, a másra mutogatás, a külső okok keresése, és a számtalan elhallgatott dolog. Ebből elegünk van. Ha valaki érkezik, vagy távozik; ha valaki megsérül vagy felépül; ha valami olyan történik, ami a klub egészére nézve lényeges, közöljék a szurkolókkal. Ugyanez igaz a célokra is. Könnyebben elfogadjuk, hogy a kiesés elkerülése a cél, ha kiáll a vezetőség és ezt közli. Nagy az igény arra, hogy őszinték legyenek velünk a játékosok, a klub vezetői és a stábtagok, bármi is történjen. Nem mindig sikerülhet mindig, minden jól, legyen arra képes bárki, aki a klub kötelékéhez tartozik, hogy beismeri, ha hibázott.

5. EZ DEBRECEN! – Mutassuk meg magunknak és az ideérkezőknek!

Debrecen egy különleges, fantasztikus hely. Debrecenbe félve érkeztek az ellenfelek. Mutassuk meg nekik együtt, hogy itt minden pontért foggal-körömmel küzdeni kell! Mutassuk meg, hogy Ez Debrecen! Minél több nézővel minél jobb meccseket szeretnénk látni, egy olyan környezetben (ideértve a stadiont, környékét és az egész várost), ahol minden arról szól, hogy EZ DEBRECEN! Adjon pozitív érzelmekre okot a csapat minden tagja, adja vissza a meccsvárás kellemes érzetét a klub. Évekkel ezelőtt természetes dolog volt meccsre járni, ma sokszor kínos kimondani, hogy igen, mi még szurkolunk a csapatnak. Az előző idény utolsó fordulóiban ismét visszatért valami abból, ami miatt a nézők szurkolókká válnak! Tegyen ezért klub és néző egyaránt!

Összefoglalva: elsősorban nem az eredmények, hanem a hozzáállás az, amely minket elégedetté tenne. Ha ismét jó érzéssel mehetnénk ki hétről hétre a stadionba, mert tudnánk, hogy a pályára lépők mindent megtesznek majd a DVSC-ért és ezt éreznénk a klub megnyilvánulásaiban is, akkor mi már elégedettebbek lennénk.

 

Az utolsó pontja felsorolásunknak, persze rajtunk is múlik. Mi is bérletvásárlásra és minél több meccs meglátogatására buzdítunk mindenkit, ez szurkolóként a mi kötelességünk, legalább ennyivel támogatni a csapatunkat. A tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is van nyugdíjas és családi bérlet, a 10 évnél fiatalabbak számára pedig továbbra is ingyenes a mérkőzéslátogatás. Legyünk ott minél többen a nyitó fordulóban is és szóljon a Hajrá Loki! Bízzunk benne, hogy látunk majd pozitív irányú változásokat a következő idényben!

Csibu