LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Itt a javítás lehetősége

A Siófok ellen elszenvedett vereséget követően a 3. fordulóban ismét hazai környezetben lép pályára a DVSC-TVP női kézilabdacsapata. Csütörtökön a Váci NKSE látogat a Hódosba! Adott a feladat, be kell gyűjteni a győzelemért járó két pontot. Foglaljuk össze, hogy mi történt a legutóbbi mérkőzésen, valamint ejtsünk néhány szót mai ellenfelünkről is.

blog07

A 2017-2018-as szezonban két idegenbeli mérkőzés után végre hazai pályán is bemutatkozott az alaposan átalakult Loki. Tone Tiselj tanítványai a Győr elleni vereség, majd a Kecskemét csapata fölött aratott egygólos győzelemmel a háta mögött várhatta a Siófok elleni rangadót. Azt tudtuk, ha a Kecskeméten mutatott játékunkat fogjuk játszani, az kevés lesz a nyáron nagybevásárlást tartó Balaton-parti együttes ellen. Mind a két csapatnál voltak sérült játékosok, akikkel nem számolhattak a vezetőedzők. Siófoki oldalról Pastrovics Melinda, Erdősi Ildikó, Ferenczy Fruzsina, és Estelle Nze Minko sem léphetett pályára, a házigazdánál pedig Karyna Yezhykava játéka volt kérdéses.

Szépen megteltek a Hódos Imre Rendezvénycsarnok lelátói a mérkőzés kezdetére. A találkozó első gólját Lotte Grigel szerezte, dán légiósunk a folytatásban is remekül kézilabdázott, csapatunk vezére volt. A siófoki játékosok közül Gabriela Perianu és Sanja Damnjanovic találta meg leginkább a rést a debreceni védőfalon. Úgy alakult az összecsapás, amire számítani lehetett, fej-fej mellett haladt a két gárda. Felváltva szerezték a gólokat a csapatok, nem tudott nagyobb előnyt kialakítani egyik alakulat sem. Fordulópont volt Lars Rasmussen időkérése, mikor először a mérkőzés folyamán kétgólos hátrányba került csapata. Az egyperces szünetet követően felzárkózott a Siófok, de továbbra is a Loki kezdeményezett, és ismét magához ragadta a vezetést. Az első félidő hajrájához közeledve azonban a vendégek akarata érvényesült, ami leginkább annak volt köszönhető, hogy a kapuban Denisa Dedu teljesítménye feljavult, valamint a DVSC játékát ekkor leginkább a technikai hibák jellemezték. Fontos volt az is, hogy már a 22. percben második kiállítását kapta meg irányítónk, Madalina Zamfirescu. A Loki kapust cserélt, Lajtos érkezett Horváth-Pásztor helyére. Csapatunkban csak Grigel játszott kiemelkedően, szélsőink kevés labdát kaptak, ha sikerült is őket megjátszani, akkor se alakult ki igazán komoly gólhelyzet. Beállóban Pálsdóttir sem volt hatékony, mindösszesen egyszer pattant hozzá a játékszer, amit gólra is váltott.

blog08A szünetben 11-14-et mutatott az eredményjelző. Nem tűnt ledolgozhatatlannak a hátrányunk, azonban játékunknak sokkal pontosabbá kellett volna válnia. A második játékrész elején nem sikerült közelebb férkőznünk a Somogy megyei csapathoz, hanem tovább nőtt a különbség a két gárda között, ami a mérkőzés 39. percében már hat gól volt (12-18). Ekkor időszerű lett volna Tone Tiseljnek időt kérnie, mert még bőven lett volna idő a felzárkózáshoz, ha sikerült volna rendezni a sorokat, akkor érdekes utolsó húsz percet láthattunk volna. Időkérés helyett azonban két Loki góllal folytatódott a játék (14-18). Továbbra is csak Lotte Grigel játszott kiemelkedően, a többiek nem nőttek fel a feladathoz. Hiába volt benne a játékban a felzárkózás lehetősége, a különbséget nem sikerült három gólnál kisebbre csökkentetni, pedig a mérkőzés ezen szakaszában a Siófok sem játszott csúcsformában. Legjobb példa erre Sanja Damnjanovics, aki a második félidőben 3-4 lépéshibát is elkövetett. Biztos vezetésük tudatában pedig direkt ölték az időt Lars Rasmussen tanítványai, támadásaikat lassan szervezték, akár a passzív jelzésig is vártak, sajnos így is gyakran góllal fejezték be az akciókat. A hajrára fordulva már csak az volt a kérdés, hogy milyen arányú vereséget szenved el csapatunk. Az utolsó percekben még Borges Lima is kapott egy kétperces kiállítást, így ezzel elszállt annak a lehetősége, hogy legalább minimalizáljuk a vereséget.

Végeredmény: DVSC-TVP – Siófok KC 22-28 (11-14)

Ezen a mérkőzésen csapatunk az első félidő közepéig tudta tartani a lépést a Siófokkal. A találkozó első tizenöt percében kilenc gólt szereztek a lányok, a szünetig pedig mindösszesen még két gólt dobtak. A második játékrészben sem jeleskedtünk a gólszerzésben, védekezésünk nem volt határozott, és most a kapusaink sem tettek hozzá sokat a mérkőzéshez. Több összetevő vezetett ahhoz, hogy így alakuljon a mérkőzés. Lotte Grigel volt egyedüli olyan játékosunk, aki tudásának megfelelően kézilabdázott, csapatunk vezére volt 12 góljával. A többieknek át kell gondolni, mit is várjunk ettől a szezontól, mert egy ember nem fogja tudni minden döccenőből kirángatni csapatunk szekerét. Jelentős javulás kell a csapattól összjátékban, ha szeretnénk a bajnokság első felében végezni. Ne kövessük el azt a hibát amit a előző szezonban láttunk, hogy minden helyzetben Grigeltől (tavaly Yezhykavától) várjuk a megoldást. Az elszántság, az akarat megvolt a lányokban, ugyanakkor a kreativitás hiányzott leginkább a játékunkból. Átlövésekkel, cselekkel meg lehetett volna bontani a Siófok védelmét. A másik ok ami közrejátszhatott csapatunk formahanyatlásában az a Felhő – Öcsi páros tevékenysége volt. Nem várjuk el, hogy fújjanak hazai pályát, de semleges bíráskodást szeretnénk, ne a játékvezetők tevékenysége billentse el a mérleg nyelvét egyik vagy másik irányba.

blog06

Következő mérkőzés:
K&H Liga Női NB I, 3. forduló
DVSC-TVP – Váci NKSE
2017. szeptember 21., 18:00.
Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert

Egy hét sem telik el és itt a következő lépcsőfok, az újabb feladat, a Vác csapata látogat Debrecenbe. Meghatározza-e a csapat életét ez az összecsapás? Határozottan igennel kell felelnünk. Mivel a DVSC-TVP már letudta a 4. fordulóból esedékes győri túrát, így legközelebb bajnokit csak október 18-án, az Alba Fehérvár ellen játszik csapatunk, hazai környezetben. Nagyon jó lenne, ha egy sikerrel a hátunk mögött várhatnánk a bajnokság folytatását, valamint a nemzetközi kupa selejtező mérkőzéseit. Sokkal nyugodtabb lenne a légkör, ha sikerülne legyőzni a Vácot. Aktuális ellenfelünk az előző bajnoki kiírást az 5. helyen zárta, ebben a szezonban az EHF Kupa selejtezőjének 1. fordulójában az izraeli Holon HC csapatát kettős győzelemmel (90:35-ös összesítéssel) búcsúztatta Szilágyi Zoltán csapata, a bajnokságban pedig hazai környezetben a Kecskemét csapatát győzték le 43:24-re. Nem szabad lebecsülni ellenfelünket mert kellemetlen meglepetésben lehet részünk!

Nézzük meg, hogyan változott a Váci NKSE kerete a 2017-2018-as idényre. Meghatározó játékosok hagyták el a Pest megyei csapatot, a korábbi DVSC játékos Soós Viktória (jobbátlövő) befejezte profi pályafutását.

Távozott:

  • Balogh Judit (kapus, Kisvárda)
  • Alexandra do Nascimento (jobbszélső, Alba Fehérvár KC)
  • Sara Vukcevic (beálló, HCM Ramnicu Valcea)
  • Sonja Basic (balátlövő, Nantes)
  • Farkas Veronika (irányító, Mosonmagyaróvár)
  • Temes Bernadett (irányító, Alba Fehérvár KC)

Érkezett:

  • Suba Sára (kapus, Ferencvárostól kölcsönbe)
  • Diószegi Nikolett (jobbszélső, Békéscsaba)
  • Pappné Szamoránszky Piroska (beálló, Szent István SE)
  • Hornyák Bernadett (balátlövő, DKKA)
  • Barján Biankát (balátlövő/irányító, Érd)
  • Lakatos Rita (irányító, Győri ETO)
  • Kovács Patrícia (irányító, HYPO NÖ)

A két gárda az előző bajnokságban Vácott lejátszott mérkőzése 28-28-as döntetlennel zárult, Debrecenből viszont elvitte a két pontot Szilágyi Zoltán csapata, miután 27-29-re legyőzte Varsányiékat. A felkészülési időszakban két mérkőzést is játszott egymás ellen a Vác és a DVSC, mind a két találkozó a Pest megyei alakulat győzelmével zárult. Van tehát miért visszavágni, hazai környezetben nem lehet más célunk, mint a győzelem! Bátor, határozott játékkal kell előrukkolnunk, akkor nem lehet gond a két pont itthon tartása!

blog10

Élő televíziós közvetítés nem lesz, így aki csak teheti látogasson ki a Hódos Imre Rendezvénycsarnokba!

Időközben nyilvánosságra hozta a Klub az EHF Kupa 2. selejtezőkörének pontos menetrendjét, október 14-én, szombaton 18:30-kor kezdődik a Metraco Zaglebie Lubin – DVSC-TVP összecsapás, a visszavágó pedig október 22-én, vasárnap 18:00-tól kerül megrendezésre.

Mindent bele csajok! Hajrá Debrecen! Hajrá Loki!

(képek forrása: dvsckezilabda.hu)